Horizon707
Süper Üye
- 4 Eyl 2020
- 795
Piyasadaki inanılmaz ekran kartı fiyatlarına bir baktıktan sonra (ikinci el Vega 64-56 5-6 bi lira sıfır 1660 super 4000 üstü) neden böyle bir anormallik var dedim ve BTC deki uçuşla orantılı olarak artan alt coinlerin yeniden kârlı hale geldiğini gördüm. Elimde pek aktif kullanmadığım bir RX5500XT olunca da denemeye karar verdim. Şuan 1170mhz 700mv gpu ve 1860mhz vram ayarları ile 52 watt tüketiyor sensöre göre. Yazılım olarak Team Red Miner ile ethash algoritma kullanarak Ethermine havuzunda kazıyorum. Donanımın verdiği hashrate 26Mh/s civarında ancak havuzdaki ölçüm biraz daha yüksek tabi daha sadece 12 saat oldu uzun dönemde bir güncelleme yaparım. Şuanki aylık tahmini kazanç 80 dolar civarı gözüküyor ki donanımı yormadan gayet güzel bir getiri. Elektrik hesabını kabaca 100watt üzerinden yapınca 45 TL gibi bir rakam çıkıyor aylık. Gelir vergisini ve kripto borsadaki komisyon vs katınca 400TL gibi bir net getiri tahmin ediyorum ki gayet tatminkâr bence. Tabi piyasalar sürekli değiştiği için bu rakam 1 ay sonra aynı kalacak mı bilmiyorum ancak şimdilik elinizde donanım varsa çalıştırmak mantıklı duruyor. Dalgalı piyasadan dolayı hazuzun 2 haftalık ödeme zamanı gelir gelmez çekip nakite dönüştürmeyi düşünüyorum.