Petekler kirli olduğunda o su zift gibi akar Bence şebeke suyu klorludurSu sıcaklığı kaynar değilken de aynı . Bakımı da 1.5 sene falan olmuş olabilir. Kireç olabilir belki. bardakta duran su bir süre sonra beyazlığı gidip normal berraklığa kavuşuyor
Porçöz eşanjöre zarar verdiği için tavsiye edilmiyor benim bildiğim.Köy veya belde de ikamet ediyorsanız normal bir durum. Kombi bakımınızı rothenberger cihaz bağlayarak bakım yapan servislere yaptırın. Bu tip kireçli yerlerde plakalı eşanjörler ortalama 3 senede tıkanıyor. Gelen servisde eşanjör bozuk deyip size büyük bir fatura çıkarabilir. Bu şekildeki tıkanmaları porçöz ile açabilirsiniz.
Ya sudaki kireç yüksek ya da klor.Su sıcaklığı kaynar değilken de aynı . Bakımı da 1.5 sene falan olmuş olabilir. Kireç olabilir belki. bardakta duran su bir süre sonra beyazlığı gidip normal berraklığa kavuşuyor
Rothenberger ile bakım yapıldığında porçöze yakın derecede bir sıvı koyup tüm sistem bakır borular dahil temizleme yapılıyor. Hatta bu sıvı servisliğini yaptığımız marka özel olarak gönderiliyordu. Plakalı eşanjörü tıkanık olan sistemlerde eşanjörü çıkarıp içerisine porçöz dökerek sayısız Viessmann kombinin çalışmasını sağladık. Sadece servis ücreti alarak müşteriden ayrıldık. Diğer kombilerin eşanjör kalitesini bilmiyorum ama Viessmann da bu şekilde yardımcı olduk.Porçöz eşanjöre zarar verdiği için tavsiye edilmiyor benim bildiğim.
Eşanjör hasarlıysa delinmesine sebep olabilir. Ondan dedim.Rothenberger ile bakım yapıldığında porçöze yakın derecede bir sıvı koyup tüm sistem bakır borular dahil temizleme yapılıyor. Hatta bu sıvı servisliğini yaptığımız marka özel olarak gönderiliyordu. Plakalı eşanjörü tıkanık olan sistemlerde eşanjörü çıkarıp içerisine porçöz dökerek sayısız Viessmann kombinin çalışmasını sağladık. Sadece servis ücreti alarak müşteriden ayrıldık. Diğer kombilerin eşanjör kalitesini bilmiyorum ama Viessmann da bu şekilde yardımcı olduk.