Kombi dolabı

metin7 Çevrimdışı

metin7

Aktif Üye
29 Ara 2021
79
35
Balkona kombinin içinde kalacağı, aynı zamanda kendi öteberilerimi de dolduracağım bir dolap yapmak istiyorum. Şu an bulunduğum mahallede doğalgaz altyapısı yok, seneye geleceği söylendi. Önce dolabı yapıp daha sonra kombiyi koymak durumundayım.

Dolabı yaparken dikkat etmem şeyler nelerdir? (havalandırma, tahliye vb.),

IMG_0999.jpg

MKTanyildizi Çevrimdışı

MKTanyildizi 

Yeni Üye
19 Kas 2024
9
Kardeşim çok çeşitli kombiler var. Bence doğalgaz gelsin ve sende hangi kombiyi alacağına karar ver ondan sonra yaparsın.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Kombiyi montajlayacakları zaman yanlara 1 insan kolunun rahat girmesi gerekiyor.
Bir de kombinin derinlik ölçüsüne göre dolap yaptırmanız gerek.
Kombilerin hepsi aynı ölçülerde değil.
Kapasite arttıkça hacim artar.

Bir de şöyle bir durum var tabi, kombi oraya konacak ama peteklerin bağlantısı, sıcak su bağlantısı oradan yapıldı mı?
Yani kombinin altında da bağlantılar için bir yer olmalı. Bakım yapılacağı zaman gerekecek.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
751
50
Yanlış görmediysem kombinin konacağı balkon kapatılmış.
Dolayısıyla dolaba gerek yok.
Dolap demek, müdahale gerektiğinde başa bela demek.
Ha bahane ile ıvır kıvır koyarım içine derseniz, o da pek olmuyor.
Yayıntı için ayrı bir dolap öneririm.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
608
45
Kombitakıldıktan sonra yapmanızda fayda var.
Balkonunuz kapalı olduğu için zaten kombi çevre şartlarına karşı koruma altında.

Bu nedenle fonksiyonellik açısından kombinin altına girebilecek tekerlekli bir dolap yapabilirsiniz. Dolabın arkasına 4 adet stoper koyun ki dolabı yerine ittiğinizde dolap, borulara vurup hasar vermesin.

Bunun yanında görsel bütünlük olsun istiyorsanız o zaman dikkat etmeniz gereken şey ileride bir arıza durumunda servis verilebilmek için dolabı sökmeye gerek olmasın. Kombilerde ön kapağı ya da herhangi bir parçayı sökmek için yandan müdahale etmek gerekebiliyor. Bu nedenle yanlarda kullanılacak takım ve el için yeterli çalışma alanı ihtiyaç var. Bu da kombinin marka ve modeline göre değişiklik gösteren bir durum. Bu nedenle en iyisi kombi takılırken gelen teknik servise bir arıza durumunda yanlardan ne kadar yere ihtiyaç duyulduğunu sormanız.

metin7 Çevrimdışı

metin7

Aktif Üye
29 Ara 2021
79
35
Yorumlarınız için teşekkür ederim, aslında ben de eksik yazmışım, ana amaç kendi ıvır zıvırlarımı depolayacağım bir dolap olması. Apartmanda ne bodrumda kömürlük var ne de yukarda çatı var. evim amerikan mutfak 2+1 mersinde ikamet ediyorum, yani en ufak bir eşya fazlalığı bile evde durmak zorunda, örneğin yazları kullanmadığım ufo, eski halı, piknik malzemeleri, araba fazlalıkları vs.

Fotoğraftaki yere ilerde kombi taktırdığım zaman sorun olmayacak parametrelerde bir dolap yapmak istiyorum, bu parametreleri gösterecek bir yönetmelik bulamayıp forumdan yardım istemek daha doğru olur dedim.

Aşağıdaki örnek memleketteki evden, bu dolap pek hoşuma gitmedi açıkcası, çok sıkış tıkış olmuş

42616d1f-59a8-4ef5-95b8-493dfff24e42.jpg
d78b82c3-8a63-44d5-a282-a0f8e27b0af0.jpg

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
608
45
Bu filmdeki başrol oyuncuları kombiniz ve tesisatlarınız. Kombinizin ebatları marka ve modele göre değişkenlik gösterdiği gibi doğalgaz ve su tesisatlarını yapacak olan kişilerin o günkü ruh hallerine göre nasıl bir tesisat çekeceklerini bilmeden bu iş biraz sıkıntılı. Bir de halen geçerli mi bilmiyorum ama doğalgaz boruları boyanamaz ve dolap içi ve arkalarından geçirilemez. Kombiniz için bir proje çizilecek ve dağıtım şirketiniz bunu kontrol etmeye gelecek. Onayı almadan dolap işi biraz sıkıntılı çünkü ne yazık ki işçilik olarak bu konularda pek de iyi seviyelerde bulmak sıkıntılı. borunun boyunu bile düzgün hesaplayamayıp duvardan 10cm uzağa monte edilmiş tesisat gördüm.

metin7 Çevrimdışı

metin7

Aktif Üye
29 Ara 2021
79
35
Bu filmdeki başrol oyuncuları kombiniz ve tesisatlarınız. Kombinizin ebatları marka ve modele göre değişkenlik gösterdiği gibi doğalgaz ve su tesisatlarını yapacak olan kişilerin o günkü ruh hallerine göre nasıl bir tesisat çekeceklerini bilmeden bu iş biraz sıkıntılı. Bir de halen geçerli mi bilmiyorum ama doğalgaz boruları boyanamaz ve dolap içi ve arkalarından geçirilemez. Kombiniz için bir proje çizilecek ve dağıtım şirketiniz bunu kontrol etmeye gelecek. Onayı almadan dolap işi biraz sıkıntılı çünkü ne yazık ki işçilik olarak bu konularda pek de iyi seviyelerde bulmak sıkıntılı. borunun boyunu bile düzgün hesaplayamayıp duvardan 10cm uzağa monte edilmiş tesisat gördüm.
Anladım abi teşekkür ederim, 1 sene daha bekleyeyim o zaman.

Geri
Üst Alt