Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,771
- 40
Koku makineleri, sistemlerinde soğuk hava basıncı ile çalışan kompresörlere sahiptir. Uçucu yağları nanopartikül adı verilen moleküllere dönüştürür ve havaya dağıtır. Daha sonra uçucu yağların molekülleri ince bir kuru sis şeklinde havaya dağılır.Aromatik yağ kullanılıyor ve koku yayılımı fazlaysa büyük ihtimal cihaz içinde ısıtıcı vardır.
Kokuyu yakarak etkisini dahada arttırıyor olabilir.
küçük bir araştırma yapmak farz oldu cidden merak ettim şu aleti
Bu koku dağıtma yönteminin ana avantajı, sisin bir sprey gibi düşmemesi, bunun yerine havada kalmasıdır. Uçucu yağ parçacıkları havaya nüfuz eder ve havadaki kokunun tutarlı bir doygunluğa ulaşmasını sağlar.
Sonuç; kalıntı bırakmayan, yüksek kaliteli, saf ve uzun süre kalıcı bir kokudur.
Farklı tipte uçucu yağ difüzörleri vardır ve aroma difüzyon yöntemlerinde farklılık gösterirler. Tasarımları ve işlev aralıkları bakımından da farklıdırlar.
Uçucu Yağ Difüzör Çeşitleri:
1) SERAMİK DİFÜZÖRLER: Seramik difüzörler uçucu yağları hızla buharlaştırır ve havaya dağıtır. Bu uçucu yağ difüzörleri, küçük alanları kokulandırmak için daha uygundur.
2) KAMIŞDİFÜZÖRLER: Kamış difüzörler, içinde küçük kanallar bulunan rattan çubukları içerir. Uçucu yağlar bu kanallardan geçerek çevreyi kokutur. Kamış difüzörlerin karakteristik özelliklerinden biri de, daha hafif uçucu yağların daha hızlı, daha ağır uçucu yağların ise daha yavaş dağılmasını sağlamasıdır.
3) ULTRASONİK DİFÜZÖRLER: Bunlar en popüler aroma difüzör tiplerinden bazılarıdır. Elektronik frekans ve su ile çalışırlar. Teknolojileri, uçucu yağ ve su karışımına daldırılan ve ultrasonik titreşimler yaratan küçük bir disk içerir. Bu titreşimler, uçucu yağları ve suyu kokulu bir buğuya dönüştürür.
Başlıca avantajları, aromalı buhar üretiminde ısı kullanmamaları ve az miktarda uçucu yağ kullanılmasıdır. Ultrasonik bir difüzör, hem nemlendirici hem de difüzör olarak çalışabilir; bu, yaşam alanınız kuru bir iklime sahipse harika bir seçenektir. Ultrasonik difüzörler de sessiz çalışır.
4) ISI/MUM DİFÜZÖRLERİ: Bu tür koku yayıcılar, uçucu yağları kademeli bir şekilde havaya dağıtmak için ısı kullanır. Isı difüzörleri, bir odaya harika kokular getirmek için ekonomik ve verimli bir seçenektir. Bazen su ile karıştırılmış esansiyel yağları kullanırlar ve güçlü bir aroma elde etmek için yüksek derecede ısı kullanırlar. Isı difüzörlerinin bir diğer avantajı da sessiz olmaları ve fazla yer kaplamamalarıdır.
5) BUHARLAŞTIRICI / ELEKTRİKLİ FAN DİFÜZÖRLERİ: Bu uçucu yağ difüzörleri, uçucu yağları çevreleyen alana dağıtmak için tutarlı hava akışı gerektirir. Ped veya kağıt mendil olabilen bir filtreye karşı üfleyen bir fan içerirler. İşlemde ısı gerekli değildir. Uçucu yağlar önceden bu filtreye damlatılır. Fan üflemeye başladığında uçucu yağların hızla buharlaşmasını ve kokunun difüzörün bulunduğu odaya taşınmasını sağlar.
Bu tip aroma difüzörünün özel bir özelliği, uçucu yağların parçalar halinde dağılmış olmasıdır. Uçucu yağların daha hafif bileşenleri önce dağılır ve daha ağır bileşenler en son dağılır. Buharlaştırıcı difüzörler sessiz çalışırlar ve uçucu yağları hızlı bir şekilde dağıtırlar.
6) NEBULİZASYON DİFÜZÖRLERİ: Nebulize difüzörler, en iyi koku yayıcılardan biri olarak kabul edilir. En sağlıklı aroma dağıtım yöntemini sunarlar.
Nebulize edici difüzör sistemi, bir cam silindir veya şişe, ve bir de kompresör içerir. Kompresörün ana rolü, uçucu yağları nanopartikül adı verilen küçük moleküllere dönüştürmektir.
Ana avantajları, ısı veya su kullanmamaları, bunun yerine basınç altında soğuk filtrelenmiş hava uygulamalarıdır. Bu aroma difüzyon işlemi sırasında uçucu yağların kimyasal bileşenleri değişmeden kalır ve doğal özleri tamamen korunur.
Nebulize edici difüzörlerin bir diğer ana avantajı, tekdüze bir koku difüzyonu sağlamalarıdır. Yayılan uçucu yağlar havada uzun süre kalır ve bu da uzun süre kalıcı bir koku sağlar.
Nebülize edici difüzörler, yağların tedavi edici özelliklerini korurken aynı zamanda küçük ve büyük alanlarda maksimum koku yayılımı sunar. Bu, uyguladıkları soğuk hava nanoteknolojisi sayesinde elde edilir.