Koku Makinesi Kullanan Var mı ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
Aramızda koku makinesi kullanan veya bilgisi olan var mı ? Uzun süredir almak istediğim fakat henüz eyleme geçirmediğim bir cihaz. Bugün aracımın sustalısını tamir götürdüğüm dükkanda koku makinesi vardı ve içerisi mis gibi kırmızı sekoya kokuyordu. Daha önce SPX mağazasına gidenler ne demek istediğimi anlamıştır 🙂

İnternette Carpex marka ürünler var fakat bu markadan şikayetçi olan kullanıcılar da gördüm. Varsa bilgisi olan bir el atıversin 🙂 Dükkan için değil, ev için lazım bu arada.

Adsiz73011fb6edbee2ba.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Biz uzun süre önce kullanıyorduk evde ,fakat içeriği kimyasal olduğu için kullanmaktan vazgeçtik.Sanırım makinaları ya duruyor veya köyde sattığımız evde kaldı bir çok eşya gibi.Sonuçta kokular kimyasal,ama belki kullananlar çıkabilir :ok

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
Biz uzun süre önce kullanıyorduk evde ,fakat içeriği kimyasal olduğu için kullanmaktan vazgeçtik.Sanırım makinaları ya duruyor veya köyde sattığımız evde kaldı bir çok eşya gibi.Sonuçta kokular kimyasal,ama belki kullananlar çıkabilir :ok
Teşekkürler 🙂 Yani memnuniyet yönünden bir şikayetiniz yoktu ama kimyasal oldukları için vazgeçtiniz. Evde buhar makinesi var fakat koku makinesi gibi etkili değil.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
bugüne kadar pilli oda spreyi kullandım.
konu dikkati mi çekti.
Esas,koku dolumu ve çalışma mantığı nasıl acaba :alala

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
içerisine konulan koku likit mi yoksa itici gazlı mı.?
İçerisine konulan koku aromatik yağ şeklinde, hatta aynı aromatik yağ normal şişeye konulup içerisine bambu çubukları atarak da kullanılabiliyor;

Bence teraspy teraspy Emmi'nin kullandığı koku makinesi daha düşük kaliteli ve içerisinde çok kimyasal var. Bu cihazlar kalitelerine göre değişebilir.

Makine, kullanıldığı alanı parfümeri gibi yapıyor.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
İçerisine konulan koku aromatik yağ şeklinde, hatta aynı aromatik yağ normal şişeye konulup içerisine bambu çubukları atarak da kullanılabiliyor;

Bence teraspy teraspy Emmi'nin kullandığı koku makinesi daha düşük kaliteli ve içerisinde çok kimyasal var. Bu cihazlar kalitelerine göre değişebilir.

Makine, kullanıldığı alanı parfümeri gibi yapıyor.
Çalışma mantığı bana buhar makinası gibi geldi. Evde buhar makinası var demiştiniz. Soğuk buhar üreten basit küçük olanlardan varsa deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Mini humidifier diye geçiyor. Yalnız bu tip esansiyel yağlarda keçe çok çabuk tıkanıyor. Sanıyorum koku makinası da esansiyel yağı zamanlamaya göre humidifierın üzerine damlatıyor. Biz de humidifier' ın suyunun içine damlatıyorduk.

Carpex, airwick gibi makinalar itici gazlı kartuşlar kullanıyor ki sanırım birçok mağaza bu yağlılardan sonra onları kullanmayı bıraktı.

Bu arada sitelerine bakmamıştım. Carpex te aromatik yağ esaslı makineler çıkartmış.

Ayrıca kaynamış su içinde her aromatik yağ etki göstermeyebilir, mentol ya da nane yağının yoğun şekilde etki etmesi kendi kimyasal yapısından kaynaklanıyor.

Isıtıcı olarak dediğim gibi bir 5v usb humidifier iş görecek gibi. Hatta aynı sistemle buharlı tren yapmayı düşünmüştüm çocuklara, tembellik ve kaburga kırığından hiçbirşey yapamadım.

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Aromatik yağ kullanılıyor ve koku yayılımı fazlaysa büyük ihtimal cihaz içinde ısıtıcı vardır.
Kokuyu yakarak etkisini dahada arttırıyor olabilir.

küçük bir araştırma yapmak farz oldu cidden merak ettim şu aleti :kiskis

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,730
40
Çalışma mantığı bana buhar makinası gibi geldi. Evde buhar makinası var demiştiniz. Soğuk buhar üreten basit küçük olanlardan varsa deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Mini humidifier diye geçiyor. Yalnız bu tip esansiyel yağlarda keçe çok çabuk tıkanıyor. Sanıyorum koku makinası da esansiyel yağı zamanlamaya göre humidifierın üzerine damlatıyor. Biz de humidifier' ın suyunun içine damlatıyorduk.

Carpex, airwick gibi makinalar itici gazlı kartuşlar kullanıyor ki sanırım birçok mağaza bu yağlılardan sonra onları kullanmayı bıraktı.

Bu arada sitelerine bakmamıştım. Carpex te aromatik yağ esaslı makineler çıkartmış.

Ayrıca kaynamış su içinde her aromatik yağ etki göstermeyebilir, mentol ya da nane yağının yoğun şekilde etki etmesi kendi kimyasal yapısından kaynaklanıyor.

Isıtıcı olarak dediğim gibi bir 5v usb humidifier iş görecek gibi. Hatta aynı sistemle buharlı tren yapmayı düşünmüştüm çocuklara, tembellik ve kaburga kırığından hiçbirşey yapamadım.
Evet, evde buhar makinesi var, göz kuruluğu yaşayınca odayı nemlendirmek için zamanında almıştım. Bendeki cihaz bu;

Fakat benim bahsettiğim koku gücü, bu tip basit cihazlar ile karşılaştırılamayacak kadar yoğun. Yanınızdaki kişinin her 5 dk'da bir Tom Ford veya Dior parfüm fıslattığını düşünün, o derece kokuyor 🙂

Geri
Üst Alt