Bu fotoyu görünce ödül konusu geldi aklıma.Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun o güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler artık gelmezler.
Yaş ilerleyince ben anladım ki zaten güzel olan filmler değil, dönemin saf duygularıymış.çocukluğumuzda filmlerini izlerken bazı sahnelerde yoğun duygular yaşardık, özellikle kötülerden intikam aldığı sahnelerde yüreğimiz ferahlardı ...
lakin üzüldüğüm bir husus var; yıllar sonra aynı filmleri izlediğimizde farkettik ki yapımcılar onlara sinematografik açıdan iyi kalitede filmler çekmemişler ...
günü kurtaran, genelde duygulara hitab eden ancak görsel-teknik açıdan vasat kalitede filmlerde gördük ve yazık ettik bu insanlara ...
absürtlüğüyle çok konuşulan bir filme imza atmış olsa da, sinema tarihine adını "kaliteli film" olarak yazdıracak bir prodüksiyon göremeden göçtü gitti bu dünyadan ... Allah rahmet eylesin ...
çocukluğumuzda filmlerini izlerken bazı sahnelerde yoğun duygular yaşardık, özellikle kötülerden intikam aldığı sahnelerde yüreğimiz ferahlardı ...
Ben sinemada alkışladığımızı hatırlarım böyle sahnelerde, ne günlerdiYaş ilerleyince ben anladım ki zaten güzel olan filmler değil, dönemin saf duygularıymış.
Aynen belirttiğiniz gibi, çocukken göz kırpmadan izlediğimiz yapımları aslında neden hayranlık duyduğumuzu açıklayamadığımız birçok yanı ile izlemişiz
O yüzden tarih bu insanları hep ADAM diye yazacak.
Tarık Akan yasaklıyken, Maden filmi için ortaya para koyup,
"ben de oynarsam size dokunmazlar,
bana da rol yazın" diyen bir adammış Fahrettin Cüreklibatır.
(Cüneyt Arkın) Tinin şad olsun
Hocam zihnimde hepsini sizinle pekiştirdim benSanatçılar içinde o kadar kendini beğenmiş, burnu kaf dağında olan insan vardır ki... Zamanının en büyüklerinden biri olmasına rağmen, kendini beğenmişlik, kibir, burnu büyüklüğü olmayan, alçakgönüllü ve karşısındaki herkese değer veren çok kibar biriydi. 'Kanije Kalesi' ve 'Son Akın' filmlerinde askerde Mehter takımındayken mecburen bulunmak zorunda olmuştum. Hatta onunla bir anım vardır ki onu asla unutamam... Mekanı cennet olsun.