İşin özü, aslında bazı durumlarda ben, Ürün normal çalışıyor ise ''Lanet olsun' diyerek elletmemeyi bile uygun görüyorum çoğu zaman zia sürekli belirttiğimiz üzere vakum olmazsa olmazımızdır lakin defalarca testini yapmış olmakla birlikte vakum yapılmadı diye klima çatlayıp patlamıyor ancak orta ve uzun vadede olası sorunlarla karşılaşmanız muhtemel, size hiç kimse kesin bozulacak veya kesin bozulmayacak garatisi veremez zira bu noktadan sonrası tamamen ortam/kullanım koşullarına göre değişken hareket eden bir akış izler.
Ben evime ens on taktığım klimayı bilinçli olarak vakumsuz ve aluminyıum boru ile montaj yaptım zira 1 yıl sonra sistemi söküp hem gazı hem de kompresör yağını boşaltarack değişkenlerini kontrol edeceğim.
Yani sıfır bir klima vakumsuz takıldığında 1 yılda nasıl bir etki gösteriyor, 1 yılda böyle oluyorsa ilerleyen senelerde ne gibi olası tepkiler verebilir bunları tespit etmektir amacım zira paylaşılan bilgiler hep teknik doküman ve mühendislik hesplarına göre paylaşılıyor.
Geçmişte örnek olarak sunduğumuz içi paslanmış bir salyangoz sistem vs vardı lakin biz günümüz teknolojisi ve bu rotary kompresörler ile 410 gazda ne gibi negatif sonuçlar alacağız ona bakacağız
Tüm bu bilgiler ışığında şeytan bana bazen ''Lanet olsun deyin uğraşmayın'' demem için dürtüyor ama elbette nihai karar sizin zira ben bir önceki mesajımda da size belirttiğim üzere konuya en baştan bu şekilde yaklaşan ekibin veya işletmenin, devamında komprsör gazı ve yağını değiştirebilecek nasıl bir yetkinliği vardır merak ederim açıkçası