meebbe
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,463
- 32
Mert kardeşim şu an eşimin ofiste kullandığım OLEFİNİ BLACK PEARL klimanın da aynı şekilde XFAN adı altında eşanjör kurutma özelliği mevcut.
Teknik olarak XFAN özelliği aktif iken klimayı kapattığımda 10 dakika boyunca sadece fan devrede kalıyor sonra sistemi tamamen kapatıyor. ısıtmalı olan uygulama bana garip geldi ki bunu yapan mühendis, teknik olarak oluşacak sonucu ve insanlara vereceği rahatsızlık duygusunu tahmin edebilirdi diye düşünüyorum.
Sıfır klima dahi taksak bu nem kaynaklı koku mutlaka ki olacaktır ancak belli bir düzeyi aşmamalı elbette, Bu doğrultuda sıfır takılan klimalarda dahi mutlaka aslında temizlik faaliyetlerinin düzenli yapılması taraftarıyım. Kimyasal ilaç olmak zorunda değil, Beyaz sirke ile karıştırılmış suyu, camsil fısfısı ile eşanjör dediğimiz alana uygulamak dahi belli oranda etkili olmaktadır. Elbette ki erişilemeyen, ulaşılamayan noktalarda oluşumlar katmanlaşma yapacaktır ki bu ancak yıllar süren bir oluşum sürecidir, sizin bu uygulamanız sayesinde süreci uzatabilme imkanınız olmaktadır.
Yine de daha profseyonel bir iş yapayım derseniz ev tipi, seyreltilmiş klima ilaçları (İçerikleri anyonik aktif maddedir) kullanabilirsiniz
Lütfen bu tarz ilaçlardan sonra çok iyi durulama yapınız, aksi takdirde ilacın içeriği eşanja yapışıp kalıyor, yapmak istediğinizin tam aksine havadaki toz partiküllerini de kendi üzerine yapıştırıp orada kalıyor
Lütfen bu tarz ilaçlardan sonra çok iyi durulama yapınız, aksi takdirde ilacın içeriği eşanja yapışıp kalıyor,
bu yüzden sizlere danıştım hocam . Yani o köpüksü kimyasalın yapışmaması bana imkansız geliyor ki çoğunun kullanım talimatında sıkıp bırakın 10dk soğuk modda çalıştırın yazıyor.
biliyorsunuz vestel minimalistikten kurutma olmadığı için vazgeçmiştim .Ancak baymakta da böyle ısıtmalı kurutma bana çok mantıksız geldi keşke dediğiniz gibi sadece fan belirli bir süre devrede kalıp kurutma yapsa.Her seferinde de soğutma modundan fan moduna al 10 dk da öyle çalıştır çok zahmetli oluyor.
Açıkcası baymak aldığıma pişman değilim ancak dediğiniz gibi pazarlama amaçlı çok fazla süslü özellik var.misal derece adımı 0.5 li ancak oda içinde bile 2 dereceyi geçen ısı farkları oluşmakta.Turbo mod 30 dk dan sonra devre dışı kalmakta.