KLİMA TAVSİYESİ EV KROKİSİ VAR

H Çevrimiçi

hakankoc431

Yeni Üye
19 Haz 2024
27
38
MERHABA ARKADAŞLAR. KLİMA HAKKINDA BİLGİM YOK EVE ÖZELLİKLE YAZIN SOĞUTMA AMAÇLI

KLİMA ALACAĞIM. KIŞIN KASIM GİBİ 1 AYLIK HAFİF ISITMA İÇİN KULLANABİLİRİM. AMACIM SOĞUTMA. KROKİ AŞAĞIDA VAR. kONYA DA YAŞIYORUM
EVİM TEK CEPHE.....
GÜNEŞ ÖĞLEDEN SONRA EVİN İÇİNDE 17MT BALKON TÜM ODALAR BALKONA ÇIKIYOR. YAZIN ÇOK SICAK OLUYOR . BUNALTICI OLUYOR. TEK CEPHE OLUNCA CEYRAN YAPAMIYORUZ. KROKİDE X İLE İŞARETLEDİĞİM SALON KISMINA DUVARA MONTE EDECEĞİM. ORDAN DİĞER ODALARA DA SERİNLİK GELİRMİ? X İLE İŞARETLENEN YERE DUVARA MONTE EDİP KAPIDAN DİĞER ODALARA DA SERİNLİK GELMESİNİ HEDEFLİYORUM.
HANGİ MARKA ALMALIYIM? GÜCÜ NE OLMALI ? 18000 ?24000?
DEDİĞİM YERDEN DIŞ PERVANE KISMI OLUYOR DIŞ DUVARA ASILAN KISMI BALKONA MI KONULACAK?
BAŞKA ALIRKEN DİKKAT ETMREM GEREKEN ŞEYLER NELERDİR? İNVERTIR ÖZELLİĞİ NEDİR ÖNEMLİ MİDİR?

EVKROKI.png

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
269
31
Bu şekilde holü ve belki yatak odasının giriş kısmına serinlik katarsınız. Diğer odalarda yeterli performans için en düşükte çalıştırsanızda ancak holğ soğutursunuz. Bu da ev içerisinde sürekli bir ısı değişimine maruz kalmanıza sebep olur. Elektrik sarfiyatı cabası. İnverter motor teknolojisi. Daha detat kısımları arkadaşlar yazacaklardır.

H Çevrimiçi

hakankoc431

Yeni Üye
19 Haz 2024
27
38
Tek cihazla bu evi iklimlendirmek mümkün değil. Hole bakacak şekilde en az 2 klima lazım.
cevap için tşk ederim hocam. çok anladığım konu değil. salondan kapıya doğru amacımız klimanın olduğu odaya çocuklar falan girip çıkarken üşütürler hasta olurlar düşüncesi , klimanın çalıştığı odada oturmyacaz yani. peki sizin öneriniz nedir nasıl yapabilirzi yardımcı olur musunuz

Bu şekilde holü ve belki yatak odasının giriş kısmına serinlik katarsınız. Diğer odalarda yeterli performans için en düşükte çalıştırsanızda ancak holğ soğutursunuz. Bu da ev içerisinde sürekli bir ısı değişimine maruz kalmanıza sebep olur. Elektrik sarfiyatı cabası. İnverter motor teknolojisi. Daha detat kısımları arkadaşlar yazacaklardır.
klimanın olduğu salonda oturmyacağız çocuklar hastalanmasın diye, sizce nasıl bir sistem yapmalıyız acaba? amacımız salondan soğutup diğer odalara soğukluk gelmesiydi.

arkadaşlar salondan hol ve odalar resmi. Sota Sota S sisperdesi
1749726279009.jpg
1749726279013.jpg

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,984
cevap için tşk ederim hocam. çok anladığım konu değil. salondan kapıya doğru amacımız klimanın olduğu odaya çocuklar falan girip çıkarken üşütürler hasta olurlar düşüncesi , klimanın çalıştığı odada oturmyacaz yani. peki sizin öneriniz nedir nasıl yapabilirzi yardımcı olur musunuz

klimanın olduğu salonda oturmyacağız çocuklar hastalanmasın diye, sizce nasıl bir sistem yapmalıyız acaba? amacımız salondan soğutup diğer odalara soğukluk gelmesiydi.

arkadaşlar salondan hol ve odalar resmi. Sota Sota S sisperdesi
1749726279009.jpg
1749726279013.jpg
serinlik gider gitmesine de çok zaman alır. Salon ve yatak odasına hole bakacak şekilde 2 cihaz koyarsanız hem odada oturanı rahatsız etmez hem de hol hızlıca soğuyacağı için diğer odalar serin hissi daha iyi gelir.

H Çevrimiçi

hakankoc431

Yeni Üye
19 Haz 2024
27
38
serinlik gider gitmesine de çok zaman alır. Salon ve yatak odasına hole bakacak şekilde 2 cihaz koyarsanız hem odada oturanı rahatsız etmez hem de hol hızlıca soğuyacağı için diğer odalar serin hissi daha iyi gelir.
hocam mitsubushi ücretsiz keşif için yarın gelecek , lg samsung ve mutsubishi bu tarz düzen için telefonda olmaz dediler. her oda için bir klima alın dediler. sizin dediğiniz gibi yapmaya karar verdim, btu kaç almalıyım ve önereceiniz klima var mı? resimde de gördüğünüz gibi hol aradaki kapıyı kapatınca evi ikiye bölüm gündüz salon da klimayı açıp salon o odası mutfak tarafını , gece yatarken ara hol kapıyı kapatıp yatak odası ve çocuk odası serin olur diye düşünüyorum.
sizden rica klima marka ve model btu öneriniz nedir?
forumda takip ettiğim lg 18sq öneriyorsunuz . bu model giriş seviye mi? orta seviye olarak önerilerinizidde merak ederim.
salon tarafı gündüz çok sıcak olduğu için 24 mü alayım?
mitsubishi gereksiz pahalı mı olur? yada önereceğiniz modelleri?
internetten alırsam dış ünite de oluyor mu? onu ayrı mı alıyorum. dışarı bağlanan pervane sistem.
amacım buz gibi yapması değil öğleden sonra güneş balkondan sıcaklık içeriye geliyor ,tek cephe , terletmeden oturmamızı sağlaması.
birde montajda vakumla harici dikkat etmem gereken bir yer var mı?
bütçe 70bin civarı olur. iki klima için.
Sota Sota

Son düzenleme:
H Çevrimiçi

hakankoc431

Yeni Üye
19 Haz 2024
27
38
Oda ve hol m2 hesaplayın yazın. 3+1 evi 2 adet 12lik klimayla soğutuyorum :ok
salon 6*4,5=26
giriş 11mkare
oturma odası 3,5*5=17
buraya kadar 1 klima giriş ile koridor arası kapı var. bu arada mutfak saymadım kapısını kapatırız
koridor 1*5=5
güneş çocukodası 3*5=15
yatak odası 3,5*5,5=17
tüm odalar balkona çıkıyor balkon kapısı var yani. yukardaki resimlerde de çektiğim yerden salon kapısının karşısından giriş alanına karşı salon kapısına doğru klimayı kurduracağım,
bu ölçülere göre yukardaki sorularımı cevaplar mısnız ? bilgisizliğimden başınızı çok ağrıttım hakkınızı helal edin :)
hocam mitsubushi ücretsiz keşif için yarın gelecek , lg samsung ve mutsubishi bu tarz düzen için telefonda olmaz dediler. her oda için bir klima alın dediler. sizin dediğiniz gibi yapmaya karar verdim, btu kaç almalıyım ve önereceiniz klima var mı? resimde de gördüğünüz gibi hol aradaki kapıyı kapatınca evi ikiye bölüm gündüz salon da klimayı açıp salon o odası mutfak tarafını , gece yatarken ara hol kapıyı kapatıp yatak odası ve çocuk odası serin olur diye düşünüyorum.
sizden rica klima marka ve model btu öneriniz nedir?
forumda takip ettiğim lg 18sq öneriyorsunuz . bu model giriş seviye mi? orta seviye olarak önerilerinizidde merak ederim.
salon tarafı gündüz çok sıcak olduğu için 24 mü alayım?
mitsubishi gereksiz pahalı mı olur? yada önereceğiniz modelleri?
internetten alırsam dış ünite de oluyor mu? onu ayrı mı alıyorum. dışarı bağlanan pervane sistem.
amacım buz gibi yapması değil öğleden sonra güneş balkondan sıcaklık içeriye geliyor ,tek cephe , terletmeden oturmamızı sağlaması.
birde montajda vakumla harici dikkat etmem gereken bir yer var mı?
bütçe 70bin civarı olur. iki klima için.

Screenshot_2025-06-13-16-55-48-609_com.roborock.smart.jpg

EVKROKI2442061be068e053.png

Geri
Üst Alt