Önemli Klima Tavsiye 2026

Midea şu an keşife gelemedi, fan çıkarılamayan modeli hariç bir çekiciliği yoktu benim için. Artık gelecek senenin sorunu olarak bakıyorum temizliğe.

Peki klima montajında full paket montaj yapan firmalar var mı? Elektrik bağlantısı dahil. 3-4-5 metre borusu içinde vs..? Şu an önceliğim kaliteli montaj servisi
Ne yazık ki elektrik bağlantısı hiçbir firma yapmıyor fakat gelen servis bazen iyi niyet kapsamında inisiyatif alıp bağlıyor.
Çoğu firma 4mt boru hakkı verir.

Ne yazık ki elektrik bağlantısı hiçbir firma yapmıyor fakat gelen servis bazen iyi niyet kapsamında inisiyatif alıp bağlıyor.
Çoğu firma 4mt boru hakkı verir.
Yıllar önce var olan bağlantı üzerinden yaptılar sizin dediğiniz gibi şalter takmadan(zaten uyarmışlardı da diğer türlü daha sağlıklı olur diye) , klima her devreye girdiğinde hoparlör cızırtı yapıyor ve bazı marka monitörler kapanıp açılıyor. Bunun harici bir sorun yaşamadım.

Işıkların bağlı olduğu hatta/şaltere taktırsak uğraşmamak için sorun olur mu? Bütün şalterler 16A.

Gerçekten bunu neden gerekirse ekstra ücret alarak full paket yapmıyorlar anlamışta değilim.

Cevaplar için teşekkürler bu arada.

Şu iki klimada karar kıldım. Birini alacağım

LG DualCool Plus PC125Q.NSJ 37.000 TL
Samsung Bespoke AI WindFree AR60F12C1KW/SK 40.000 TL

Şimdi LG olanı 30.000 Tl'ye bile satılıyor. Media Markt'a 36000 TL
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Media Markt için olana bile onlar Alüminyum kullanıyor dediler. Bana pek mantıklı gelmedi ama size bir danışayım dedim.

Samsung içinse daha önce aldığım klimadan memnun kaldım ama Samsung hala aynı kalitede üretim ve montaj yapıyor mu bilmiyorum. WindFree özelliği gerçekten işe yarar duruyor başka negatif yönleri yoksa ve dendiği gibi çalışıyorsa.

Daha önce böyle yorumlar yapılmış, bana ise özellikle dış ünitesi sessiz olduğu için Windfree önerdiler. İlginç
:
Windfree kesinlikle önermiyorum. Bizzat kullanıyorum gerek iç gerek dış üniteden yana problemler yaşadım. Samsung müşteri hizmetleri de aşırı kötü.
.

Son düzenleme:
Merhaba iki klima arasında kaldım çoğunlukla soğuk için kullanılacak
Mitsubishi heavy srk35zsp 12000 btu 47000 Tl
Midea xtreme save 12000 btu 35000 Tl
Mitsubishi hem giriş segmenti hemde pahalı sizce değer mi?

Merhabalar arkadaşlar iyi günler.
arkadaşımın evi için klima seçmeye çalışıyoruz
2 model arasında kaldık wifi istiyoruz klimada

1) KAİRA DTXR50P 18.000BTU - 42.200 TL
2) LG PC18SQ 18.000BTU - 46.700 TL

sizce hangi modeli seçmeliyiz? ve Neden?

Media Markt için olana bile onlar Alüminyum kullanıyor dediler.
ıspatlasınlar :ok
Windfree olayı tamamen pazarlama taktiği, klima ortamı sirküle edemezse soğutamaz. Soğutmadığını fark ederse daha yüksek devirde çalışma başlar bu da tüketimi etkiler.
Ha sessizdir orası ayrı tartışma konusu.

Merhaba iki klima arasında kaldım çoğunlukla soğuk için kullanılacak
Mitsubishi heavy srk35zsp 12000 btu 47000 Tl
Midea xtreme save 12000 btu 35000 Tl
Mitsubishi hem giriş segmenti hemde pahalı sizce değer mi?
bence değmez aradaki fiyat farkını elektrik tüketimiyle kapatabilmen pek mümkün değil

Merhabalar arkadaşlar iyi günler.
arkadaşımın evi için klima seçmeye çalışıyoruz
2 model arasında kaldık wifi istiyoruz klimada

1) KAİRA DTXR50P 18.000BTU - 42.200 TL
2) LG PC18SQ 18.000BTU - 46.700 TL

sizce hangi modeli seçmeliyiz? ve Neden?
aralarında ciddi fark yok hangisinden servis anlamında daha hizmet alabilirsen onu tercih et

Media Markt için olana bile onlar Alüminyum kullanıyor dediler.
ıspatlasınlar :ok
Windfree olayı tamamen pazarlama taktiği, klima ortamı sürküle edemez soğutamaz. Soğutmadığını fark ederse daha yüksek devirde çalışma başlar bu da tüketimi etkiler.
Ha iç ünite sessizdir orası ayrı tartışma konusu.

Geri
Üst Alt