Önemli Klima Tavsiye 2026

Selamlar forumda yeniyim bir sey sormak istiyorum. Samsung ar40f12 modelini 29bin tlye satın aldım. Şuan kargoda. model hakkında pek bilgim yok ve yorum da bulamadım acikcasi. Marka ismine güvenerek aldım. Şuan iptal etme şansım var. Sizce nasıldır? Ayrıca montaj sırasında vakum işlemi kac dakika sürüyor? Herkes vakum yaptırın diyor fakat 5 dakika mi 10 mu 20 mi? Neye göre takip etmemiz gerekiyor arkadaşlar?

Merhabalar evimdeki merkezi VRF sistemi iptal olduğu için bireysel klima sistemine geçmemiz gerekti site yönetimi GREE firmasıyla anlaşmış 2 adet 9000 Fairy 1 adet 12000 Airy model klima + 7 metre kablo , elektrik tesisatı, kablo kanalı toplam fiyat 139.000 TL fiyat çıkardı. Samsunga baktığımda eğitim indirimiyle birlikte 2 adet AR80H09CAAW/SK Bespoke AI Pro Elite ve 1 adet AR70H09CACB/SK Bespıke AI Pro modelleri de 139.000TL ye denk geliyor 5 metre kablo dahil elektrik bana ait şekilde. Sorum şu olacak ben hangi sepeti alırsam uzun ömürlülük ve fiyat performans dengesi açısından daha iyi sonuca ulaşırım? İzmirde yaşıyorum ve ısıtma-soğutmada ana kaynağım olacak. 9k btu klimaları yatak odası ve çalışma odası 12k btuyu salon için düşündüm. 6 katlı binanın 5. Kattında oturduğum ve balkonlar cam balkon olduğundan dolayı tesisatı çatıya çıkaracağımız için kablo gideri biraz fazla olacak 7 metre kablo bile yetmeyebilir. Samsungun yapay zeka özellikleri, gelişmiş sensörleri, hava temizleyici kalitesinde filtre sistemleri, windfree si çok cazip geliyor gree özellik bakımından biraz sönük kalmış gibi geliyor ancak sanırım iç aksam ve donanım bakımından gree daha avantajlı ve samsunga bulaşmayın gibi yorumlar falan kafamı çok karşıştırdı. Bu fiyat bandında farklı önerilere de açığım. Bir de samsung İzmir Bornova servisi hakkında bilgisi olan bir arkadaşım beni aydınlatırsa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Ek bakır boru maliyeti hakkında servislerden bilginiz varsa da yardımcı olursanız çok sevinirim.​

Geri
Üst Alt