Güncel fiyatı 27bin tl bu fiyata bu kalite başka makina yokArkadaşlar merhaba. 25 m2 için LG PC12SQ düşünüyorum ne dersiniz? Başka tavsiyeniz var mı?

Teşekkür ederim hocam.Güncel fiyatı 27bin tl bu fiyata bu kalite başka makina yok![]()
montaj esnasında dikkat edeceğiz sadece 1 husus var ''Vakumlama''Sanırım klima alırken önce markanın servisine bakmak gerekliymiş. Sakaryada bir tane LG servisi var onun da yorumları çok kötü. Zaten klima montajından korktuğum için yıllarca almadım, şimdi de iade edeceğim sanırım. Ne yapmalıyım sizce?
tek makinanın tüm eve etki etmesini istiyorsanız hölü doğrudan görecek şekilde montaj yaptırmalısınız. 4. numaralı alanda holün tam karşısı yer olacak çok iyi.Merhabalar,
Evin krokisi bu şekilde, turuncu taralı alan balkon dış ünite oraya kurulacak.
2 numaralı oda yatak odası orasının kapısı açık olacak, 3 numaralı odanın kapısı kapalı olacak. Başka da kapı yok zaten, açık hep. 4 numaralı yer mutfak, 1 numaralı yer salon.
Tek klima ile 7/24 çalıştırarak mümkün mertebe tüm evi iklimlendirmek istiyorum. Bu doğrultuda, hangi kırmızı daireye iç üniteyi konumlandırmak mantıklı olur? Ölçüler orantılı, ölçüp çizdim.
Ek olarak bir sorum daha olacaktı. Bu klima ila tüm evi iklimlendirme olasılığım nedir?
Ortalama sıcaklık: 40-45 derece (Hakkari/Derecik)
Salon: 25m2, Yatak odası: 14m2, mutfak: 10m2. Soğutulacak toplam kapısı açık alan yaklaşık: 60m2-65m2
Ev güneş almayan cephede. Yalıtımı orta düzey. Yeni bina ama malzeme kalitesiz.
Klima: 18.000 BTU, TCL T-Pro.
7/24 çalışacak, en azından mutfak ve yatak odasını da 28-30 derecelere düşürebilirse benim için uygun.
![]()
yeşille işaretli yerin yanında girinti kısmı balkon değil mi.?Arkadaşım klima almayı düşünüyor. Bütçesi 27.000 TL ve 12.000 BTU kapasiteli bir model arıyor. Evi Çorlu’da, kuzey cephede ve klima ağırlıklı olarak yazın soğutma amaçlı kullanılacak. Oda 15 m² büyüklüğünde.
İç üniteyi yeşil ile işaretli alana, dış üniteyi ise turuncu ile işaretli alana monte etmeyi planlıyor. İç ve dış ünite arasındaki mesafe 5 metreden az, ancak duvarda 10 cm derinliğinde ve 50 cm genişliğinde bir kolon var. Bu kolon nedeniyle servis, klimayı istediği yere monte edebilir mi emin oladı.
Amacı, klimayı kapıya yakın bir noktaya yerleştirerek diğer odaları da kısmen soğutabilmek. Eğer istediği konuma montaj yapılamazsa, dış ünitenin bağlanacağı başka bir duvar da mevcut, ancak bu durumda diğer odaları soğutmak daha zor olabilir. Sizce bu konuda nasıl bir yol izlemeli?
![]()
Orası maalesef mutfak dolapları vs. var mümkün değil montajı. Tek mümkün olan yerler işaretledigim kırmızı daireler.tek makinanın tüm eve etki etmesini istiyorsanız hölü doğrudan görecek şekilde montaj yaptırmalısınız. 4. numaralı alanda holün tam karşısı yer olacak çok iyi.
dış ünitenin hemen ön tarafına montaj yaptırır kanatları da hole bakacak ayarlarınız kısmı olarak arka tarafa hava yönlendirmiş olursunuz.Orası maalesef mutfak dolapları vs. var mümkün değil montajı. Tek mümkün olan yerler işaretledigim kırmızı daireler.
Var evet. Yüksekova'da yetkili servis mevcut. Randevu aldım. Vakumu özellikle sordum. Vestel servisi misal burda vakum yapmıyor maalesefdış ünitenin hemen ön tarafına montaj yaptırır kanatları da hole bakacak ayarlarınız kısmı olarak arka tarafa hava yönlendirmiş olursunuz.
TCL hakkaride kuracak yetkili servis var mı.!
vakumlama yapmam diyecek kadar ileri giden servisi genel müdürlüğüne şikayet edin ki aklı başına gelsin.Var evet. Yüksekova'da yetkili servis mevcut. Randevu aldım. Vakumu özellikle sordum. Vestel servisi misal burda vakum yapmıyor maalesef
Hayır orası duvar.yeşille işaretli yerin yanında girinti kısmı balkon değil mi.?