Xentios Çevrimiçi

Xentios

Yeni Üye
7 Eyl 2025
38
44
Bunda bi dümen yoktur dee mi??

LG resmi site fiyatı:

Vatan Fiyatı:

Firmaların resmi siteleri bizle bişey mi geçiyor, vallaha da billaha da anlamadım. :alala :alala :alala
Sanırım kendi sitelerinde daha ucuza satsalar kimse başka bir yerden sipariş vermez bu seferde marketler satmadığı ürünü getirmeyeceği için pazar payları küçülür.

Yalnız LG'yi taktir ettim. Şu ana kadar kendi sitesinde 1 yıldız yorum yayınlayan ilk websitesine sahipler. Çok takdirimi kazandılar.

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

Tahir27

Yeni Üye
3 Kas 2023
10
25
Sota Sota üstadım kolay gelsin iyi forumlar daha önce bilgi ve tecrübelerine dayanarak bekar evim için PC18SQ almıştım aşırı derecede memnunum özelliklede enerji tüketimi konusunda şimdi hayırlısıyla evleniyorum ve evim için 2. Bir klimaya ihtiyacım var gene bilgilerine ihtiyaç duyacağım evim adanada, daire benim yani bağlattığım klima hiç sökülmeyecek, klima sadece soğutma için kullanılacak, güneş öğlen 12 ye kadar evin içine direk olarak, giriyor cam balkon var ve oturma odasının camı bi hayli geniş

1 numaralı fotoğrafta bulunduğum yere klima gelecek karşıdaki kapıdan hava akışı balkonu ve mutfağıda soğutacak klimanın bağlı olacağı oda 24m2, tavan yüksekliği 2m60 cm

2 numaralı fotoğrafta soğutacağı balkon ve mutfağın görüntüsü orasıda total 16m2 ve tavan yüksekliği 2m60 cm

- Bu durumda 18 btu klima yeterli olurmu 24btu bir klimamı tercih etmeliyim?

- 24btu klima ise hangi marka model tercih etmeliyim PC24SQ’ yu direk önerir misin yoksa daha iyi olacağını düşündüğün bir model var mı? (PCSQ serisinin enerji tüketimi muazzam ondan dolayı aşırı tavım)

- eğer 18 btu yetersiz dersen elimde kalmayacak takribi 15m2 kadar bir yatak odam var oraya bağlatacağım ama orayada büyük gelebilir

B1CD32A8-199D-428D-AE3D-013F6A02FC57.jpg
CE028A01-56AE-42C5-A4E7-2D1A6F1C6F6F.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,219
Sota Sota üstadım kolay gelsin iyi forumlar daha önce bilgi ve tecrübelerine dayanarak bekar evim için PC18SQ almıştım aşırı derecede memnunum özelliklede enerji tüketimi konusunda şimdi hayırlısıyla evleniyorum ve evim için 2. Bir klimaya ihtiyacım var gene bilgilerine ihtiyaç duyacağım evim adanada, daire benim yani bağlattığım klima hiç sökülmeyecek, klima sadece soğutma için kullanılacak, güneş öğlen 12 ye kadar evin içine direk olarak, giriyor cam balkon var ve oturma odasının camı bi hayli geniş

1 numaralı fotoğrafta bulunduğum yere klima gelecek karşıdaki kapıdan hava akışı balkonu ve mutfağıda soğutacak klimanın bağlı olacağı oda 24m2, tavan yüksekliği 2m60 cm

2 numaralı fotoğrafta soğutacağı balkon ve mutfağın görüntüsü orasıda total 16m2 ve tavan yüksekliği 2m60 cm

- Bu durumda 18 btu klima yeterli olurmu 24btu bir klimamı tercih etmeliyim?

- 24btu klima ise hangi marka model tercih etmeliyim PC24SQ’ yu direk önerir misin yoksa daha iyi olacağını düşündüğün bir model var mı? (PCSQ serisinin enerji tüketimi muazzam ondan dolayı aşırı tavım)

- eğer 18 btu yetersiz dersen elimde kalmayacak takribi 15m2 kadar bir yatak odam var oraya bağlatacağım ama orayada büyük gelebilir

B1CD32A8-199D-428D-AE3D-013F6A02FC57.jpg
CE028A01-56AE-42C5-A4E7-2D1A6F1C6F6F.jpg
Normal şartlar altında 18lik yeterli gelir fakat işin içine mutfak girdiği için şunu öğrenmem lazım.
Bu cihaz aç kapa olarak kullanılacak yoksa 7/24 mü.?

T Çevrimdışı

Tahir27

Yeni Üye
3 Kas 2023
10
25
Normal şartlar altında 18lik yeterli gelir fakat işin içine mutfak girdiği için şunu öğrenmem lazım.
Bu cihaz aç kapa olarak kullanılacak yoksa 7/24 mü.?
Günde 10/16 saat aktif çalışacak + Adana sıcağı

T Tahir27, düğün ne zaman nerede olacak.?
2 düğün birisi adanada diğeri gaziantepte eğer 18BTU yetmeyebilir gibi bir düşünceniz varsa bile 24BTU alabilirim

2 düğün birisi adanada diğeri gaziantepte eğer 18BTU yetmeyebilir gibi bir düşünceniz varsa bile 24BTU alabilirim
Düzeltme haftanın 6 günü ortalama 6 saat 1 günü ortalama 16 saat çalışacak

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,219

Düzeltme haftanın 6 günü ortalama 6 saat 1 günü ortalama 16 saat çalışacak
18lik mutfak ısınınıda işin içine katarsak aç-kapa kullanımda sınırda kalır.
24lük tercih et.
Düğün öncesinde haber et.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
925
51
Şöyle bir soru gelsin:
Çatı piyesi diye bir nane var bilirsiniz. Bu tip mekanların tavanı eğiktir ve genelde dışa bakan duvar yüksekliği 150-200'ü geçmez, iç duvarlarda yükseklik genelde 240'da kalır. Böyle bir mekana konacak iç ünitenin yüksekliğinin bir önemi olur mu?

240'a (iç duvara) koyarsam en az 5-6 mt ekstradan boru parası ödemem gerekecek. Dışa bakan duvara monte edilirse iç ünite, dış üniteyi hemen arkasına terasa koyma şansım olacak. İç üniteyi üstü 175 cm'ye gelecek şekilde monte etmek çok verim kaybı yaratır mı? Teşekkür.

Ekleme: ısıtma da önemli olacak. Yer istanbul.

Ek2: aslında karalama da olsa çızıktırsam bi şeyler, sanki daha iyi olur.

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
925
51
P51012-165605.jpg

Kötü çizim için özür, her kare yarım metre, mekan kabaca 10x4 gibi bişey. Dubleksin üst katı. (solda görünen merdiven, dairenin içindeki merdiven)

1 yazan yere konursa dış ünite hemen arkasında olacak, ama iç ünite en faxla 175'e asılabiliyor. 2de ise apt/çatı boşlundan şafta ulaşıp oradan çatıya hat uzatma derdi olacak. Ayrıca dış ünitenin de çatıda olması başka dert. Kesin komşu diye adlandırılan rabbena hepbanacı insansılarla kavga olacak çatı piyesinin tamamı bana ait olsa da.

Ancak tv köşesi diye yazdığım soldaki kısımı kullanacağız, sağ taraf misafirden misafire. Normalde çoğunluk alt kattayız. Bu da tv köşesinden mutfağa doğru kesit. Sol güneybatı.

P51012-1657190b172cabb05001b2.jpg

1nolu yerde ne kadar verim kaybı olur (içerden boru yürütmek istemiyorum, çok çirkin görünüyor, artı tavanları ahşap lambri kapladım zamanında, rezil görünür yani)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,219
R rabitelli, için ünite altı zeminden 200-210cm gibi seviye olması önerilir.
Daha aşağıda olması soğutma modundan erken termostat yapmasına neden olur ayrıca üzerimize vurmaz dersen sorun olmaz.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
925
51
R rabitelli, için ünite altı zeminden 200-210cm gibi seviye olması önerilir.
Daha aşağıda olması soğutma modundan erken termostat yapmasına neden olur ayrıca üzerimize vurmaz dersen sorun olmaz.
Teşekkürler.
Aslında soğutmadan çok ısıtma önemli. Bura yaşanan bir yer değil. Alt kattayız çoğunlukla. Ama geçende aldığım 85 lik tv'yi tv köşesi yazdığım yere koydum. Sıpanın dersi, hanımın okul işleri bittiğinde akşamları, çerez/meyve tabaklarını yüklenip 2-3 saatlik bi tv keyfi yaparız. E o kadar zaman için gazla, petekle ısıtmaya kalksam o salonu, tonla gaz yakacam. Ama klima üflediği için yukarı çıkmadan 10-15 dakka önce açarım, yine tükanı kapamadan bi 10-15 dakka önce basarım kapama düğmesine. Planım bu.

Ayrıca bi kaç kez misafir geldiğinde, 4-5 saat öncesinden petekleri açtığım halde semaver ve o kadar insanın soluğu yüzünden duvarlar damla damla su oldu aktı. Ama klimanın nem alma olayı bu derdi de ortadan kaldırır diye düşünüyorum.

Bilmiyorum, belki de dediklerim külliyen yanlış.

Geri
Üst Alt