encodemaster Çevrimdışı

encodemaster

Yeni Üye
1 Nis 2025
3
26
dış ünitenin hemen ön tarafına montaj yaptırır kanatları da hole bakacak ayarlarınız kısmı olarak arka tarafa hava yönlendirmiş olursunuz.
TCL hakkaride kuracak yetkili servis var mı.!
Var evet. Yüksekova'da yetkili servis mevcut. Randevu aldım. Vakumu özellikle sordum. Vestel servisi misal burda vakum yapmıyor maalesef

T Çevrimdışı

Techaddict

Yeni Üye
16 Haz 2020
1
35
Merhaba,

Dikili/İzmir'deki müstakil bir ev için klima önerisine ihtiyacım var.
Evin zemin katında açık mutfaklı bir salon, küçük bir hol, yatak odası ve üst kata çıkış için merdiven bulunuyor.
Salon ve yatak odası için 12 ay soğutma ve ısıtma ihtiyacı mevcut.
Almışken en iyisi olsun diyebileceğim bir bütçem yok, ihtiyacımı görecek en uygun fiyatlı çözümle ihtiyacımı gidermek istiyorum; ancak uzun süreli kullanılacağı için arıza çıkarma ihtimali yüksek ve elektrik tüketimi fazla bir cihaz da almak istemiyorum.

İki adet bağımsız klima mı almak yoksa multi split klima mı tercih etmek daha mantıklı olur? Kapasite, marka-model önerileriniz nedir?

Klima ihtiyacı bulunan salonun özellikleri:
-Açık Mutfaklı Salon (12 ay kullanılacak ısıtma ve soğutma ihtiyacı)
-21 metrekare (yükseklik 3 metre)
-Kuzey ve batı cephelerinde birer adet sürgülü tam boy pencere (yaklaşık 7'şer metrekare)
-Salonun güney duvarında mutfak ve giriş, doğu duvarında komşu dairenin salonu mevcut.
-Ev yeni ancak yalıtım olduğunu düşünmüyorum.
-Zemin fayans
-Salonun kapısı yok, küçük bir hol ve merdivene açılıyor; ancak kapı yaptırabilirim.
-Kışın 2 kişi, yazın 3-4 kişi kullanacak.

Klima ihtiyacı bulunan yatak odasının özellikleri:
-10 metrekare
-Güney cephede küçük bir pencere(dış panjur var)
-2 kişi 12 ay kullanacak
-Zemin parke

1000025894.jpg

2. ihtiyaç üst kattaki iki küçük yatak odası için soğutma amaçlı klima ihtiyacı.
-Üst çatı katında 9'ar metrekarelik iki yatak odası mevcut.
-Bu odalar yazın toplamda 1-2 ay kadar kullanılacak. Çoğunlukla odalardan biri kullanılacak, nadiren iki oda aynı anda kullanılacak.
-Odalarda birer küçük pencere var; ancak bir tanesinden terasa açılan tam boy yaklaşık 7 metrekarelik sürgülü bir pencere var.

Üst kat için nasıl bir klima çözümü önerirsiniz?

Dikili yıllık sıcaklık grafiği:

Geri
Üst Alt