Öncelikle herkese iyi akşamlar ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. iLk sayfadan itibaren okudum ve Aşağıdaki yazıları alıntılayarak not aldım. Kimin yazdığını not almadığım için bilmiyorum. Ama kim ne yazdığını veya klima hakkındaki düşüncelerini bilir diye düşünüyorum.
Nasıl ki Adı Daikin olup Modeli Shira olan klimada GREE kompresör kullanılmıoş olması nedeniyle biz ister iztemez ''İyi de bu klima ne kadar Daikin ki artık?'' diye sorguluyorsak, Sırf önüne Mitsubishi Electric yazdılar diye Hare model adı altında satılan standart piyasa tipi bir klimanın da yeterliliğini sorgulamak gerekir diye düşünüyorum.
Mitsubishi Electric konusunda daha önceki yorumlarım halen açık ve okunur durumda lakin DAIKIN markasında SHIRA ne ise ME nin de HARE si bana göre o.
----------
Mitsubishi Electirc Legendera veya Krigaminezen. Tartışmasız ikisinden birisidir benim önerim.
Mitsubishi Electric Enviro ve Hare ise hayal kırıklığı olur aman dikkat
----------
Mitsubishi Krigamine
Panasonic Etherea
Daikin Shira Plus
içlerindeki en iyi ısıtma performansı
Panasonic Etherea bilgin olsun.
Bir klimanın iç ünitesinde 2kg fark ne demek bunu size isterse Sota@Sota başkan da açıklayabilir ancak 2kg fark demek en az 1,5 kg bölümünün BAKIR farkı anlamına gelir ve klimada en önemli unsur olan 1-Kondanser ve 2- Eşanjörün üretildiği maden bakırdır. Kg farkı demek boru çapı farkı veya sıralama farkı demektir. segmente göre çaplarının 1/4 ve 3/8 olduğunu bildiğimize göre biz bunu ne olarak yorumlarız? ''Haaaaa demek ki bunda eşanjör sıralaması yüksek bunu alalım''
++++++++Buradaki teknik özelliklere nasıl bakabiliriz veya almayı düşündüğüm markalarda bunlarda bir sıkıntı var mı?
Ahmetim, Gree nin Fairy modelinde çift sıra kondanser vardı biliyorsun (12 ve üstü) bu seneki ürünlerde onu da tek sıra yapmışlar artık.
+++++++Bu ne işe yarar benim almayı düşündüğüm modellerde bu duruym nasıldır.
Mitsubishi Legendera
Edit Krigaminezen de olur
Eğer ki ısıtmada kullanılacaksa ve soğuk bir iklimse mitsubish electiric veya Daikin e yönelmekte fayda var öbür markalara göre biraz daha pahalıdır fakat ömürlüktür bu demek değildir Arçelik Beko veya LG kötüdür diye onlarda çok güzeldir salonumda 5 yıldır kullandığım Arçelik klima var sorunsuz çalışıyor ama yatak odama Daikin almayı düşünüyorum Daikin shira plus ile ME krigamine zen ile arasında gidip geliyorum
Eğer ki ısıtmada kullanılacaksa ve soğuk bir iklimse mitsubish electiric veya Daikin
Evet bütün forumu ve farklı forumları, sayfaları okudukça aklım karıştı. Değerli bilgilerinizle yardımcı olursanız bu işi kendim için daha karışık hale getirmek istemiyorum. Yani karar almam lazım
Klimayı kulanmak istediğim yer salon+mutak toplam 35 mt2 3 pencere var 120*150 ölçülerinde. Birde 80/2 metre kapımız var. Bu şartlarda 18 btu yeter diye düşünerek ona odaklanmış durumdayım.
Bu modellerden hangi markayı tercih edersem sorun yaşamam. Online satış mağazalarından mı almalıyım, yoksa bayilerden mi?
Kullanım amacım ısınmak. Evde sadece akşam işten gelince zaman geçiriyoruz. Yazında klimamız olduğundan çok bunaltıcı zamanda kullanırız ama soğuk havayı pek sevmeyiz.Yanı hergün açacağımızı düşünmüyorum. Evim Muğla/Gökova yakınında güney cephe ve yalıtımı yok. Yukarıda alıntıların altında ++++ koyduğum satırlarda sorularım eksik bir şey kalmadı galiba. Cevap veren ,okuyan hereke teşekkür ederim.
daikin
mitsubishi heavy
mitsubishi electric