Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M Çevrimdışı

mus'ab

Yeni Üye
28 Eyl 2017
3

bozdem' Alıntı:
mus' Alıntı:
Selamın aleyküm arkadaşlar.
Klimayı sarı odaya kurup, antre ve diğer odayı da ısıtmak istiyorum.Tasarruflu, u
zun süre kullanabileceğim, servisi ve taşınma durumunda da sıkıntı çıkarmayacak bir model arıyorum. Birkaç forumda araştırdım ama karar veremedim bir türlü. :)

Kullanılacak Yerin Alan (m2): 22 m2
Kullanılacak Yerin Yüksekliği: 2,6 m
Bölge/Şehir/İlçe: Ege/İzmir/Karabağlar/Nokta
Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Güney Doğu
Zemin/Ara kat/Çatı kat: Çatı kat - Düz çatı
Ev /İş yeri: Ev
Kişi Sayısı: 2
Ekstra Isı kaynağı: Yok
En/Boy/Yükseklik Ölçüsü:
Tahmini Bütçe: 2.500 - 3.000 TL
Düşünülen Klima Modeli: 

Airfel Ltxn35u
Midea Blanc 
LG Sirius Deluxe Inverter AS-W126J1R0

4GDXVA.png

(siyahlar kapı, griler pencere :) )

Çatı katı ve zemin katlar biraz sıkıntılı. Airfeli eleyin ısınamazsınız. Bir kere şu net ve gerçek, sıkıntısız bir ısıtma yapmak istiyorsanız japon kliması almalısınız. Bunu her konuda söylüyoruz. Ben ısıtma için bu markaları fazla önermiyorum yani ocağın ortasında o cihaz durmadan defrost yapacak ve çatı katı olduğu için ev hemen soğuyacak e sizde üşüyeceksiniz o zaman ne anlamı kaldı? Hadi arakat olsun dış ünite korunaklı yerde olsun biraz izolasyon olsun hadi midea falan düşünün ama ben bütçenizi biraz artırmanızı tavsiye ediyorum. He illa arasında seçim yapın diyorsanız Midea Blanc olacaktır.

Mitsubishi Electric SF35 yada herhangi bir japon klimanın 12000 btu luğu oraya uygundur.

LG Titan Deluxe 12 için görüşünüz nedir?

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

mus' Alıntı:
bozdem' Alıntı:
Çatı katı ve zemin katlar biraz sıkıntılı. Airfeli eleyin ısınamazsınız. Bir kere şu net ve gerçek, sıkıntısız bir ısıtma yapmak istiyorsanız japon kliması almalısınız. Bunu her konuda söylüyoruz. Ben ısıtma için bu markaları fazla önermiyorum yani ocağın ortasında o cihaz durmadan defrost yapacak ve çatı katı olduğu için ev hemen soğuyacak e sizde üşüyeceksiniz o zaman ne anlamı kaldı? Hadi arakat olsun dış ünite korunaklı yerde olsun biraz izolasyon olsun hadi midea falan düşünün ama ben bütçenizi biraz artırmanızı tavsiye ediyorum. He illa arasında seçim yapın diyorsanız Midea Blanc olacaktır.

Mitsubishi Electric SF35 yada herhangi bir japon klimanın 12000 btu luğu oraya uygundur.

cihazı tanımıyoruz ama

bu arada sn arkadaşım kusura bakmazsanız bir tarafta yazın sizden ricamız şu konuyuda okuyunuz.

cihaz yok şuydu buydu diye aşırı gazlanıyor ben şahsen lg leri beğenmem işiniz görebilir ama meşhur gazlayıcya inanmayınız yok twin rotay kompresörmüş vs öyle büyütülecek bir şey değil. sanki daikin urur sarara ile me fh ve ln serisinde twin rotary kompresörmü var.

varmı @Bozdem bu arada @t.taha kaçtı oda baya araştırmacı arkadaşımızdı. hoop Taha kardeş kaçma gel buraya işini gördün döndün arkanı değilmi seni gidi seniii. :hayır: :pist:

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

9köy' Alıntı:
mus' Alıntı:

cihazı tanımıyoruz ama

bu arada sn arkadaşım kusura bakmazsanız bir tarafta yazın sizden ricamız şu konuyuda okuyunuz.

https://tavsiyeforumu.com/konu-diger-forumlar-arasi-dolasmak-ban-sebebidir.html?pid=3947#pid3947

cihaz yok şuydu buydu diye aşırı gazlanıyor ben şahsen lg leri beğenmem işiniz görebilir ama meşhur gazlayıcya inanmayınız yok twin rotay kompresörmüş vs öyle büyütülecek bir şey değil. sanki daikin urur sarara ile me fh ve ln serisinde twin rotary kompresörmü var.

varmı @Bozdem bu arada @t.taha kaçtı oda baya araştırmacı arkadaşımızdı.  hoop Taha kardeş kaçma gel buraya işini gördün döndün arkanı değilmi seni gidi seniii. :hayır: :pist:

Evet yorum sayılarında Taha yı solladım  :kaş:

M Çevrimdışı

mus'ab

Yeni Üye
28 Eyl 2017
3

9köy' Alıntı:
mus' Alıntı:

cihazı tanımıyoruz ama

https://tavsiyeforumu.com/konu-diger-forumlar-arasi-dolasmak-ban-sebebidir.html?pid=3947#pid3947

varmı @Bozdem bu arada @t.taha kaçtı oda baya araştırmacı arkadaşımızdı.  hoop Taha kardeş kaçma gel buraya işini gördün döndün arkanı değilmi seni gidi seniii. :hayır: :pist:

teşekkür ederim :) aranızdaki husumet hakkında bilgim yoktu.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,752

mus' Alıntı:
9köy' Alıntı:
cihazı tanımıyoruz ama

varmı @Bozdem bu arada @t.taha kaçtı oda baya araştırmacı arkadaşımızdı. hoop Taha kardeş kaçma gel buraya işini gördün döndün arkanı değilmi seni gidi seniii. :hayır: :pist:

teşekkür ederim :) aranızdaki husumet hakkında bilgim yoktu.

Musab Tesekkuru Baskasina Et

Gülebiliyorsan

Miyden Kaldırıyorsa

Böyle Espri Yapan

Gittii Evlerde Genç Kadın Dusleyen Adamı

ou19bq.png

Gulmene Devam Et

Biz Yazmadık Bu yazıyı

Igrenç Karıkaturun ustune

Güle Güle Sana

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

arkadaş göz göre göre bari gülücük atmasaydın okuduysan kuralları.

şu karikatürüde göre göre bir kişi dahi oradan alıntı yapıpta acaba mbirola böyle şakamı olur esprimi olur demiyor ya... belkide alıntı yapıyorlardır ama yayınlayacak ahlaksız nerede. zamanında onla ortakken ben gayri ihtiyari normal olarak uyardım diye canımı okumaya kalkmıştı it herif.

B Çevrimdışı

By40bir

Yeni Üye
1 Eki 2017
2

Merhaba, herkese iyi forumlar ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kullanılacak Yerin Alan (m2): 30
Kullanılacak Yerin Yüksekliği: ?
Bölge/Şehir/İlçe: Marmara Kocaeli Derince
Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Batı-Kuzey köşe (Batı açık, Kuzey 6-8 mt sonra bina)
Zemin/Ara kat/Çatı kat: Çatı Katı
Ev /İş yeri: Ev
Kişi Sayısı: 4

Bütçe : 3000/4000

Genel tavsiyelerinizi rica ederim ve düşündüğüm bir kaç model var. Bunlar hakkında da yorum alabilirim.

Toshiba Suzumi RAS 18 S3KV
Alarco Carrier XPower Gold 53UQV050H

Bu iki model bakırmıdır, alüminyum mu ? Tavsiye edermisiniz ?

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

By40bir' Alıntı:

Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: Batı-Kuzey köşe (Batı açık, Kuzey 6-8 mt sonra bina)

Genel tavsiyelerinizi rica ederim ve düşündüğüm bir kaç model var. Bunlar hakkında da yorum alabilirim.

hoş geldiniz sn arkadaşım.

her ikiside bakırdır korkmayın.

toshibanın iç ünitesi biraz daha sağlamdır.

eurovent belgesi vardır toshibada carrierde yoktur.

değerlerde birbirine yakındır.

fiyatlarına göre ikiside iyi klimadır. :ok:

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

By40bir' Alıntı:

Toshiba önerdiğimizi klimalardan biridir gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

B Çevrimdışı

By40bir

Yeni Üye
1 Eki 2017
2

9köy' Alıntı:
By40bir' Alıntı:

Yanıt için teşekkürler.

Bunu anlayamadım (biraz yabancıyım terimlere, kusura bakmayın). Belge vardır demişsiniz, ne işe yaradığını bilmiyorum ama, Toshiba Carrier modelleri var, sanırım bunlarda yok dediniz. Yani Alarko Carrier değil ? Toshibanın bazı modelleri.

+ olarak Sota bir yazısında; montaj esnasında bakır borudan bahsetmişti. Bu montajda kullanılan bakır boru, dış ünite bağlantısı için mi kullanılıyor? Eğer evet ise; benim klima montajımın yapıldığı duvarın arkasına dış ünite montaj edilecek. Bu tür bir montaj için ne kadar bakır boru temin etmem gerekir ? Bunun çeşitleri (çap v.s) varmıdır ?

+ vakumlama denilen bir işlem yaptırmamız önemliymiş sanırım.

Teşekküler.

Ayrıca @bozdem teşekkür ederim.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

By40bir' Alıntı:
9köy' Alıntı:

Yanıt için teşekkürler.

Bunu anlayamadım (biraz yabancıyım terimlere, kusura bakmayın). Belge vardır demişsiniz, ne işe yaradığını bilmiyorum ama, Toshiba Carrier modelleri var, sanırım bunlarda yok dediniz. Yani Alarko Carrier değil ? Toshibanın bazı modelleri.

+ olarak Sota bir yazısında; montaj esnasında bakır borudan bahsetmişti. Bu montajda kullanılan bakır boru, dış ünite bağlantısı için mi kullanılıyor? Eğer evet ise; benim klima montajımın yapıldığı duvarın arkasına dış ünite montaj edilecek. Bu tür bir montaj için ne kadar bakır boru temin etmem gerekir ? Bunun çeşitleri (çap v.s) varmıdır ?

Teşekküler.

Ayrıca @bozdem teşekkür ederim.

Eurovent iklimlendirme ürünlerinin performans testidir.Avrupa ve uluslararası değerlere gore performansı garanti eder.Bir nevi iso9001 gibi düşünün.
Toshibanın tüm modellerinde var bildiğim kadarıyla.

Montaj klimanin tam arkasındaki duvara da olsa 5 metre bakır boru kullanılıyor.Fazla olan kısım bükülüyor.
Vakumlama klimanın performansı ve uzun ömürlü olması için şarttır.Her klima servisi yapmak zorundadır.

A Çevrimdışı

alikkk

Yeni Üye
23 Eyl 2017
7

tekrar merhaba. Geçen günlerde yazmıştım Tarsus da büyüklerimiz 18000 ve 12000 lik klima aramakta diye. Kendisi görüşmesinde daikin garantili vessman diye bir markaya 2300+3300 fiyat almış. Ayrıca bosch da aynı fiyatları vermiş. Daikin miyora için 4800+3300 fiyatlar almış. Fiyatları taksitli. Alışveriş siteleri dolaşmam sonucu vessman daha uygun fiyatlarda gördüm. Ancak malum bölge Mersin yaz kış uzun soluklu kullanılacak ürün olunca kafamıza çok yatmıyor. Daikin veya japonlara bütçe yetemeyecek bosch ürünlerini nette baktım 12604 ve 18604 ürünlerini alalım diyoruz. Ricam vessman nasıldır yorumunuz var mıdır? Bosch ürünü için de almaya değer mi ya da benzer fiyatlara öönerebileceğiniz ürün varsa memnun olurum.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

alikkk' Alıntı:
tekrar merhaba. Geçen günlerde yazmıştım Tarsus da büyüklerimiz 18000 ve 12000 lik klima aramakta diye. Kendisi görüşmesinde daikin garantili vessman diye bir markaya 2300+3300 fiyat almış. Ayrıca bosch da aynı fiyatları vermiş. Daikin miyora için 4800+3300 fiyatlar almış. Fiyatları taksitli. Alışveriş siteleri dolaşmam sonucu vessman daha uygun fiyatlarda gördüm. Ancak malum bölge Mersin yaz kış uzun soluklu kullanılacak ürün olunca kafamıza çok yatmıyor. Daikin veya japonlara bütçe yetemeyecek bosch ürünlerini nette baktım 12604 ve 18604 ürünlerini alalım diyoruz. Ricam vessman nasıldır yorumunuz var mıdır? Bosch ürünü için de almaya değer mi ya da benzer fiyatlara öönerebileceğiniz ürün varsa memnun olurum.

merhaba.
öncelikle o marka ismi yanlış vessen olacak orayı düzeltelim. midea üretimi bir üründür daikin alt şirketi airfelce ithal edilmektedir.

boch ta midea üretimdir.

vessen ve airfel ürünlerde kumandada fonksiyon eksiklikleri var. bosch bilmiyorum.

ama bosch bayi tanıdıksa kesinleke bosch alın siz boşverin daikin garantisymiş daikin servismiş masallarını

daikin garantili diye bir şey yok o reklam öncelikle daikinin alt şirketi airfel garantili. airfelde daikine ait olunca milleti kandırmak için öyle diyorlar. daikin garantili olan klimayı söktün diyelim taşıdın yurt dışına olmaz ya oldu kabul edin.
o ürün oradada garantilidir. çünkü daikin garantiside uluslar arasıdır. siz buradan airfeli sökerseniz yurt dışında o marka bilinmez tamaman buradaki şirketin para kazanma politikasıdır. ticari sicil incelense neyin ne olduğu ortaya çıkar.

piyasada ayrıyeten forum çakalları var daikin garantisi diye ortalığa gaz veriyorlar. inanmayın kardeşim.

miyora seriside orj daikin değildir en alt kalite daikindir ama işte onda daikin garantisi vardır.

siz uzun soluklu kullancağız diyorsanız bu klimalın hiç birisi uzun soluklu klimalr değil ama işinizide görürler.

seçeneklerinizin arasına midea ve uğur uda ekleyiniz midea ve uğruda kumadan fonksiyonları tamdır.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

By40bir' Alıntı:
9köy' Alıntı:

Yanıt için teşekkürler.

Teşekküler.

Ayrıca B bozdem teşekkür ederim.

Estağfurullah elimden geldiğince açıklamaya çalışayım.

toshiba seçtiğiniz model ve carrier xpowergol modeli bir birlerine değerler olarak yakın modellerdir.

toshibanın sahibi carrierdir.

Alarko carrier denmesi fark etmez. Alarko Türk şirketidir ürünlerin ithalatçısıdır. aynı zamanda carrier chiller klima santralleri üreticisidir. carrier daha eski bir firma klimanında mucidi olduğu için sanırm slogan olarak alarko carrier demişler isterlerse toshinba carrierde diyebilrlerdi. önüne Alarko ismini getirmiş carrierin ama ürünlerin üzerinde alarko carrier yazmamaktadır

6yqRk9.png

amerikada ise carrer toshiba veya toshiba carrier marka olarak kullanılmaktadır

7yXmXP.png

eurovent olaylarına gelince @rüzgar arkadaşımız açıklamış. bende ekleyeyim. 2004 ten sona split klimaları Carrier eurovent sertifika paogramına sokmamış. sebebini bilmiyorum ama klimaları güzeldir. bir aralar ses şikayetleri vardı ufak 9 12lik serilerinde şuan şikayet yok. Mideanında ana finansörü carrier toshibadır. midealardada ses sorunları artık yaşanmıyor.

toshibalara ise eurovent belgesi programları uygulanmış virgül hatamı gidermiş oldum sanırım. ama gene aynı hatalaı yapabilirim dilbilgisi eksikliği işte :=)

bakır meselesi dış ünitesi alüminyum olan klimalr avar uzak durmak gerekir samsung gibi bazı lg serileri ve bazı arçelik gibi muhtemelen vesteldede oalma durumu var bu ürünlerden.

montaj borusunda ise ayrıca bir lüminyum bakır durumu var. kalite markalar genelde bakrı boru kullanır. alüminyum montaj borusu çok büyük risktir kullanılmaması gerekir.

sizn boru temin etmenize gerek yok toshiba veya carrier alırsanız yanında 5metre boru seti gelir. burada şunu belirteyimki toshiba ve carrierin boru setleride ince bakır olduğuyla ilgili dh forumda bir kavga çıkmıştı ama ne kadar doğrudur onu bilmiyorum.

mitsubishi electric firması tamamen geri dönüşümlü ve tamamen tekrar kullnılabilir sertleşmeyen bakır boruyu kendisi italyada yaptırmaktadır. boru kangal olarak gelir yeterince kesilir montaj yapılır. ilave bilgi klimanın arkasına bir miktar boru sarılma şartı yoktur o durumlar çok eskide kalan durumlardır. (klimalrın yağ basmasını önlemek içindi o sebeple yapılırdı.) şimdi hemen hemen her klimanın yağ basmasını engelleyici parça içinde mevcut.

bir çok şirketin şuan hala klima ardına dolama yapma sebebi alüminyum veya ince set borudan dolayıdır. alüminyuma havşa açılmaz. ince bakır borudada risk olduğu için cesaret edilemiyor kesilip yeniden havşa açılması.

sota nın bakır boru alma sebebine gelince cimridir. naylon lg klima aldığı için montaj borusu alüminyummuş. bu sebeple cebinden bakır boru aldı.

vakumlama durumunuda arkadaş açıklamış olmazsa olmazıdır montaj esnasında forumu az çok araştırmışsınız zaten iiyi forumlar dileklerimizle. :ok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt