By40bir' Alıntı:
9köy' Alıntı:
hoş geldiniz sn arkadaşım.
her ikiside bakırdır korkmayın.
toshibanın iç ünitesi biraz daha sağlamdır.
eurovent belgesi vardır toshibada carrierde yoktur.
değerlerde birbirine yakındır.
fiyatlarına göre ikiside iyi klimadır.

:
Yanıt için teşekkürler.
eurovent belgesi vardır toshibada carrierde yoktur.
Bunu anlayamadım (biraz yabancıyım terimlere, kusura bakmayın). Belge vardır demişsiniz, ne işe yaradığını bilmiyorum ama, Toshiba Carrier modelleri var, sanırım bunlarda yok dediniz. Yani Alarko Carrier değil ? Toshibanın bazı modelleri.
+ olarak
Sota bir yazısında; montaj esnasında bakır borudan bahsetmişti. Bu montajda kullanılan bakır boru, dış ünite bağlantısı için mi kullanılıyor? Eğer evet ise; benim klima montajımın yapıldığı duvarın arkasına dış ünite montaj edilecek. Bu tür bir montaj için ne kadar bakır boru temin etmem gerekir ? Bunun çeşitleri (çap v.s) varmıdır ?
+ vakumlama denilen bir işlem yaptırmamız önemliymiş sanırım.
Teşekküler.
Ayrıca
B
bozdem teşekkür ederim.
Estağfurullah elimden geldiğince açıklamaya çalışayım.
toshiba seçtiğiniz model ve carrier xpowergol modeli bir birlerine değerler olarak yakın modellerdir.
toshibanın sahibi carrierdir.
Alarko carrier denmesi fark etmez. Alarko Türk şirketidir ürünlerin ithalatçısıdır. aynı zamanda carrier chiller klima santralleri üreticisidir. carrier daha eski bir firma klimanında mucidi olduğu için sanırm slogan olarak alarko carrier demişler isterlerse toshinba carrierde diyebilrlerdi. önüne Alarko ismini getirmiş carrierin ama ürünlerin üzerinde alarko carrier yazmamaktadır
amerikada ise carrer toshiba veya toshiba carrier marka olarak kullanılmaktadır
eurovent olaylarına gelince
@rüzgar arkadaşımız açıklamış. bende ekleyeyim. 2004 ten sona split klimaları Carrier eurovent sertifika paogramına sokmamış. sebebini bilmiyorum ama klimaları güzeldir. bir aralar ses şikayetleri vardı ufak 9 12lik serilerinde şuan şikayet yok. Mideanında ana finansörü carrier toshibadır. midealardada ses sorunları artık yaşanmıyor.
toshibalara ise eurovent belgesi programları uygulanmış virgül hatamı gidermiş oldum sanırım. ama gene aynı hatalaı yapabilirim dilbilgisi eksikliği işte :=)
bakır meselesi dış ünitesi alüminyum olan klimalr avar uzak durmak gerekir samsung gibi bazı lg serileri ve bazı arçelik gibi muhtemelen vesteldede oalma durumu var bu ürünlerden.
montaj borusunda ise ayrıca bir lüminyum bakır durumu var. kalite markalar genelde bakrı boru kullanır. alüminyum montaj borusu çok büyük risktir kullanılmaması gerekir.
sizn boru temin etmenize gerek yok toshiba veya carrier alırsanız yanında 5metre boru seti gelir. burada şunu belirteyimki toshiba ve carrierin boru setleride ince bakır olduğuyla ilgili dh forumda bir kavga çıkmıştı ama ne kadar doğrudur onu bilmiyorum.
mitsubishi electric firması tamamen geri dönüşümlü ve tamamen tekrar kullnılabilir sertleşmeyen bakır boruyu kendisi italyada yaptırmaktadır. boru kangal olarak gelir yeterince kesilir montaj yapılır. ilave bilgi klimanın arkasına bir miktar boru sarılma şartı yoktur o durumlar çok eskide kalan durumlardır. (klimalrın yağ basmasını önlemek içindi o sebeple yapılırdı.) şimdi hemen hemen her klimanın yağ basmasını engelleyici parça içinde mevcut.
bir çok şirketin şuan hala klima ardına dolama yapma sebebi alüminyum veya ince set borudan dolayıdır. alüminyuma havşa açılmaz. ince bakır borudada risk olduğu için cesaret edilemiyor kesilip yeniden havşa açılması.
sota nın bakır boru alma sebebine gelince cimridir. naylon lg klima aldığı için montaj borusu alüminyummuş. bu sebeple cebinden bakır boru aldı.
vakumlama durumunuda arkadaş açıklamış olmazsa olmazıdır montaj esnasında forumu az çok araştırmışsınız zaten iiyi forumlar dileklerimizle.
