Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Turbo k.arza78' Alıntı:
s.a arkadaşlar  izmir de ara kat 12 m2 oda ya ve 15 m2  mutfak için klima bakıyorum multi sistem klima olur mu kaç btu yeterli gelir 

me  multi sistem klima fiyatları en uygun ne kadar dır

Multi sistemlerde iş klimayla bitmiyor klima fiyatı ayrı borulama fiyatı ayrı tutuluyor. Zaten 2 tane klima takacaksanız multi sistem tek tek alacağınız klimalardan daha fazla tutabilir. İkisinede SF25 takın derim işinizii görür. Multi sistem için keşif ekibi çağırmalısınız ki size borulama ile ilgili teklif versin.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

bozdem' Alıntı:
Camlar çok fazla hele ki sürgülü camlardan ısı kaybı çok olur. Bu yüzden aşağıya 18 binlik garanti hatta 24 lük bile olabilri. Yanlız arkadaşımızında dediğimi gibi keşif ekibi bu işi daha iyi çözer mesela benim sürgülü camlardan haberim yoktu. Gözle görmekle buradan yazmak arasında çok fark var. e 3. katta var diyorsunuz bence keşif ekibinin dediklerini yapın buradan bu iş zor he illa derseniz yorum yapın. Zemin kata GF60 yukarıda SF35.

Sürgülü camlar kışın sürekli kapalı kalacak..Yine de etkiler mi? Buraya mhi srk 63 zr-s düşünüyorum.Sizin bilginiz var mı?

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

ruzgar' Alıntı:
bozdem' Alıntı:
Camlar çok fazla hele ki sürgülü camlardan ısı kaybı çok olur. Bu yüzden aşağıya 18 binlik garanti hatta 24 lük bile olabilri. Yanlız arkadaşımızında dediğimi gibi keşif ekibi bu işi daha iyi çözer mesela benim sürgülü camlardan haberim yoktu. Gözle görmekle buradan yazmak arasında çok fark var. e 3. katta var diyorsunuz bence keşif ekibinin dediklerini yapın buradan bu iş zor he illa derseniz yorum yapın. Zemin kata GF60 yukarıda SF35.

Sürgülü camlar kışın sürekli kapalı kalacak..Yine de etkiler mi? Buraya mhi srk 63 zr-s düşünüyorum.Sizin bilginiz var mı?

Fena klima değil tabi mit. elec. panasonic toshiba gibi markalarla kıyaslanmaz fakat fason klimalardan daha iyidir bana göre orta segment bir klima. Sürgülü camlar yapısı dolayısıyla ısı kaybının en çok olduğu camlardır kenarlarından çok kaçırır.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

0derece' Alıntı:
9köy' Alıntı:
foruma hoşgeldiniz. merhabalar.

sn arkadaşım arçeliğin o meodlini bilmiyorum mirrolar iyidir diye duydum ama tam araştırmadım.

arçeliğin gerek tüketim gerek sessilik açısından ME den iyi değerlere sahip olması demek genelde kağıt üzerinde kalır.

arçeliğin alt yapısı LG dir
milleti lg sirus diye gazlayanlar ve cahilane önerenler var.  sirusların  9 ve 12 liği zır zır öterken. arçelik nasıl sessiz olsun bilemiyorum. ayrıca arçelikte alüminyum kondenserli ürünler mevcut dikkatli olun derim.

şimdi burada rkadaşlar desede soğutma için pahalı klimaya gerek yok kısmen katılırım büyük oranda katılmam.

kısmen katılma durumumsa şayet sese karşı hassas olmasanız sizin durmunuz olur. zira yatak odalarında klimaya karşı olmakla beraber. siz klima alsanzı ses sorununuz olmasa zaten yatak odasında hele ankarada (nem oranı düşük bir şehrimiz) klimayı fazla kullanamazsınızki kullansanızda yönünü ayarlaıp en düşük fanda kullanırsınız.  bunun içinde bir çok marka işinizi görür.

katılmam durumumuda açıklayayım . klimalar asıl soğutmada çok daha tasarruflu çalışır şayet klima devamlı çalıştacaksa tabiki kalite klima almak lazım. zira sıradan klimaları gözlemlediğimde aralarına 200-250 watta akadar farkları daha öncede forumlara foto olarak bastım deli olanlar oldu o sayfaları bile sildiler. hoş resmler bende yer imlerimi kendi hatam sonucu silmesem daha rahat ekran görüntüsünü hemen basardım ama şimdi resmleri aramam zor iş fakat başta ghostkiller ve sota hatırlar o yazılarımı.

her neyse şimdi sizin durumunuza dönersek. öncelikel ankara gibi bir yerde yatak odasına klima almayın. klimanın yatak odasında kullnılması çok dikkat gerektiren bir durum ve çoğu zaman bu dikkati sağlayacak şartlarıda oluşturamayız.

şayet siz klima lacaksanız evinizin basit olarak paintten bir çizimini yapın ama kordiror genişliklerine kadar net hesap ederek. sonrasında sizin evinize bir klima seçelim bütün evinizi soğutalım devamlı çalışsın sadece yatak odasında değil diğer yerlerdede terlemeyin.

klimayıda yatak odasına yakın yerlere takmanız için burda arkadaşlar yardımcı olurlar size.

şimdi arçelikmi ME dersek şuan sorduğunuza göre yatak odanız için ses açısından kesinlikle ME ama EF cihazı almanıza gerek yok SF cihaz size yeter hatta HJ ve DM bile size yeter artar.

geri tarafını sonra konuşuruz diğer arkadaşlarla birlikte.

Öncelikle vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten kıymetli bilgiler vermişsiniz. Dediğiniz gibi yapalım o zaman; ben ev planımı ve oda yerleşimimi yolluyorum altta. Aslında Ankara nem ve sıcaklık olarak bir İzmir değil ama özellikle yazın baya sıcak oluyor artık. Yatak odama taktırma nedenim ise evimiz ana cadde üzerinde olduğu için aşırı gürültülü bu nedenle cam açınca gürültüden, kapayınca sıcaktan uyuyamıyorum. Mecbur kaldım. Ama önerilerinizi dikkate alacağım. Evi soğutmak için önerilerinize göre hareket edeceğim. İlk resimde yatak odasında kırmızı çizili bölgeye düşünmüştüm. Ayrıca belirtmek isterim ki salonumuzun da kapısı yok.
İlgileriniz için teşekkür ederim.
x0TgP5.jpg

zTQBbT.jpg

sn arkadaşım eviniz gerçekten eski babaerkil aile evi derler ya o şekilde büyük tam bir daire şayet yeni evse hayret hala bu büyüklükte ev yapmaları sitanbulda yok artık böyle daireler.

size önerim 112 santimden nekadar dağılır ama takabilrseniz 12lik kilerin tam önüne bir klim atakarak olaya başlayın tam gün çalışsın tüm kapıalrıda açın tamam ufak söylüyorum ama kodirodunuz dar büyük takılırsa çabuk emiş yapıp durur klimanız.

bu şekilde bir deneme yapın şimdi diyebilrsiniz oyuncakmı bu iş pek tabiki değil ama başkada çözüm bulamıyorum ankara her ne olursa olsun bir izmir istanbul vb iller gibi nemli olmaz ben şahsen ankara eskişehir afyon kütahya vs dolaştığımda geceleri ve sabahları oraların havasıan bayılıyorum hala. sabah saatlerinde çık balkona otur üşürsün yazın en eşaşalı zamanı bile. tamam son yıllarda bir nemlenme var göletler vs ama bu nem olayı istanbula göre hiçtir.

şimdi size bu büyüklükteki eve en az 3 klima önermemiz gerekir ama hem alım gücü hemde ankara için inanın gereksiz. sizi bu durumda tek zorlayacak olan mutfaktır. gün içinde sanırım bukadar büyük evde yaşam vardır yani gündüz çalışıp akşam eve gelme durumu yoktur.

ben şimdi bulamadım kendi 2 evimin görüntülerini nasıl tek klimanın idare edebildiğine dair. daha sonra eklerim buraya.

inanın şuan havalar nekadar sıcak olsada istanbulda artık temmuzdaki gibi güneş ısınları dik gelmediği için klima 24 derecelerde felan duryor 20 dereceye almadınmı çalışmıyor.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

bozdem' Alıntı:
ruzgar' Alıntı:

Fena klima değil tabi mit. elec. panasonic toshiba gibi markalarla kıyaslanmaz fakat fason klimalardan daha iyidir bana göre orta segment bir klima. Sürgülü camlar yapısı dolayısıyla ısı kaybının en çok olduğu camlardır kenarlarından çok kaçırır.

Panasonic ve toshibayla neden kıyaslanmıyor?

Dh da geniş katılımla şöyle bir kıyaslama yapmışlar zamanında..

https://mobile.donanimhaber.com/kalite-klima-siralamasi-2013--73516648

Ayrıca @ghostkiller hocam aynen "dehşet klima" demiş bu forumda geçen sene..

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

ruzgar' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

Panasonic ve toshibayla neden kıyaslanmıyor?

Dh da geniş katılımla şöyle bir kıyaslama yapmışlar zamanında..

https://mobile.donanimhaber.com/kalite-klima-siralamasi-2013--73516648

Ayrıca @ghostkiller hocam aynen "dehşet klima" demiş bu forumda geçen sene..

panasonic ethera güzel klima evet.birtakım ince sorunları var olsada iyidir.burda gene rolü fiyatlar oynuyor.servis bayi karışıklığı birtürlü düzelemedi.önüne gelen satıyor.kim kimin malını satıyor belli değil.bu markanın en büyük kayıbıda bu şekilde ayaklar altında satılması.üst düzey klimalar olmasada fiyat orantılı etheralar.ama alt modelleri o fiyatları haketmiyor.

toshibayla kıyaslanırmı derseniz toshibanın üst sınıf klimalarıyla tabiki kıyaslanmaz.ama alt sınıf klimalarından çok çok iyidir.tabi toshibanın üst düzey klima fiyatları nerde pana nerde.

A Çevrimdışı

alikkk

Yeni Üye
23 Eyl 2017
7

Selamlar. Mersin Tarsus da kayınpederimin evine klima alınacak. Salona 18000 lik ve bütçe yeterse yatak odası tarafına 12000 lik alarak yaz kış kullanımda olacak. Bütçe 18000 için 4-4500 arası 12000 de alırsa toplam 7000 e kadar. Almışken iyisi olsun diyorlar bu fiyatlara tavsiye edebileceğiniz ürün veya ürünler var mıdır?

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

alikkk' Alıntı:
Selamlar. Mersin Tarsus da kayınpederimin evine klima alınacak. Salona 18000 lik ve bütçe yeterse yatak odası tarafına 12000 lik alarak yaz kış kullanımda olacak. Bütçe 18000 için 4-4500 arası 12000 de alırsa toplam 7000 e kadar. Almışken iyisi olsun diyorlar bu fiyatlara tavsiye edebileceğiniz ürün veya ürünler var mıdır?

Şuan mitsubishi electric de 12000 btu luk o fiyatda. yanlız kampanya bitti eğer peşin alacaksanız güzel indirimler yapabilirsiniz. Yani bizim burda kampanya bittiği zaman peşin alımlarda tekrar kampanya fiyatına yaklaştırılıyor. Önereceğimiz markalar belli japon malı cihazlar olacak. Japon mali klimalara bakabilirsiniz.

A Çevrimdışı

alikkk

Yeni Üye
23 Eyl 2017
7

bozdem' Alıntı:
alikkk' Alıntı:

Şuan mitsubishi electric de 12000 btu luk o fiyatda. yanlız kampanya bitti eğer peşin alacaksanız güzel indirimler yapabilirsiniz. Yani bizim burda kampanya bittiği zaman peşin alımlarda tekrar kampanya fiyatına yaklaştırılıyor. Önereceğimiz markalar belli japon malı cihazlar olacak. Japon mali klimalara bakabilirsiniz.

ne yazık ki taksitle alınacak ürünler. n11 de mitsubishi SRK50ZS-S var bu nasıldır kupon v.s. istendik rakama indirebilirim gibi görünüyor

Y Çevrimdışı

Yadegar49

Yeni Üye
23 Eyl 2017
2

Selamun aleyküm hayırlı akşamlar 
Adana saricamda oturyorum salonum 20 m2  salon guney vve dogu tarafina bakiyor her iki tarafta fransiz balkonbalkon cam var 12 lik klima almayi düşünüyorum fakat rota klima ile midea arasinda kararsiz kaldim fiyat olarak bana en uygunu onlar daha dogrusu rota daha cazip ama yorumlardan okudugum kadariyla midea tavsiye ediliyor. Adanali yonetici şota ustam sen daha iyi bilirsin rotayimi tercih etmeliyim yoksa midea blancmiblancmi servis ve kullanim olarak bu konuda yardimci olursaniz sevinirim aayrica adanada nerden daha uyguna bulabilirim. Şimdiden teşekkürler sağolun varolun

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

alikkk' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

ne yazık ki taksitle alınacak ürünler. n11 de mitsubishi SRK50ZS-S var bu nasıldır kupon v.s. istendik rakama indirebilirim gibi görünüyor

Orta segment bir klimadır kötü bir klima değil. Mitsubishi heavy nin japonluk konusu karışık. Bence size sıkıntı yaratmaz. Mit.Elec. Daikın, Toshiba, Panasonic gibi markalar olmuyorsa Mit.Heavy seçilebilir.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Yadegar49' Alıntı:
Adana saricamda oturyorum salonum 20 m2  salon guney vve dogu tarafina bakiyor her iki tarafta fransiz balkonbalkon cam var 12 lik klima almayi düşünüyorum fakat rota klima ile midea arasinda kararsiz kaldim fiyat olarak bana en uygunu onlar daha dogrusu rota daha cazip ama yorumlardan okudugum kadariyla midea tavsiye ediliyor. Adanali yonetici şota ustam sen daha iyi bilirsin rotayimi tercih etmeliyim yoksa midea blancmiblancmi servis ve kullanim olarak bu konuda yardimci olursaniz sevinirim aayrica adanada nerden daha uyguna bulabilirim. Şimdiden teşekkürler sağolun varolun

Rota fason bir klimadır ben iş yerine 4 tane klima istedim onlarda ucuz diye Rota almış heryerinden adilik akıyor. Midea tercih edebilirsiniz hatta bence iki klima kıyaslanamaz bile.

Y Çevrimdışı

Yadegar49

Yeni Üye
23 Eyl 2017
2

bozdem' Alıntı:
Yadegar49' Alıntı:
Adana saricamda oturyorum salonum 20 m2  salon guney vve dogu tarafina bakiyor her iki tarafta fransiz balkonbalkon cam var 12 lik klima almayi düşünüyorum fakat rota klima ile midea arasinda kararsiz kaldim fiyat olarak bana en uygunu onlar daha dogrusu rota daha cazip ama yorumlardan okudugum kadariyla midea tavsiye ediliyor. Adanali yonetici şota ustam sen daha iyi bilirsin rotayimi tercih etmeliyim yoksa midea blancmiblancmi servis ve kullanim olarak bu konuda yardimci olursaniz 

sevinirim aayrica adanada nerden daha uyguna bulabilirim. Şimdiden teşekkürler sağolun varolun

Rota fason bir klimadır ben iş yerine 4 tane klima istedim onlarda ucuz diye Rota almış heryerinden adilik akıyor. Midea tercih edebilirsiniz hatta bence iki klima kıyaslanamaz bile.

Tesekkurler ustam montaj icin geldiklerinde nelere dikkat etmeliyim. Ayrica internette fiyatlari çok daha uygun gitti gidiyor n11 gibi sitelerden alisveris yaparsak montaj vb sorunlarla  karsilasirmiyim bayidenmi yoksa netten mi almayi tavsiye edersiniz bayi 12 lik blanc modelini 2400 son fiyat verdi ama nette 2100 tl fiyat çekiyorlar bu konuda ne tavsiye edersiniz

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Yadegar49' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

Tesekkurler ustam montaj icin geldiklerinde nelere dikkat etmeliyim. Ayrica internette fiyatlari çok daha uygun gitti gidiyor n11 gibi sitelerden alisveris yaparsak montaj vb sorunlarla  karsilasirmiyim bayidenmi yoksa netten mi almayi tavsiye edersiniz bayi 12 lik blanc modelini 2400 son fiyat verdi ama nette 2100 tl fiyat çekiyorlar bu konuda ne tavsiye edersiniz

Ben çoğu alışverişimi internetten yaparım ama klima almadım hiç. 300 lira gibi bir fark varsa ben internetten alırdım. Zaten oradaki serviste takmak zorundadır. 
En önemlisi vakumdur. Montaj bittikten sonra klimaya vakum motoru ile vakum yapılması gerekir. Nasıl olduğunu merak ederseniz youtube da falan bir sürü videoları var. İkincisi bakır ve alüminyum boru kullanımları. Servise bunu sorabilirsiniz bakır boru kullanmasını isteyiniz ama para farkı olur mu midea da bu durumlar nasıl dönüyor bilmiyorum. Zaten alüminyum borunun yasak olması lazım 410 gazlarda çünkü yüksek basınçlı gazlar olduğu için ek yerlerinden patlıyor ve gaz kaçıyor. Kesinlikle bakır boru kullandırın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt