Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

@9köy, @ghostkiller1, @sota, @ado, @bozdem @t.taha

Arkadaşlar zemin katta salon ve 1.katta yerini x ile işaretlediğim odaya birer klima alacağım.Daha önce tavsiyelerinizi aldım ancak şimdi birinci kata ikinci bir klima daha alacağım için 2 klimayla iki katı komple ısıtabilir miyim? Ev tripleks olduğundan ikinci kattaki odalar kapalı kalacak.Yalnız burada merdiven bosluğuda var.Zemin seramik kaplı ve salonda 3 adet açılır kapanır sürgülü kapı 1 adet normal cam.2 adet hiç açılmayan cam var.Camlar çift cam.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

ruzgar' Alıntı:

Arkadaşlar zemin katta salon ve 1.katta yerini x ile işaretlediğim odaya birer klima alacağım.Daha önce tavsiyelerinizi aldım ancak şimdi birinci kata ikinci bir klima daha alacağım için 2 klimayla iki katı komple ısıtabilir miyim? Ev tripleks olduğundan ikinci kattaki odalar kapalı kalacak.Yalnız burada merdiven bosluğuda var.Zemin seramik kaplı ve salonda 3 adet açılır kapanır sürgülü kapı 1 adet normal cam.2 adet hiç açılmayan cam var.Camlar çift cam.

Pek birşey anlamadım bu işten.1. Katta tek odaya takılacak ve tek oda kullanılacak sa ve zemin kat komple ısınacaksa olur.ama nasıl olur gözle görülüp gerekli btu lar insiyatif almadan takılmalı.yani demek istediğim atıyorum 42 lik bir klima 25 lik bir klima bu işi başaramaz.başarmış olsa bile cüzdanı deler geçer.istediğiniz kaliteyi koyun hiç farketmez tüketim fazla olur.

En sağlamı iyi bir keşif ekibi ve onların al dedikleri alınmalı.maceraya hiç gerek yok derim.

Ha 1.katıda komple ısıtacağım zaman zaman derseniz unutun siz o işi.olmaz. Olur diyen yalan söyler.soğutma ayrı bir olay ısıtma apayrı bir olay.soğutmada sonuna kadar insiyatif alınır ama ısıtmada böyle bir şans yok.gün gelir klimalar fultapa çalılır siz evde kazak üstüne kazak giyersiniz.o yüzden seçimler itina ile yapılmalı zeminden 1. Kata çıkan merdiven boşluğu hesabı iyi yapılmalı.konumlandırma hassas la seçilmeli.kısacası forum üzerinden netbirşey söylemek bana göre yanlışlar doğurur.mantık üzerinden teknik hesaplar herzaman tudmaz bu tip durumlarda

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

@ghostkiller1 

2 klimayla zemin kattaki salon ve 1.kattaki tek odaya 2 klima takarak kapılar açık catı katı da komple kapatarak ısınma yapabilir miyim acaba diye düşündüm.Salona 24 lük yukarıya 12-16 lık gibi..

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

ruzgar' Alıntı:
@ghostkiller1 

2 klimayla zemin kattaki salon ve 1.kattaki tek odaya 2 klima takarak kapılar açık catı katı da komple kapatarak ısınma yapabilir miyim acaba diye düşündüm.Salona 24 lük yukarıya 12-16 lık gibi..

Yani sizin ev zeminkat,1. Kat ve çatı katındanmı ibaret

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

ghostkiller1' Alıntı:
ruzgar' Alıntı:
@ghostkiller1 

Evet hocam.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

ruzgar' Alıntı:
ghostkiller1' Alıntı:

Evet hocam.

Çok zor güzel kardeşim.yanlış anlamadıysam 70-75 m2 bir alan oluyor.artı merdiven boşluğu var.birde 1. Katdaki odanın kapısı uygun değil diğer alanlar için.merdivenin bitimine olabilirse montaj yani merdiven boşluğundan 1, kata hitap edecek şekilde daha elverişli olur gibime geliyor.ama herhalukarda gözle görmek şart ve ufak btu larla kurtarmanız zor.alta 24 lük üdte en az 18 lik ve dediğim yere montaj yapılırsa hiç kapatmadan ve yalıtımda iyiyse belki olabilir.

Siz birkaç firmadan fikir alın derim.almak zorunda değilsiniz nasıl olsa keşifi birçok marka ücretsiz yapıyor.burdan şu olur demek net olarak çok yanlış olabilir.riskli sistemin içinde risk var gözle inceleme ve iyi tartıp biçmek şart.bu iş aman olsun olur işte demekle olmaz.sonuçta siz bu işe ciddi bir para yatırımı yapacaksınız ve bununda karşılığını almak zorundasınız.birdünya para veripte ısınamayıp eziyet çektimi bir anlamı kalmaz bu işin.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

ghostkiller1' Alıntı:
ruzgar' Alıntı:

Çok zor güzel kardeşim.yanlış anlamadıysam 70-75 m2 bir alan oluyor.artı merdiven boşluğu var.birde 1. Katdaki odanın kapısı uygun değil diğer alanlar için.merdivenin bitimine olabilirse montaj yani merdiven boşluğundan 1, kata hitap edecek şekilde daha elverişli olur gibime geliyor.ama herhalukarda gözle görmek şart ve ufak btu larla kurtarmanız zor.alta 24 lük üdte en az 18 lik ve dediğim yere montaj yapılırsa hiç kapatmadan ve yalıtımda iyiyse belki olabilir.

Siz birkaç firmadan fikir alın derim.almak zorunda değilsiniz nasıl olsa keşifi birçok marka ücretsiz yapıyor.burdan şu olur demek net olarak çok yanlış olabilir.riskli sistemin içinde risk var gözle inceleme ve iyi tartıp biçmek şart.bu iş aman olsun olur işte demekle olmaz.sonuçta siz bu işe ciddi bir para yatırımı yapacaksınız ve bununda karşılığını almak zorundasınız.birdünya para veripte ısınamayıp eziyet çektimi bir anlamı kalmaz bu işin.

Midea geldi sadece salona 24 bin btu olur dedi..ME de keşfe davet ettim.Gelmedi.ME ölçüm aletleriyle daha ciddi bir işlem yapacaktı.

O zaman ben salona mhi srk63 zr-s alayım.Yukarıya da 9 bin lik bir klima alayım.2 odayı kapılar kapalı kullanayım.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

@ruzgar

Tabi o zaman durumu biraz daha kurtarırsınız.baktınız yeterli geliyor diğer odalarıda denersiniz o zaman ama genede diyorum risktir.yüksek fatura gelme ihtimali kaçınılmaz olabilir

Belkide güzel bir ısıtma normal fatura gelecek ama herzaman bu tip durumlarda itinalı olmak iyidir.me için genel merkezden talep edin keşif ekibini.en azından detaylı inceleme sonucunda kafalardaki soru işareti giderilmiş olur.

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69

T
Kuzeyli' Alıntı:
Lehrer48' Alıntı:
@bozdem okudum o konuyu da biraz yarım kalmış incelemeler o yüzden bir kez daha burda sormak istedim ama sizden başka yardımcı olan yok :) Panasonic popüler değil sanırım

Kompresörlerine 5 yıllık garanti verdikleri yazıyor internet sitelerinde.
@bozdem arkadaşın tavsiyesiyle japon klimalarının eurovent degerlerini nettteki sikayetleri araştırıyorum. 
Benim için Panasonic bir alternatif olabilir markayi tanıyanlar tecrübelerini paylaşabilirlerse müteşekkir olurum.
 Hocam araştırmalarınızdan çıkan sonuçları bizimle de paylaşırsanız müteşekkir olurum :)

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69

T
Kuzeyli' Alıntı:
Lehrer48' Alıntı:
@bozdem okudum o konuyu da biraz yarım kalmış incelemeler o yüzden bir kez daha burda sormak istedim ama sizden başka yardımcı olan yok :) Panasonic popüler değil sanırım

@bozdem arkadaşın tavsiyesiyle japon klimalarının eurovent degerlerini nettteki sikayetleri araştırıyorum. 
Benim için Panasonic bir alternatif olabilir markayi tanıyanlar tecrübelerini paylaşabilirlerse müteşekkir olurum.
 Hocam araştırmalarınızdan çıkan sonuçları bizimle de paylaşırsanız müteşekkir olurum :)

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69

bozdem' Alıntı:
Kuzeyli' Alıntı:

Kompresör garantisi mi? Ben daha ME de kompresör değiştirdiğimi hatırlamam  :tabi:
Bozdem hocam doğrudur me de kompresör sıkıntısı olmamış olabilir fakat fiyatlar da malum... Panasonic ile aradaki fiyat farkına değer mi değmez mi bunlar da önemli. Ayrıca 5 yıl garanti olması 6. Yılda bozulacak anlamına gelmez sanırım

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
599

s.a arkadaşlar  izmir de ara kat 12 m2 oda ya ve 15 m2  mutfak için klima bakıyorum multi sistem klima olur mu kaç btu yeterli gelir 

me  multi sistem klima fiyatları en uygun ne kadar dır

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

ruzgar' Alıntı:

Camlar çok fazla hele ki sürgülü camlardan ısı kaybı çok olur. Bu yüzden aşağıya 18 binlik garanti hatta 24 lük bile olabilri. Yanlız arkadaşımızında dediğimi gibi keşif ekibi bu işi daha iyi çözer mesela benim sürgülü camlardan haberim yoktu. Gözle görmekle buradan yazmak arasında çok fark var. e 3. katta var diyorsunuz bence keşif ekibinin dediklerini yapın buradan bu iş zor he illa derseniz yorum yapın. Zemin kata GF60 yukarıda SF35.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Lehrer48' Alıntı:
bozdem' Alıntı:
Kompresör garantisi mi? Ben daha ME de kompresör değiştirdiğimi hatırlamam  :tabi:
Bozdem hocam doğrudur me de kompresör sıkıntısı olmamış olabilir fakat fiyatlar da malum... Panasonic ile aradaki fiyat farkına değer mi değmez mi bunlar da önemli. Ayrıca 5 yıl garanti olması 6. Yılda bozulacak anlamına gelmez sanırım

Yok tabiki gelmez kaliteli klimalardır bir sorun olacağını düşüünmüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt