Kullanılacak oda tam 12 metrekare. Yeterli gelir diye düşünmüştüm. Salonda Arçelik ekolojik 18000lik var memnunuz. O zaman yine bu seriden bakayım. Bu metrekareye 9000'lik nasıl olur?Ekolojik ağır basar.
Neden 7000.?
Kullanılacak oda tam 12 metrekare. Yeterli gelir diye düşünmüştüm. Salonda Arçelik ekolojik 18000lik var memnunuz. O zaman yine bu seriden bakayım. Bu metrekareye 9000'lik nasıl olur?Ekolojik ağır basar.
Neden 7000.?
Ev sizinse 7lik uygundur ama kıraciysanizKullanılacak oda tam 12 metrekare. Yeterli gelir diye düşünmüştüm. Salonda Arçelik ekolojik 18000lik var memnunuz. O zaman yine bu seriden bakayım. Bu metrekareye 9000'lik nasıl olur?
Diş ünitenin farklı acılardan fotosunu atarmisinizMerhaba. 2 ay önce aldığım beko 31825 18 btu klima ile ilgili yazıyorum. Iç ünite ve soğutma ile ilgili sorunumum yok fakat dis ünite gerçekten( tar tar tar) evin içine kadar ses yapıyor. Servisi kurulumdan sonra cagirdim normal diyor. Tecrübeli isimlerden tavsiye bekliyorum.
Merhaba. 24 lük aldım.Sota ustanın dediği çok doğru 24 lük klima Büyük gelir. Bende mecburiyetten 25 metre kare salonda 24 lük klima kullanıyorum. Klima ne kadar kendisini kıssada fanını düşürsede cihazın büyük geldiğini hissettiriyor. 24 lük almayın pişman olursunuz.
SotaMerhaba daha önce o alana 18ligin yeterli olacağını söylemiştim.
24luk gereğinden fazla büyük gelir.
Ama tercih yine size kalmış
En x boy x yükseklik x yalıtımsız ev katsayısı
9 x 3.5 x 3 x 200 = 18900btu
Yükseklik standart 2.7dir ama 3mt olarak aldım.
Merhaba. 24 lük aldım.
Beko prosmart 52425 siyah modeli. Bugün takmaya geldiler. Eskisini söktük. Hazırlık yapıyordu ki servis personeli gaz vakum muhabbeti açıldı.
R32 lere mecburen vakum yapmak zorundayız yoksa çalışmıyor dedi. O anda aldığım klimanın gazını kontrol etme ihtiyacı duydum. Biliyorum katalogda r32 yazıyor. kontrol edince rr410 olduğunu gördüm. Bu yüzden montajı yaptırmadım geri gönderdim.
Tabi bundan önce servis elemanına "18 lik yeter demişlerdi ama evin ve odanın durumundan dolayı 24lük aldım" dedim. O da normalde 18lik buraya bu m2 ye yeterli gelirdi fakat sizin odanız ince uzun ve üstü boş, (31m2) duvarlar çok sıcak. İyi ki 24lük almışsın, 18lik bu odada sürekli çalışır elektrik sarfiyatı da yalan olur demişti.
Bi de bu arçelik grubunda bakır kablo yok. Kalın alüminyum var. Bakır için kendiniz tedarik etmelisiniz dedi. Ama gerek yok bu montajdan hiçbir sıkıntı çıkmaz dedi hatta ustası ile de görüştük aynı şeyleri söyledi.
Şimdi ben önceden bakır kablo mu alayım yoksa bunların dediği gibi alüminyum mu kalsın.
Velhasıl gaz olayından sonra iptal ettim ama ekolojik 24lük yarın ya da perşembe gelecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sota
Kafam iyice karıştı.
Servis bugün geldiğinde bu eve bu odaya iyiki 24lük almışsın dedi.
24lük nasıl bir faydasızlık sağlar yani olumsuz tarafları nedir?
Klimalar yüksek fanda 10-12mt ileriye kadarMerhaba. 24 lük aldım.
Beko prosmart 52425 siyah modeli. Bugün takmaya geldiler. Eskisini söktük. Hazırlık yapıyordu ki servis personeli gaz vakum muhabbeti açıldı.
R32 lere mecburen vakum yapmak zorundayız yoksa çalışmıyor dedi. O anda aldığım klimanın gazını kontrol etme ihtiyacı duydum. Biliyorum katalogda r32 yazıyor. kontrol edince rr410 olduğunu gördüm. Bu yüzden montajı yaptırmadım geri gönderdim.
Tabi bundan önce servis elemanına "18 lik yeter demişlerdi ama evin ve odanın durumundan dolayı 24lük aldım" dedim. O da normalde 18lik buraya bu m2 ye yeterli gelirdi fakat sizin odanız ince uzun ve üstü boş, (31m2) duvarlar çok sıcak. İyi ki 24lük almışsın, 18lik bu odada sürekli çalışır elektrik sarfiyatı da yalan olur demişti.
Bi de bu arçelik grubunda bakır kablo yok. Kalın alüminyum var. Bakır için kendiniz tedarik etmelisiniz dedi. Ama gerek yok bu montajdan hiçbir sıkıntı çıkmaz dedi hatta ustası ile de görüştük aynı şeyleri söyledi.
Şimdi ben önceden bakır kablo mu alayım yoksa bunların dediği gibi alüminyum mu kalsın.
Velhasıl gaz olayından sonra iptal ettim ama ekolojik 24lük yarın ya da perşembe gelecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sota
Kafam iyice karıştı.
Servis bugün geldiğinde bu eve bu odaya iyiki 24lük almışsın dedi.
24lük nasıl bir faydasızlık sağlar yani olumsuz tarafları nedir?
Bugün çıktım klima avına. Toshiba-alarco, mitsubishi elektrik ve midea bayilerine girdim. Midea tam olarak bayi de değildi bu arada. Midea-bosch-LG-general-fujitsu vs markalar vardı.Airfel (Daikin) , Arçelik-Beko, LG markaları için o bölgede servis sıkıntısı çekeceğini sanmıyorum.