Ev elektiriği+klima ile birlikte 1400tl geldi. Normalmi yoksa tüketimi daha az klimalar mevcutmudur800tl gelirse ortalama saatlik 500w tüketmiş olur. Evinizin yalıtımı zayıfsa bence normal.
Vestel 18000binlik klimayı bugün iade ettim. Sizin modelden almak istiyorum ama wifi aparatı 3000tl diyor servisArcelik 18325 18.000btu yaklasik aynı tuketimi oldu agustos ayında.
1400tl az yada cok demek yanlis olur her evin tuketimini etkileyen birsuru faktor var ,Wifi li LG modellerine bakin arcelikle ayni makina zaten.Ev elektiriği+klima ile birlikte 1400tl geldi. Normalmi yoksa tüketimi daha az klimalar mevcutmudur
Vestel 18000binlik klimayı bugün iade ettim. Sizin modelden almak istiyorum ama wifi aparatı 3000tl diyor servis
Abooo... O fiyatlar noolmuş öyle. Zamanında parçacıdan kiloyla kestiriyorduk. Metrelerce vardı, her ebattan. Hazineymiş de değerini bilememişik.Bakır borulu modellere ulaşamıyorum. Klimanın konumlandırılacağı yer dış ünite arası 7-8 mt. Borulama gerekiyor bakır borunun metresine tcl=1250tl lg=1000tl. Kaira=900tl diyor takriben sadece 4000tl. Boru parası vermem gerekecek
Bende de vardı, köyde kaldı evi satınca, hatta sıcak su üretiyordumAbooo... O fiyatlar noolmuş öyle. Zamanında parçacıdan kiloyla kestiriyorduk. Metrelerce vardı, her ebattan. Hazineymiş de değerini bilememişik.
(tesisatçı, servisçi değilim, su gatınca beyazlayandan yapmaya merak sarmıştım bi 1o yıl oluyor. Havşa takımına kadar edindiydim )
Köyde bi yerlerde duruyo da, bu gün fiyat aldım bi arkadaşıma, şarap yapacak, 5o kaat kilosu. Üzüm böyle gittiği sürece bizim takımlar çürür gider kıyıda köşede. Neyse, arkadaşın konuyu dağıttım, kusuruma bakmasın.Bende de vardı, köyde kaldı evi satınca, hatta sıcak su üretiyordum
Dağılmaz ,tekrar toparlanır Kendisi dışardan alsa daha ucuza gelebilir gibi düşünüyorum ,İzmir'de olsa gıda çarşısına git derdimKöyde bi yerlerde duruyo da, bu gün fiyat aldım bi arkadaşıma, şarap yapacak, 5o kaat kilosu. Üzüm böyle gittiği sürece bizim takımlar çürür gider kıyıda köşede. Neyse, arkadaşın konuyu dağıttım, kusuruma bakmasın.
Ben şahsen alacak olsam servise aldırmam kendim alırım doğrusu ,hangisi uygunsa onu alırım ,mesela bizde sharp var kaç yıllık boru bantla sarılı sıkıntı olmadı hiç ,üstelik tam da güneşin altında yıllarca Araştırmakta fayda var , metresi 700 varken neden 1000 vereyim ki ,hele bu zamandaValla servislerin alışveriş ettiği yerler var. İlla ki her ilde (ya da büyükşehirde) olur. Hatta hazır ceketlileri var bu boruların. Servis ucuz olsun diye dönüşe çıplak çekip bant sarıyor, kötü görünüyor. Hem gelişi, hem dönüşü çıplak çeken gördüm...