Klima iç ünite su sızdırıyor

B Çevrimdışı

bordo38

Yeni Üye
9 Tem 2024
4
43
Selamlar,

3 gün önce Vestel Flora klima montajı yapıldı. Ancak klima gece bir anda duvara değen kısmından ve altından su akıtmaya başladı. Bu durumun nedeni ne olabilir? Teknik servis geldiğinde nelere dikkat etmeliyim?

Ayrıca, 9 bin BTU yeterli olan bir odam var ve bu odada 12 bin BTU kapasiteli klimayı kullanıyorum. Klimayı 18 dereceye ayarlıyorum ve kapılar kapalı, bina yalıtımlı olmasına rağmen 2-3 saat geçmesine rağmen oda sıcaklığı 21.7 derecenin altına düşmüyor. Sizce bu normal mi? Gazla ilgili bir sorun olabilir mi?

Teşekkür ederim.

CBD1E7B6-F7A9-45AE-ACC4-F6DC8E8EE282.jpg

H Çevrimdışı

haktanbozer 

Aktif Üye
26 Nis 2019
120
23
Farklı marka model klima kullanıyorum. Bende de benzer sorun vardı. İç üniteden çıkan drenaj borusunda ufak bir delik varmış. Kondenser tepsisinde su birikiyormuş ve damlama yapıyormuş. Sizde de benzer bir sorun olabilir.

Klimayı da direkt en düşük derecede çalıştırıp soğutmasını beklemeyin. 25-24 derece ile başlatın, fan ayarı orta kademede olsun. 2-3 saat sonra dereceyi yavaş yavaş düşürün. Daha verimli soğutma sağlarsınız.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Eğim hatası olduğunu sanmıyorum. Drenaj hortumu tam oturmamış yada delik olabilir.

Kumanda dan 18'e ayarladığınızda iç ortam 18 olacak diye bir kural yok. Bunun olmasını istiyorsanız o da kapasitesinin çok üzerinde klima almalısınız.

B Çevrimdışı

bordo38

Yeni Üye
9 Tem 2024
4
43
Drenaj hortumunun iç ünitedeki birleşme yerinde yalıtım bantı açılmış tekrar düzgünce bantladılar Şimdilik sorunum çözüldü umarın tekrarlamaz

Değerli yorumlarınız için Teşekkür ederim.

B Çevrimdışı

bordo38

Yeni Üye
9 Tem 2024
4
43
Hayır hiç bir özel sebebi yok samsung windfree alıcaktım ama dış ünitesindeki ses sorunundan ileri tarihlerine verilen montaj tarihlerinden ve stok sorunlarından dolayı vazgeçtim ayrıca ses konusunda şikayet yığınlaydı.

Bende 9taksite vade farksız olması nedeniyle böyle bir tercihte bulundum

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Hayır hiç bir özel sebebi yok samsung windfree alıcaktım ama dış ünitesindeki ses sorunundan ileri tarihlerine verilen montaj tarihlerinden ve stok sorunlarından dolayı vazgeçtim ayrıca ses konusunda şikayet yığınlaydı.

Bende 9taksite vade farksız olması nedeniyle böyle bir tercihte bulundum
hayırlı olsun bir müddet kullandıktan sonra iç-dış ünitenin ses durumu nasıl merak ediyorum. geri dönüş yaparsanız sevinirim.

P Çevrimdışı

Pascall35 

Aktif Üye
3 Haz 2020
166
44
Vestel Flora serisi ic unite estetigi olarak en begendigim klima modeliydi almayi cok istedim ama dis unitede ses sorunlari var sikayetleri cokca oldugu icin vazgecip Arcelik aldık,insallah sorun yasamazsiniz gule gule kullanin.

Geri
Üst Alt