Merhaba; Ev sistemlerinin öncelikli olarakenerji verimliliği ve daha sonra ise konfor amaçlı AKILLI hale getirilmesinin belli başlı yan etkileri de olacak elbette.
Mesela inverter sistemlerin öncelikli amacı ve hedef noktası AZ ELEKTRİK TÜKET mantığı üzerine kurulu. Dolayısı ile eskiden kısıtlı sayıda bulunan sensörlerin hem adet ve de işlevleri arttırıldı. Yani klimanız sadece dış ortam sıcaklığı değil aynı zamanda iç ortam sıcaklığına göre de hareket ediyor ve frekansını buna göre belirliyor.
Sıcaklık değerlerini hemen her yere yerleştirilmiş dereceler ile yakından takip eden birisi olarak aynı gün - aynı zaman - aynı hava- aynı oda fakat farklı CEPHE ler arasında dahi 7 derecelik farkı gördüğümden dolayı konuya sadece normal kullanıcının yaklaştığı ''Hava 18 dereceydi'' sözü ile ister istemez yaklaşamıyor ve hep bir ama lar fakat lar üzerinden ilerlemek zorunda kalıyorum. Mesela size şu satırları yazdığım ortamdan 2-3 farklı görsel atayım
Aşağıdaki ortam bizim ofis.
Fotoların çekildiği saatten sonra biz ilteriş ile muhabbete daldık ancak devam edebiliyorum mesaja.
Bu nedenle bazen bizim hissettiğimiz ve algıladığımızdan daha farklı olabiliyor makinelerin yorumları ve biz ''Sana ne kardeşim ben ağustos ayında üşürüm sen ısıt beni 30 derecede'' desek de bunu yapmayabiliyorlar. Bu nedenle bana göre tüm enerji verimliliği algoritmalarını bypass edecek bir seçenek sunulmalı tüketiciye ki bazen ben Vestel klimalarda Torbo veya Midea klimalarda Boost yazan buton ile de durumu aşabiliyorum ancak bu komutlar sadece ilk 30 dakika işe yarıyor sonra sistem elbette ki sensörlerden gelen verileri sizin talebinizden öncelikli kabul edip isteklerinizi yerine getirmiyor.
Yalnız her ne olursa olsun defrosta girme konusu sistemsel bir hata olabileceği yönde kuşku da uyandırmıyor değil.