D Çevrimdışı

dgknn89

Yeni Üye
26 Ara 2024
9
36
Birsey sormak istiyorum, klima borusu en fazla ne kadar uzun olabilir.
Şimdi TCL servisine sordum, yatayda 20 mt dikeyde 10 metreye kadar olabilir dedi.
Borunun uzun olmasının bir dezevantajı olur mu, olursa ne gibi bir dezavantaj ?

TCL klima içinden 4 mt boru çıkıyormuş, boru uzunluğu diyelim ki 15 metre olacak.
Servis 4 mt boruya ek olarak 11 mt boru mu ekleyecek (ücretli tabi) ek mi yapacak boruya.
Yoksa ek olmuyor deyip, tek parça olarak 15 mt boru mu çekecek.

Klima iç ünitesi mutfakta, dış ünitesi mutfak duvarında olacaktı normalde, boru 2 mt falan çekilecekti.
Mutfak arka cephede, yengem dış üniteyi çalabilirler, o yüzden ön cepheye koyduralım diyor.
Yenge çalmazlar birşey olmaz, 15 metre boru ev içinde çirkin durur, hemde borunun eğimli olması lazım dedim.
Sen bir sor soruştur dedi illa.

Bu arada boru sürekli yatay ilerleyecek...

TCL servisine boru fiyatını sordum böyle cevap verdi, anlamadım:

Klimanın içinden 4 metre Bakır boru çıkıyor
3/8 -1/4 mt 1.250 +kdv
1/2-1/4 mt 1.600 +kdv

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
142
34
Tek boru maliyeti de değil eklenen her metre başına cihaza gaz eklenmesi gerekir. O iş astarını geçer klima kadar masraf edersiniz. Gaz eklenmezse performans düşer.

D Çevrimdışı

dgknn89

Yeni Üye
26 Ara 2024
9
36
Tek boru maliyeti de değil eklenen her metre başına cihaza gaz eklenmesi gerekir. O iş astarını geçer klima kadar masraf edersiniz. Gaz eklenmezse performans düşer.

Hocam diyelim boru 15 metre olacak, tek parça halinde mi 15 metre döşenecek, yoksa klima içinden çıkan 4 metre boruya ek mi yapılacak.

her 2 seneryoda da ücreti ne kadar olacak yani, 11 metre döşenirse ve 15 metre döşenirse

Servis bunu söyledi (tlc):

3/8 -1/4 mt 1.250 +kdv
1/2-1/4 mt 1.600 +kdv

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,408
Klima kapasitesine bağlı olarak yatay ve dikey borulama mesafesi değişir.

Boru uzunluğu arttıkça ısının bir kısmı yolda kaybolacak kompresöre bir tık daha fazla yük binecek.

Ayrıca borulama uzadığı için cihaz içindeki gaz yetersiz gelir ekstra gaz şarjı gerekli bunun içinde sizden gaz parasını isteyebilirler.

D Çevrimdışı

dgknn89

Yeni Üye
26 Ara 2024
9
36
Klima kapasitesine bağlı olarak yatay ve dikey borulama mesafesi değişir.

Boru uzunluğu arttıkça ısının bir kısmı yolda kaybolacak kompresöre bir tık daha fazla yük binecek.

Ayrıca borulama uzadığı için cihaz içindeki gaz yetersiz gelir ekstra gaz şarjı gerekli bunun içinde sizden gaz parasını isteyebilirler.

Hocam diyelim boru 15 metre olacak, tek parça halinde mi 15 metre döşenecek, yoksa klima içinden çıkan 4 metre boruya ek mi yapılacak.

her 2 seneryoda da ücreti ne kadar olacak yani, 11 metre döşenirse ve 15 metre döşenirse

Geri
Üst Alt