Klavye bozuldu

N Çevrimdışı

Nickneyime 

Aktif Üye
30 Nis 2020
91
32
Laptopun üstüne yanlışlıkla maden suyu döktüm ve 3 tuşu sürekli spamlıyor. Özellikle çevresindeki tuşlara basınca oluyor bu. Klavyeye ulaşmak için arkadan bütün her şeyi sökmek gerekiyor. Bunu da göze alamadım hem açsam da ne yapacağımı bilmiyorum. Bilgisayarcıya götürecez mecbur fakat bilgisayarcı bunu düzeltebilir mi? Neyi düzeltmesi gerekecek ve ne kadar tutar. Kazık da yemeyelim 😊

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,146
O suyu vakumlama veya buharlaştırma dışında bir yolu yok.
Klavyeyi elektrik süpürgesi ile uzunca süre vakumlamayı denediniz mi?
Sadece 3 tuşunu vakumlayınca giderse durum iyi.
Ya da fön makinesi tutun ama dikkatli olun, pili ısıtmayın.
Bir de tuşları eritecek kadar tutmayın.

Bilgisayarcı bilgisayarı söker, klavyeyi söker en fazla.
Yani yaratıcı yöntemler dışında fazla bir oluru yok.
Klavyeyi aşağıdaki linkten alıp takabilirsiniz;

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
761
araya da peçete koy
Ekran-goruntusu-2025-03-17-230740.jpg

ne kadar damladı bilemiyorum, anakarta indiyse alkolle yıkanması lazım, yoksa kısa sürede çürütür lehimleri, bi de mineralli olduğu için daha çabuk çürütür, kurusa bile yıkanmalı

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
813
51
Benim it sıpası :sirit neskuikli süt döktüydü, geçti aradan bi 4-5 yıl. Peçeteyle silip bırakmışlardı. Tek tük spamlama ve algılamama derdi oluyordu. Son 6 aydır algılamama derdi azıttı bende de ve kanser gibi yayılıyor. İlk zamanlarda bi iki tuşta sıkıntı vardı, sonrasında o tuşlardan etrafa yayıldı bu dert. Biraz sert basmak gerekirken, artık belli tuşlara resmen vurmak gerekiyor. Bazan da spamlıyor vurunca. Makina 12 yaşında olduğu için artık sallamıyorum ama sinir edici bir durum. Bi kere de mercimek çorbası mı ne dökmüştü. Aslında komple dağıtıp izopropillemek lazım, zira biyolojik silah üretçek kadar pislik bakteri virüs birikmiştir içinde:haha

Geri
Üst Alt