Kişisel Verilerimiz Yine Çalınmış

Merlot Çevrimdışı

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
273
50
Milyonlarca yurttaşın kişisel verileri çalındı

Geçtiğimiz yıllarda kişisel verilerin çalınması ile ilgi çıkan haberleri hep inkar edip kabul etmeyen yetkililer bu sefer çaresiz kalınca Googl'dan yardım istemiş

İnsan artık ne diyeceğini şaşırıyor yuh be:rant1

1000004033.jpg

Merlot Çevrimdışı

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
273
50
Geçen gün gazeteci Murat ağırel tv de polislerin kişisel verileri para karşılığı sattığını söylemişti
"Hırsız içerden olunca kapı kilit tutmaz" diye boşuna dememişler
Devlet kurumlarında liyakat ve adaleti bitirirsen sonuç böyle olur

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,165
60
O 108 millyon suriyelilerle birlikte yani onlarıda hani vatandaş oldu,ya ondan
bu ilk değil,ki sonda olmayacak hergün haclink sitelerine bakın orada binlerce kişinin verileri havalarda uçuşuyor ücreli veya ücretsiz bu konu zamanında halk tv,de işlendi ama birçok kişi bundan habersiz devlet kendini koruyamıyor,ki halkın verilerini korusun :bilmiyom :bye

yzzze Çevrimdışı

yzzze 

Aktif Üye
30 Eki 2019
131
74
Dün emekli maaşımın yattığı bankadan aranıyormuş gibi 544 lü bir numaradan arandım kredi kartınız ve hesabınız ele geçirildi iphone 16 telefon alınmış sonra satılmış parası başka hesaba aktarılmıştır, adınıza kredi çekilmiş şimdi size bir mesaj göndereceğiz şifrenizi değiştirin dendi. Ben telefonu yüzüne kapattım 2 kere daha aradı sonra bir daha aramadı. Demek ki çalınınan bilgiler satılmaya başlanmış TC numarası dahil anne, baba, soyad, banka bilgileri hepsi ellerinde arkadaşlar herkes uyanık olsun. Bu gibi aramalarda kurumsal numaralar haricindeki aramalar dolandırıcıdır.

Merlot Çevrimdışı

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
273
50
Dün emekli maaşımın yattığı bankadan aranıyormuş gibi 544 lü bir numaradan arandım kredi kartınız ve hesabınız ele geçirildi iphone 16 telefon alınmış sonra satılmış parası başka hesaba aktarılmıştır, adınıza kredi çekilmiş şimdi size bir mesaj göndereceğiz şifrenizi değiştirin dendi. Ben telefonu yüzüne kapattım 2 kere daha aradı sonra bir daha aramadı. Demek ki çalınınan bilgiler satılmaya başlanmış TC numarası dahil anne, baba, soyad, banka bilgileri hepsi ellerinde arkadaşlar herkes uyanık olsun. Bu gibi aramalarda kurumsal numaralar haricindeki aramalar dolandırıcıdır.
Kurumsal numaralarda sakat hocam yine Murat ağırel tv de açıklamıştı banka veya firmaların mh numaraları taklit ederek arayıp dolandırıyorlar hatta 155 bile taklit etmişler savcılık ifadelerini okuduğunda oha dedim nasıl yapıyorlar şaşıyorum

En doğrusu hiç birşekilde bilgi paylaşmamak zaten bankalar tembihliyor sizi arayıp kişisel verileriniz istenmez diye ,
ortalık çok sakat tlf kayıtlı olmayan numara gördüğünde dikkatli olmak gerek

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,817
görselleri direk bizim forumda paylaşarak başımı ağrıtmak istemiyorum. Haber sitesinin linkini bırakıyorum adamlar veritabanından görseller paylaşmış :tara

EYYY BTK, bu işler internet sitelerini sansürlemeye, bandwidth kısmaya benzemez. Sonunda Google yardım istemişler.

Geri
Üst Alt