vanosfer
Aktif Üye
- 17 Ocak 2019
- 293
Acaba bunlar dizel ısıtıcının pompasına ya da yanma yerine zarar verecek tıkanma veya sıkıntı yaşatır mı? Bunu da bir araştırayım. Tavsiyeniz çok güzel oldu
Euro 4 motorlu Ducato bizim karavan. Tecrübeleri araştırayım.90 model araçlarda sorun olmuyor gliserini süzmek için su kullanılıyor.
dizel ısıtıcı çalışır euro4 de giliserinden iyice arınırsa sorun olmaz...Euro 4 motorlu Ducato bizim karavan. Tecrübeleri araştırayım.
Teşekkür ederiz hem bilgilendirme hem de temenniniz için.Maşallah yolunuz açık olsun.
Bu arada ev yapımı biyodizel önermem kesinlikle. Orta uzun vadede enjektörlerden çok daha büyük masraf açar. Yurtdışında da biyodizel zaten saf olarak değil %5-10 civarında fosil yakıt dizele karıştırılarak kullanılıyor. Teoride kurum minimum, ama pratikte öyle olmuyor. Üstüne bir de filtrelemenin ev ortamlarıyla iyi oranda yapılamaması buna sebep olabiliyor. Aman diyeyim.
Hermetik doğalgaz sobası alıp lpgye dönüşüm yapıp kullanmayı düşünebilirsiniz eğer webasto ısıtıcı almadıysanız. Webastolardaki gibi elektrik ihtiyacı da yok, hem de lpg ile ısınmak daha ekonomik. Hermetik olduğundan temiz havayı dışarıdan alıyor, yanma sonucu oluşan gazları da yine dışarı veriyor. Yer kaplıyor biraz sadece.Teşekkür ederiz hem bilgilendirme hem de temenniniz için.
Bunun gibi şeyleri araştıracaktım ben de.
En olmadı bir baca, bir ekstra mini odun sobası çözer bizim işi.
Webasto aldık. Gaz sobası için baktım ama fiyatları yüksekti. Dediğiniz gibi LPG daha ekonomik olabilirdi.Hermetik doğalgaz sobası alıp lpgye dönüşüm yapıp kullanmayı düşünebilirsiniz eğer webasto ısıtıcı almadıysanız. Webastolardaki gibi elektrik ihtiyacı da yok, hem de lpg ile ısınmak daha ekonomik. Hermetik olduğundan temiz havayı dışarıdan alıyor, yanma sonucu oluşan gazları da yine dışarı veriyor. Yer kaplıyor biraz sadece.
Hayırlı olsun. Gaz sobası olarak bakınca Truma s2000 vs baya pahalı ama hoşseven, fujiyama, mira gibi markaların doğalgaz sobalarına lpg dönüşümü yapıyorlar. Bir de 25 lt silindir lpg tankı taksanız çok uyguna ısınırdınız, boş yere akü ihtiyacı da olmuyor. Webasto ilk aşamada daha uygun olsa da, mazotla ısınmak uzun vadede cep yakabilir.Webasto aldık. Gaz sobası için baktım ama fiyatları yüksekti. Dediğiniz gibi LPG daha ekonomik olabilirdi.
Webasto ısıtıcı sembolik bir fiyatla evimize katıldı. O nedenle bir kısım bütçemizi gazlı ısıtıcı ya da bir panel daha ekleme konusunda kullanmayı düşünüyoruz. Elektrik noktasında güneşlenme süresi azaldığından, bir oanel eklemesiyle akülerin tam dolumu, bizi biraz daha rahatlatır diye düşündük.Hayırlı olsun. Gaz sobası olarak bakınca Truma s2000 vs baya pahalı ama hoşseven, fujiyama, mira gibi markaların doğalgaz sobalarına lpg dönüşümü yapıyorlar. Bir de 25 lt silindir lpg tankı taksanız çok uyguna ısınırdınız, boş yere akü ihtiyacı da olmuyor. Webasto ilk aşamada daha uygun olsa da, mazotla ısınmak uzun vadede cep yakabilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.