İlteriş Yılmaz
Süper Üye
- 18 Eyl 2020
- 698
Karlı Havada Eli Böğründe Yemeği - Kolay Kamp Yemekleri ?
Eli Böğründe : Kuşbaşı et, domates, biber, soğan ve sarımsaktan oluşan; yapımı oldukça kolay, tava usulü bir yemektir. Yapımı : Kuşbaşı doğranmış etler, domates, biber ve soğan öbek öbek ayrı şekilde tepsiye dizilir. Ardından tuz, baharat ve zeytinyağı eklenir. Tepsinin altına köz yerleştirilir, közün üzerine tepsi koyulduktan sonra üzeri farklı bir tepsi yahut kap ile kapatılır. Kapatılan tepsinin üzerine köz koyulur ve harlı olmayan ateşte ortalama 30 dk pişirilir. Ara ara üzerindeki tepsi kaldırılıp su durumu ve pişme seviyesi kontrol edilir.
Kullanılan baharatlar : Yörel Pazar'ın kaliteli baharatları tercihimiz olmakla birlikte kendi yapımımız özel karışımı kullanıyoruz. Karışımımız kimyon, karabiber, yenibahar, sarımsak tozu ve kekik vb. içerir.
Yöresi : Kahramanmaraş