kamera tuhaf şekilde uzun mesafe çalışmama sorunu

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
192
28
Merhabalar, elimde 3 adet 9v 0.6A ile çalışan tplink marka kamera, 1 adet x marka 12v 1A ile çalışan bir kamera var.

Bu kameraları içinden çıkan kendi orjinal adaptörleri ile "direk fişe takıp çalıştırdığımda" (9v 0.6A ve 12v 1A) gayet sorunsuz çalışıyorlar herhangi problem yok.

Müstakil ev inşaat halindeyken sıva altından dışarıya 4 farklı noktaya kameralar için 3x2.5 ve cat6 kablo bırakılmasını istememe rağmen, elektrikç sadece 2+1 0.22 cctv kamera kablosu çekmiş.

ip kamera istediğim için, cctv kablonun enerji kısmından enerjiyi alırım, görüntüyüde kablosuz alırım nasıl olsa kablosuz özelliği var kameraların düşünerekten işe koyuldum.

orjinal adaptörlerin hepsini ayrı ayrı (yani her bir kameranın orjinal adaptörünü ayrı ayrı takıyorum 4 fişe) sıva altından giden 2+1 cctv kablosunun enerji kablolarına taktığımda kameralar ya hiç çalışmıyor, yada hata moduna geçiyor. Aklıma ilk kabloların uzun mesafe olduğundan dolayı acaba voltaj mı düşüyor gelsede, bir ölçü aleti satın alıp ölçtüğümde, 9v .06 amper sağlıklı şekilde geliyor kamera uçlarına, bu sebepten ötürüde konunun başlığına tuhaf yazıyorum... bu ölçümü 15 saniyeye kadar yaptım ve herhangi düşüş olmadı...

Şimdi kameraların bazılarına uzaktan ulaşarak baktığımda, mesela örneğin 15 dakika hiç kayıt olmamış, yani hiç güç gelmemiş, sonrasında sallıyorum 3 dakika kayıt etmiş, 5 dakika etmemiş vs. vs. bu şekilde yani enerji ile ilgili bir problem olduğuna emin oldum ancak ölçü aleti ile ölçtüğümden dolayıda tuhaf geldi, ve sonuç olarak ne yapacağımı bilemiyorum...

kameralarda ekstra bir koruma vs. olsa desem 1 tanesi farklı marka model ondada aynı problem mevcut...

ne öneririsiniz?

Şimdiden teşekkürler...

teraspy teraspy hocam siz yanlış hatırlamıyorsam elektrik / elektronik konusunda uzmandınız daha önceki cevaplarınızdan hatırladığım kadarıyla, dolayısıyla müsadenizle sizi etiketliyorum konuya...

dipnot: kabloları elektrik bandı ile "düzgünce" birbirine bağladım ancak daha önce çoğu kez yaptım bu işlemi farklı farklı işlerde, bundan dolayı olabilir mi?
ekleme: 2+1 0.22 cctv kabloların her biri maksimum 30 metredir.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,218
65
Uzman değilim amatörce ilgileniyorum,teşekkür ederim :ok , Mutlaka çok açıklayıcı cevaplar gelecektir fakat benim düşüncem şunlar:
1- 30 metre çok uzun, adaptör(ler) amper olarak yetmiyor olabilir
2- Döşenen kablolarda uçlar birleştirilmiş olabilir,onları ayırsan bile uçları ölçü aleti ile bulmalısın(mesela sol pencereye hangi kablo(lar) gidiyor,sağ pencereye hangi kablo(lar) gidiyor gibi.(Pencere örnektir)
3- Kablo kötüdür, iletimi de buna bağlı olarak kötü olabilir
4- Bulabileceğin 12V/15A adaptör ile de deneme yapmalısın,(kablo uzunluğuna göre yazdım bunu)

Kısa mesafede kendi adaptörleri gayet iyi iş yapabilir ama mesafe uzadıkça kablo da kötü ise verim alınacağını sanmıyorum.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,489
Bence kablo kötü, yeterli akım çekilse bile video sinyali düzgün gitmediği için hataya düşüyor olabilir.
12 Volt LED trafolarından alıp kameraları beslemeyi de deneyebilirsiniz.
Belki akım yetersizliği de yapıyor olabilir.

Ama ben en başta kablodan şüphelenirim.
Sinyal bir yerde bozuluyor, hatalı oluyor olabilir.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
938
Umut Barış Umut Barış ve teraspy teraspy nin dedikleri gibi kalitesiz kablo ve mesafe. Kameranız "Tapo C310 V2.2" bu mudur?
Biraz elektrik bilginiz var ise 0,22 Kablo 220 Voltu aktarır. Deneme amaçlı Dikkatlice bir taraftan 220 Volt verin diğer Kamera tarafından dişi fiş bağlayıp adaptörü takıp deneyin büyük olasılıkla çalışacaktır.
Adam POE ile çalışabilecek bir kamera yapmış ama 9Volt nedir ya. Ethernet girişi var, yap POE, Hem data hem enerji RJ45 den gitsin 😡

Son düzenleme:
tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
Top Poster Of Month
5 Ara 2020
735
37
Uzman değilim amatörce ilgileniyorum,teşekkür ederim :ok , Mutlaka çok açıklayıcı cevaplar gelecektir fakat benim düşüncem şunlar:
2- Döşenen kablolarda uçlar birleştirilmiş olabilir,onları ayırsan bile uçları ölçü aleti ile bulmalısın(mesela sol pencereye hangi kablo(lar) gidiyor,sağ pencereye hangi kablo(lar) gidiyor gibi.(Pencere örnektir)
4- Bulabileceğin 12V/15A adaptör ile de deneme yapmalısın,(kablo uzunluğuna göre yazdım bunu)

Kısa mesafede kendi adaptörleri gayet iyi iş yapabilir ama mesafe uzadıkça kablo da kötü ise verim alınacağını sanmıyorum.
işte benim abimmm :kiskis

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
192
28

hocam merhabalar, internetten 3-12 volt arası ayarlanabilir 10 amper adaptör sipariş verdim onunla deneyeceğim... teşekkürler cevabınız için..
ekleme: hocam kablonun son noktasında ölçtüğümde ekranda 9 volt 0.7 amper alıyorum, üstelik bunu 15 saniye boyunca ölçtüm düşmedi hiç dalgalanma falan olmadı, dolayısıyla adaptörden veya kablodan veya mesafeden yana sıkıntı olmadığı anlamına gelmez mi?

Bence kablo kötü, yeterli akım çekilse bile video sinyali düzgün gitmediği için hataya düşüyor olabilir.
12 Volt LED trafolarından alıp kameraları beslemeyi de deneyebilirsiniz.
Belki akım yetersizliği de yapıyor olabilir.

Ama ben en başta kablodan şüphelenirim.
Sinyal bir yerde bozuluyor, hatalı oluyor olabilir.
cevabınız için teşekkür ederim, görüntü / datayı kablosuz alıyorum kablo üzerinden değil hocam...

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
192
28
O zaman akım yetersiz olabilir.
Bu da adaptör değil kablo değişimi ile çözülebilecek bir sorun olabilir.
Muhtemelen öyle görünüyor hocam...

Yük aklında ölçüm yaparsanız gerilim-amperdeki sapmayı görürsünüz.
Onu nasıl yapıcam hocam, kamera jakındaki artıya (jack içerisindeki artıya) jack birbirine takili oldugu icin nasil ulasacagim?

Ek olarak, kademeli adaptör aldim demistim, adaptör özelliği 3,12 volt arası 10 amper, urun elime ulasti 12volt'a ayarlıyken amper test ettigimde, amper 17 geliyor, voltaj ise 6 volt'a düşüyor, adaptörü iade mi etmeliyim bozuk mu? Yoksa her adaptör çalışırken böyle voltaj düşürürmü? Yoksa yeni aldigim multimetre mi bozuk?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,218
65
Muhtemelen öyle görünüyor hocam...

Onu nasıl yapıcam hocam, kamera jakındaki artıya (jack içerisindeki artıya) jack birbirine takili oldugu icin nasil ulasacagim?

Ek olarak, kademeli adaptör aldim demistim, adaptör özelliği 3,12 volt arası 10 amper, urun elime ulasti 12volt'a ayarlıyken amper test ettigimde, amper 17 geliyor, voltaj ise 6 volt'a düşüyor, adaptörü iade mi etmeliyim bozuk mu? Yoksa her adaptör çalışırken böyle voltaj düşürürmü? Yoksa yeni aldigim multimetre mi bozuk?
Kırmızı mesaj:
+ ve - kabloyu biraz soyacaksın, öyle ölçeceksin.
Mavi mesaj:
Neden öyle bir şey aldın anlamadım :) ,umutun dediği gibi ve benim üstte yazdığım gibi 12V15A adaptör belkide işini görecekti,ama önce 30 metrelik kablo sorununu çözmelisin :ok

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
192
28
Kırmızı mesaj:
+ ve - kabloyu biraz soyacaksın, öyle ölçeceksin.
Mavi mesaj:
Neden öyle bir şey aldın anlamadım :) ,umutun dediği gibi ve benim üstte yazdığım gibi 12V15A adaptör belkide işini görecekti,ama önce 30 metrelik kablo sorununu çözmelisin :ok
Kablo soyma işini oyle yaparim, söylemeyi unutmuşum elimde 12v 16.5a adaptör var zaten sıfır, ilk bunu mu deneyeyim o halde yeni aldigimin yerine?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,218
65
Kablo soyma işini oyle yaparim, söylemeyi unutmuşum elimde 12v 16.5a adaptör var zaten sıfır, ilk bunu mu deneyeyim o halde yeni aldigimin yerine?
Aynen evet ,onu dene sonucu gör bakalım, ama kablolamayı da unutma tabii.Bence denemeden önce dediğim gibi kabloyu sıyır biraz kamera çalışırken voltajı ölç bakalım :ok

Geri
Üst Alt