Kaliteli ve Fason Klimalar

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767

sevgili arkadaşlar. bir çok arkadaş Klima tavsiyesi için ayrı ayrı konu açıyor. bu eski konumuzu biraz toparlayıp revizyona sokalım. genel bir özet yapıp kaliteli pahalı klimaları ucuz klimaları az çok açıklamaya çalışayım elden geldiğince. tam toparlayamasakta genede toptan kaynak olur vakit buldukça çekiçler düzeltiriz..

kaliteli pahalı seri klimalar.

arkadaşlar günümüzde kalite klimaları almak baya zorlaştı doların euro nun aşırı oynaması alım gücümüzü düşürdü. mbirol ustamız bile japon japon derken çin çin demeye başladı. japon seri zibroları satmakta zorlandığı için. zaten akp ci olduğu için oldukça dönektir çıkarı neredeyse hemen kıvırırda neyse şakayı geçip konuya gelirsek. bizde bu yüzden en uygun kalite klimaları tavsiye etmek durumunda kalıyoruz.

kalite kavRamı çok değişken olarak adlandırlmaya başladı kalite sabitte olsa. model çok, sıralamasıda çok zor.

kiminin btu değeri kiminden biraz fazla kiminin cop değeri fazla vs bu yüzden herşeyi sıralamak oldukça zor olabildiğinden bilinen ve arkadaşlarımızın kullandığı resimlediği klimalar bize ortalama bilgi vermekte bizlerde eksikte olsa bu yönde sıralyoruz elden geldiğnce. birde yeni eurovent sezonsal verimlili durumları çıkardılar iyice çorbaya döndü bu işler. birçok klimanın nominalleri değişti ufak kırpmalar var. bu değerleri tutturmak için. klimalar aynı sonuçta kesinlikle bir devrim yok. devirmmiş gibi gözüksede artık birkaç sene bekleyip göreceğiz.

mesela şimdilerde birde gaz değişim olayları var R410A gazından dan kurtulmak istiyor şirketler haklı olarak çünkü çok kötü karışım bir gaz. dendiği gibide doğaya korumak için kullnılması gereken bir gaz değil hatta R22 den daha zararlı sera etkisi var dünyamıza.

mesela daikin artık ururu sarara yı R32 gazı ile üretti 3A+ lı yeni model henüz ülkemize gelmedi 2014 tarindeyiz şuan. işte devrimse değişimse bence en önemli değişken durum budur klimalr için. mbirol usta çinlilerde aynı gazla üretim yapmaya başladılar diyordu daha evvelden.


şimdi gelirsek basit bir sıralamaya benim sıralamam bir miktar eurovente göre şu olur. (ama gene söyleyeyim euroventteki makinelerinde neye göre sıralandığı karışık kiminin kapasitesi 25lik gözüksede kiminden yüksek kimisi düşük.. düşük olan haliyle seer scop değerleri yüksek çıkıyor A+++ durumlarıyla)


1-daikin ururu sarara madein japan

2-mitsubishi electric krigamine

3-panasonic CU-VE9NKE / CS-VE9NKE

4-toshiba RAS-10G2AVP-E/RAS-10G2KVP-E (made in japan)

5-lg prestige H09AK UL2 / H09AK NSM (güvenmiyorum zaten buraya gelmiyor euroventte olanlar okursanız ülkemizdeki modelleri bu modeller yok. ben alüminyum olduğundan bile şüphe ederim adamlar teknolojiyi kötü yönde kullanmak için, teknolojiyi kullnıyorlarSmile düşünün artık yani.)

6- samsung AR09HSsdAWKN (yani samsung tada 3artı var onada güvenmiyorum. hemde hepsinden yüksek bir değeri vardı bira ara sonra düştü euroventte bu değerler.
evet bu samsungtaki durumların maskesi düştü. alüminyum kondenserli bir klima kısa sürede verimli gibi gözüksede alüminyuma güvenilmez. aymaz cahiller bunları bilmeden konuşuyorlar yok işte samsunga çamur atılıyormuş vs.

daha eklenebilir tabiki




yukarıda bahsettim işte neye göre mesela

bu dandik samsung lg markaların yüksekliği.. işte bu konular anlayacağınız karışık baya.

buradan hareket edersek üsttekiler oldukça extrem üst segment makineler güvenmediğim lg ve samsunguda sayarsak bakın şöyle bir açıklama yapayım samsung ve lg klimalarının soğruk değerlerini -10da ölçüyorlar buda yüksek değer çıkmasına bir etkenmiş. birçok kalite klimada bu ölçümler -15 tir. düşünürsek arkadaşlar eurovent nekadar güvenilir olsada kafamızı karıştıracak bir çokta maddesi var. ben şahsen klimacı değilim meraklıyım teknik bilgimde yok sadece merakımdan düzenliyorum bu konuları ikazlara herzaman saygı çerçevsinde açığım düzeltmelerimide yaparım. zaten birçok arkadaşada soruyorum bir çok şeyi.

devam edersek bu açıklamalardan sonra üstte sıraladığım klimaların bir altı olanlar var.

onlarıda sıralayalım

1-mitsubishi electric MSZ-EF serileri

2-daikin FTXG35JW emura

3-toshiba skvp diyelim eski dilde.

4-mhi zjx diyelim

5-fujitsu plasma serileri nocria vs model çok olduğu için belirtemiyorum (zaten bu liste ayrıntılı bir liste olma özelliğinde değildir üstte belirttiğim gibi sadece ön bilgileri vermeye çalışıyorum tek tek model yazmakla buralar sığmaz)

6-hitachi premium sx (made in japan) ama zor bulunur ülkemizde

7-midea premium serileri (not yurt dışındaki premiumlarla karşılaştırılmalı. içleri aynı değil lg gibi.)

8-zibro 75 serisi

9-lg prestij euroventte olmayan modeller yani burda satılanlar.

10-zibro 20 serisi made in japan


arkadaşlar bu ürünler kasa olarak gösterişli ve aynı zamanda cop değerleri güzel.

şimdide standart seri inverterlere gelelim.

(yani alacağınız klimanın inverter diyebilmek için en az bu klimalardan almanız lazım. tam inverter olayı bu modellerle başlar.)

standart seri inverter klimalar.

1- daikin K serisi

2- ME SFserisi 1 + eskik olsada ben daha çok tutuyorum

3- daikin G serisi

4- panasonic etheria serileri (birkaç çeşit var düz serpantin olaylarına dikkat edilmeli.)

5- Haier

6- zibro 17 serisi (made in japan)


daha sıralanacak modeller vardır mutlak şuan yetsin bukadar bu sıralamada..

alt seri inverterlere gelirsek.

1- Mitsubishi SRK25ZJP-S -ZJ_S ve ZMPS (zjps artık yok zj-s tercih edilmeli fakat bu makinelrde fan problemlerine sık rastlanıyor zmps ise çok daha problemli naylon bir iç ünite)

2- Mitsubishi DXK09Z3-S zor bulunur artık

3-Midea optimum Serisi

4-Toshiba Suzumi

5-CARRIER XPOWER GolD

6-mitsubishi electric Hj serisi

7-Midea Vertu

8-Zibro S 65 Serisi yeni serisi 66 olmuş sezonsal verimlilik durumuna uyum sağlanmış airfellerle aynı üründür. farkı bakır boru ile monta yapılır.)

9-airfel AS serisi (montajda alüminyum boru kullanır dikkat)

10-York (bakır boru montaj)

11-Viessmann (bakır boru montaj)

12-Gree (nil klima, inverter modeller bu firmada var) ayrıca düz modeller koçtaşta vardır karıştırlmasın. koçtaştakiler alüminyum boru seti ile satılır.

13- Alarko Flair (bakır boru kullanılarak montaj)


arkadaşlar 12 numaradaki gree firması 8 numaradan itibaren başlayan 13 numara ile biten markaların üreticisidir.

giriş serisi inverter klimalar

1-midea optimum

2-zibro 30 serisi

3-auer

4-olefini

5-hisense (bazı modelleri iyidir ama henüz yaygınlaşmadı)

6-uğur




ben burada listeyi bitirip daha evvel başka bir yere yazdığım yazıyı aynen alıyorum. çünkü çok fazla değişen bir şey yok. ve ben çok yoruldum daha sonra düzenleme yaparım konuda.

en uygun inverter kaliteli klima mitsubishi electric ge serisi daikin g serisi olmak üzere sıralanırlar diyebilirim

marketlerde satılan klimalar.

gree zass velena auer

çinli gree grup üretimi olup. şayet ek bir masraf yapılıp alüminyum olan boruları bakır ile montaj öncesinde değişirse çok memnun olan arkadaşlar var..
yerli üretim arçeliklerdede bu alümünyum boru sorunu var dikkatli olalım. arçelikte vestelde yerine göre para açısından alınabilir haliyle. vestelin kullandığı boru bakırmıdır alüminyummu onu bilmiyorum. fakat bu markada kasa çatlama sorunu vardır dikkat. arçelik daha çok tercih sebebi olmalı.

airfel:

markası ile pazarlanan klimalarda gree üretimidir bu klimaları bayiden alırsanız bakırdır boru kullnılma olasılığı vardır..

rubenis:

buda merket ürünü bir klimadır koçtaşta satılır. bağlantı borularının özelliğini bilmiyorum. kullanıp memnun olan çok var. üeretim olarak mideadır.

yerli üretim market malı klimalar.

çeşitli markalar adı altında satılmaktadır pek marka bilmiyorum daha ziyade sabun köpüğü gibi ismen bir sezon çıkıp diğer sezon kaybolabilmektedirlerler.

general electric:

bu klimada gree üretimi aslıyla alakası olmayan bir markadır. pahalı değilse alınabilir.. ama yeni modelleri chigo üretimi olduğu söyleniyor dikkat edilmeli.


samsung:

avrupada satılan samsunglarla pek alakası olmayan bizim gibi ülkelere özel üretim bir cihazdır. 2 kez soğutma sorunlu olduğunu büyük bir grup marketin farklı mağazalardaki klima temsilcileri üstüne basarak söylediler. takiben arkadaşlarda soğutmada sorun yaşadıklarını samsung sayfasında belirtmişler. servis konusunda son derece yetersiz. samsung merkezde, insanla dalga geçen cevaplar veriyor.

not: soğutma sorununun neden olduğu anlaşıldı artık üstteki yazım eskiydi. alüminyum kondenser gaz kaçağı yaptımı devamlı düşen verimin adı budur işte.

2. not: 30.12.2014, elden geldiğince kendi hatalarımıda düzeltmeye çalışıyorum samsungların eski makineleri alüminyum değil bakır. fakat bakrın kalitesi tartışmalı. bunu sizler mbirol ustayada sorabilirsiniz. dhde yazılan durum vana bağlantı kaçakları deniyordu bir servisçi tarafından. düşünülürse bakırın çok sert veye aşırı yumuşak karışımı fazla olduğunu bu kaçaklar normaldir ille çatlama yapar. ayrıca birde oplam ahurda bakırdan üretim durumları mevcut bunlarıda düşünmek mümkün.


demirdöküm

aynen bu firmanında çok makbul ürünleri yok. ama mideaya ürettirdiği inverter seriler konusunda parasına göre fena olmadığı açıklaması koçklima arkadaşça mevcut.



2. gree:
gree orijinal markası gree ile, nil klima tarafından Türkiyede. firma çok yaygın değil ülke genelinde. belkide kapanmıştır.



midea:

yanılmıyorsam modern klima tarafından getiriliyor. parasına göre ürün üretir aynı gree gibi.. oldukça kaliteli ürünlerinede denk gelebilirsiniz. ama kendi markası altında ama fason üretim yaptıkları markalar altında. bendede zibro adı altında bir ürünü bulunmakta. şuan için şeytan kulağına. servis zamanında gagasına etsede.

bosch ve siemens:

arkadaşlar bu klimalarda bildiğim kadarıyla midea üretmektedir. bosch ve siemensin şişirmeci anına dek gelmezse alınabilir diyorum. ama cihazları tanımıyorum.

bu konuda şu mantık yürütülebilir. mesela koçklima arkadaşımız. demirdöküm için noname kompresör yazmıştı. arkadaşlar bilindiği üzere kelli felli markalar. (giyimden bahsedicem) malının değerini çöpe atar düşürmez derler ya. ama kimse ziyan edecek kadar salak olamaz. üstüne onlar tüm dünya halklarını salak yerine koyarlar. eskiden marka söküp satarlardı.

şimdilerde ise outlet vs mağazalar moda oldu. hatta defolu ürün adı altında kendi mağazalarında dahi bulunabiliyor.

klimalar dönersek. burda demek istediğim kısmet meselesi bazen bu klimalara belki kaliteli kompresör markasız olarak takılabilir. firma kaliteli fakat elinde kalan eski teknolojisini verebilir. yani tamamen kısmet.

arkadaşlar risk almak istemiyoruz derseniz kalite markalar bellidir standart seriler rakam olarak pahalı gözüksede iyi klimalardır.

mesela toshiba ve carrier oldukça uygun rakamlara giriş seviyesi inverterler sunmaktadırlar. 18lik serileri oldukça güzeldir bu klimaların. ama 9 ve 12 liklerinde invetrer sistemleri tam olmadığından zaman zaman ses şikayetleir duymaktayız.

ama bunun yanında aynı seriye sahip mitsubishi elactric chc serisi ve mitsubishi heavy popüler serisi ile dxk serisi inverterler biraz daha pahalıdır. me hc serisine kademeli inverter denmesini kimse takmasın bu kocaman bir yanlış anlamaydı ve işi biliyorum deyip o yanlışa uyan ben bildimci arkadaşlarda vardı. belgeleri forumda mevcut. aynı segmentte olan cihazların hepsinden daha kalitelidir.

daikin jv seriside bu klimalara dahildir. ama orjinal daikindir.. yanlız daikin diye satılan enjoy vs zara mara vs komik isimleri olan serilerden kesinlikle kaçmak gerekir.
 
Geri
Üst Alt