Heee.filtreye gelen su, kurumun ana filtreleme sisteminden geçiyor devasa bir sistem fakat bize gelen boru eski ve metal pas tadı veriyor. o yüzden 2. filtre kullanıyoruz.
fiyat olarak emin olamadım.
Şimdi anlaşıldı vehbinin kerrakesi. Pas yüzünden o renge dönmüş.
10" housingler içinde 2 sediment + 1 karbon ya da 1 sediment + 2 karbon şeklinde bir kombinasyon var. Ucuzcular tek karbon kullanıyor ama sediment 50 sent iken karbon 1-1,5 dolar falan. Yani en fazla 2 dolar kar eder 2 sediment 1 karbon kullansa. Karbonda genelde kokonat kabuğu ve odun kömürü kavgası var. Benimki kokonat kabuğu seninki kömür, o yüzden kalite farkı bik bik bik. Benim gözümde membrandan önceki filtrenin ne kabuğu kömürü olduğunun bir önemi yok. İsterse linyit olsun. Çok dandik bi şeyse, en fazla membranın ömrünü kısaltır. Tüm olay sediment ile toz toprak çamur, karbonlar ile de suda çözünmüş organik bileşikler, pestisit ve diğer kimyasalları tutmak. Yani ne bileyim, suyu dağdan gelen bir köyde kullanılacaksa 2 sedimet + 1 karbon, şehirde bol klorlu bol ozonlu şebeke suyu için kullanılacaksa 1 sediment 2 karbon kullanılmalı.
Sonrası membran. Tüm işi o yapıyor ve genelde fiyatlar aynı kapasite için en fazla x2 oynar. Yani 2 membran arasında x10 fark varsa bir islik vardır. Ucuz satan en dandiğini satarken, pahalı satan en iyisini değil en kazığını satıyordur. Geçende hanım öğrencilere gofret alacakmış, bi kaç market dolanmış. Hani şu meşhur "dülger çokomikili koflet sevmeyen var mııı" reklamındaki ürün. Ben sevmem. Valla sevmem. Her neyse; şaştım diyor, 16 küsüre de varmış, 14'e de, 10'a da, o gitmiş 7,5'a bulmuş. Öyle tarihi geçik falan ya da kampanya malı da değil... Yenikaramürselin "eldivenden merdivene" sloganını hatırlayan var mı???? Piyasada şu an, su filtreleri de dahil olmak üzere, eldivenden merdivene durum koflet örneğindeki gibi. Bu arada sizin filtrede postkarbon sonrası konan 3 inline filtre olsa olsa 300TL fiyat arttırır. Çok mu gerekli, benim gözümde hayır. Zararı var mı? Onun yanıtı da hayır. Kullanırsınız ya da kullanmazsınız, post karbon sonrası eklenenler tamamen damak zevki.
10" 5 mikron sedimet filtre 50TL
10" karbon filtre 2 adet 250 TL
80GPD membran 350TL (ki en pahalısı)
Post karbon inline filtre 100TL
TOPLAM: 750 TL
250TL de diğer ıvır kıvır filtreler etse 1000TL. O da en babası.
Hani etmez ama, tamir takımı (shot off, akış kısıcı, ıvırı kıvır) da 750 etse..???
Bilemedim.