Jvc 49vu73t Led Bar Çok Çabuk Mavileşiyor

Hamit -24

Yeni Üye
Puan 3
Çözümler 0
Hamit -24
Arkadaşlar merhabalar hayırlı bayramlar 2018 de aldığım TV ye 3 kez LED bar değiştim bu son takdığım 1,5 yıl olmadan gene mavileşmeye başladı bunun farklı bi sebebi varmı yada ledler mi kalitesiz bu kadar kısa sürede mavileşme olması normal mi ?

Dandiklikten ziyade, yüksek voltaj/akım ve-veya yetersiz ısı dağılımı.

Voltaj/akım: eğer kart ledlere yüksek voltaj verirse zamanla mavi/mora döner renk, fosfor tabakası cartayı çekeceği için.
Isı: Arkadaki hava akışı yetersizse ve led bar ısınıyorsa ömür kısalıp renk ayarı sapıtabilir.

Dandiklikten ziyade, yüksek voltaj/akım ve-veya yetersiz ısı dağılımı.

Voltaj/akım: eğer kart ledlere yüksek voltaj verirse zamanla mavi/mora döner renk, fosfor tabakası cartayı çekeceği için.
Isı: Arkadaki hava akışı yetersizse ve led bar ısınıyorsa ömür kısalıp renk ayarı sapıtabilir.
Arkası açık hava akışı yeterli ledleri takarkende güzelce altını temizleyip yeni termal bantla yapıştırdım ama dediğin gibi voltaj olabilir normali kaç volt vermesi lazım hocam bilgin varmı

Led başı 3V diye biliyorum. 3,2V sınır. Buralarda gezerse voltaj, üstteki sarı tabaka yanar, alttaki mavi kristal kendi rengini verir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de şu var: fabrika çıkışı, backlight ayarını %100 yapıyorlar mağaza vitrininde falan yanardönerli cillop dursun diye. Aslında bu ayarı %70-75'e çekmek lazım. O zaman uzun ömürlü olur.

In order for the LED strips to last a longer period of time, you must reduce the current that passes through the LEDs. On TVs with Vestel electronics, through software adjustment, the adjustment range is very small (85-100%). For a lower current, a hardware modification of the power supply is required. There are several options depending on the controller used for the backlight.
Google translate:
LED şeritlerin daha uzun süre dayanması için, LED'lerden geçen akımı azaltmanız gerekir. Vestel elektronik sistemine sahip televizyonlarda, yazılım ayarı ile ayarlama aralığı çok küçüktür (%85-100). Daha düşük bir akım için, güç kaynağında donanım değişikliği gereklidir. Arka ışık için kullanılan kontrol cihazına bağlı olarak çeşitli seçenekler mevcuttur.

Geri
Üst Alt