İzmir'de Ulaşımda Ücretsiz Aktarma Kaldırıldı(?)

Basri Çevrimdışı

Basri 

Aktif Üye
11 Eki 2018
123
Hocam herkes af buyursun ama osuruk da farklı sestir ancak medeni toplumlarda kabul görmez. :kiskis

Bana ettiği lafa bak sonrada benden istediğine bak .............

''10 yıl da ibb de çalışan biri olarak'' şeklinde yazdığı için ben bunu geçmiş zaman olarak algılıyorum
''Çalıştığım kurumun duvarları''dediği için şimdiki zamana dönüyorum fakat belki de ''Bir zamanlar çalıştığım kurumun duvarlarını şimdi görüyorum'' demek istemiştir diye düşünüyorum.

Bana sinirlendiği için sinir hali ile bu kadar yazım hatası normaldir fakat bana sinirlenmek yerine konuya giriş şekline baksa karşılıklı gerginliğin sebebi daha net anlaşılır.

Mesela 51 yaşında birisi bir sohbet mekanına, kapıyı açıp içeri ''Nihahahhahahahahah ıhhahahhahhaa '' diye girse bizden daha üstün zeka zeviyesine sahip olan kendi üstün seviyesindeki arkadaş kitlesi nasıl karşılardı acaba :alala

Biz militanlar mesela ya insan gibi ''Selamünaleyküm'' veya ''Merhaba Arkadaşlar'' veya en öküzümüz bile ''Naber Millet'' diye gireriz (Öküz bizi işaret ediyor siz üstün ırkı değil) arkadaşlarımızın yanına veya bir toplumun içine.

Üstün zekalı ırklarda durum farklı tabi biz düşük seviyeli tipler bunları bilemiyoruz cehaletimize vermeleri lazım sevgili tarikk tarık uğur

Şimdi buna verilecek çok güzel cevaplar var örnek olarak Hz.Mevlanadan ama neyse o sizin terbiyesizliğiniz olsun.........
Ayrıca Demekki locadan seyretmiyormuşsunuz !!!
diğer militanlara cevap vermeye gerek görmüyorüm

[/QUOTE]
Görüşlerine saygı duyuyorum ama toplumun klasikleşmiş hatasını sizin de yaptığınızı hatırlatmak isterim.
Yaşadığınız ve gördüğünüz yanlışları bu gün de devam eden yanlışlarla savunuyor olmak doğru yol haritası değil... Saygılar.

Teşekkür ederim Saygılar benden

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Görüşlerine saygı duyuyorum ama toplumun klasikleşmiş hatasını sizin de yaptığınızı hatırlatmak isterim.

Yaşadığınız ve gördüğünüz yanlışları bu gün de devam eden yanlışlarla savunuyor olmak doğru yol haritası değil... Saygılar.

Sevgili Hocam;

Bu arkadaşlarımızın önümüze ısıtıp ısıtıp sunduğu argüman sürekli eski chp dönemi.

Hangi yıllar bu bahsi geçen dönem mesela?

Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, 82 yılda birikenleri 18 yılda bitirip tüketenler ve destekçileri, bu gün kalkmış 20- 30 yıllık bir cumhuriyetin, egemenliğini yeni kazanmış ve elinde zerre kadar olanak olmayan bir toplumun, yöneticilerinin, ve dönemin siyasi iktidarının hesabını soruyorlar.

Şurada tanıştığım ve tartıştığım her ak partili kardeşime hep aynı şeyi yazmaktan bıktım usandım ama yine de meydanı onlara bırakmayacağım.

Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülkeyi hak ettiği gibi yöneten hiç bir siyasi parti olmamıştır, Buna ak parti de dahildir.

Babamın 88 yıl boyunca biriktirdiğini, kurduğu şirketi, yaptığı binaları, açtığı şubeleri peşkeş çekip, har vurup harman savurup, yakın arkadaşlarıma şirketin her yerinden gereksiz ve olmayan kadrolar açıp şirket kasasından gereksiz maaş ödetip, şirketin 10 bin tl olan dış borcunu 100 bin tl yapıp sonra da '''Zortbanka 3 bin tl borç vardı onu ödedim'' diye yıllarca bunu anlatarak şirket batana kadar kendimi şirkete reyiz ilan edip ben de kendimi BAŞARILI ilan ederim bundan kolay ne var ki?

Asıl önemli olan ben o şirketin başından defolup gittiğimde yerime gelecek olan kişi tüm o satılan binaları, peşkeş çekilen şubeleri ve kaybettiğim tüm kazanımları yerine nasıl koyacak?

Hepsine de tek tek çağrı yaptım, bana militan diyen bu arkadaşımız da dahil, bulduğum her fırsatta ve doğru gördüğüm her yerde sol görüşlü birisi olarak chp ye lanet yağdırırım hatalı politikalarında çünkü chp veya sol partiler benim için arpalık mamalık değildir.

Delikanlı gibi şu arkadaşlardan bir tanesinin burada ak partiye bela okuyacak, yaptığı yanlışlara YANLIŞ diyebilecek cesareti var mı? O yürek var mı onlarda?

Bak adım sanım belli, Oturduğu yerden gizli kapaklı kimlikler ile Yorum yapan bu zat'ın burada gerçek ismi ile yorum yapabilecek cesareti var mı?

Önce kendilerine baksın sonra bana militan desin bu militan görmemiş tipler.

y18832626b9bf9fa6e.png

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51

Şimdi buna verilecek çok güzel cevaplar var örnek olarak Hz.Mevlanadan ama neyse o sizin terbiyesizliğiniz olsun.........
Militan olmadığımı, militanlık yapmadığımı kendim çok iyi biliyorum... Gerisi hikaye.

Kolay gelsin...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Yahu bırak hocam bu terbiye ayaklarını, Gördük konuya girişinden hangi terbiye ile yetiştiğini :ok

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Sabah sabah beni güldürdünüz bunu anlayamayacak kadar (Ne diyim bilemiyorum) zeka sahibi değilseniz bişey diyemem ama burada Adem Helvacı'ya bir parantez açmak isterim;
Çoğu konuşmalarda son derece medeni görünmeye calışmanıza rağmen (dikkat çok sinirlenmeme rağmen terbiyemi bozmamamya çalışıyorum yani anlamanız için basitleştirim sizin seviyenize inmiyorum) söz konusu militanca savunduğunuz siyasi parti olunca medeniyet kalmıyor gördüğüm kadarıyla ayrıca o sözü misliyle size iade ediyor ve sizin le ilgili konuyu burada bir daha açmamak üzere kapatıyorum.
Gel gelelelim kahkahayla güldüğümü anlamayacak kadar (burayı boş bırakıyorum) Arkadaşıma, "HER ŞEY ÇOK GÜZEL HAMDOLSUN" demişsin ne çok güzel olmuş anlatta bizde bilelim, çünkü 1970 den beri istanbulda olan ve yaklaşık 10 yılda İBB de çalışan biri olarak ben bir şey görmedim desem yalan olur gördüklerimi anlatim 1 - çocuklara süt dağıttı 2- 10 adet kreş inşaatına başladı 2 tanesi bitti ama halen tam faliyete geçmedi . Koskoca istanbulda 14 ayın icaartı bu ve ben bunları bütün samimiyetimle söylüyorum. Çalıştığım kurumun duvarları hep yaptığını idda ettiği icaatlarının fotoğraflarıla dolu,şu saydıklarımın ikisi hariç hepsi önceki yönetimin bitirmek üzere olduğu hizmetler,burada uzun uzun anlatmıcam gerçi tenezzül edip bunları yazmazdım ama Adem bey beni çok kırdı ve sinirlendirdi.Gerçi şimdi CHP li arkadaşlar "aktrol" diye beni suçlayacaklar ama olsun sıkıntı değil.Ben 51 yaşındayım bu zaman zarfında neler gördümü hangi krizlerden hangi koalisyonlardan ne biçim vatan hainliklerinden geçtiğimi biraz vicdan sahibi olan herkes tahmin edebilir. CHP zihniyeti için tek bir örnek verip bu konuyu kapatacağım daha sonra sizler kendi aranızda çalıp oynamaya devam edebilirsiniz. Bu ülkeyiyi chp zihniyeti yıllarca hiç ülkeye acımadan,bir başörtüsü etrafında oyaladı el alemin üniversiteleri bilim üretirken biz yattık başörtüsü kalktık başörtüsü ve ÇAĞDAŞ eğitim........yıllarca bu ülke başörtüsü batağında patinaj yaptı daha bunun gibi yüzlerce örnek verebilim ama siz militanlar bunu asla kabul etmeyecektir zaten.Yanlız bu yazıyı zahmet edip okuyan vicdan sahibi arkadaşlara tavsiyem bence dünyanın bu güne kadar yetiştirmiş olduğu en usata gazetecilerin başında gelen (oda sol görüşlüydü) Rahmetli M.ALİ BİRAND'ın demir kırat ve 12 eylül adlı belgesellerini seyretmeleridir (çünkü biz millet olarak okumayı sevmiyoruz ancak bilip bilmeden ulu orta sallamaya da bayılıyoruz) Bu ülkenin ne gibi badirelerden geçtiğini anlatan tam ibret vesikası.
Neyse bu konuda yazmak isteklerim bitmez siz şimdi çalmaya başlayın birazdan oynamaya gelen olur.........................
Tek bir soru 14 ayda İbb belediyesi geçmiş döneme ait ödenmesi gelmiş ama ödenmemiş ne kadar borcu ödedi.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Sevgili Hocam;

Bu arkadaşlarımızın önümüze ısıtıp ısıtıp sunduğu argüman sürekli eski chp dönemi.

Hangi yıllar bu bahsi geçen dönem mesela?

Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, 82 yılda birikenleri 18 yılda bitirip tüketenler ve destekçileri, bu gün kalkmış 20- 30 yıllık bir cumhuriyetin, egemenliğini yeni kazanmış ve elinde zerre kadar olanak olmayan bir toplumun, yöneticilerinin, ve dönemin siyasi iktidarının hesabını soruyorlar.

Şurada tanıştığım ve tartıştığım her ak partili kardeşime hep aynı şeyi yazmaktan bıktım usandım ama yine de meydanı onlara bırakmayacağım.

Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülkeyi hak ettiği gibi yöneten hiç bir siyasi parti olmamıştır, Buna ak parti de dahildir.

Babamın 88 yıl boyunca biriktirdiğini, kurduğu şirketi, yaptığı binaları, açtığı şubeleri peşkeş çekip, har vurup harman savurup, yakın arkadaşlarıma şirketin her yerinden gereksiz ve olmayan kadrolar açıp şirket kasasından gereksiz maaş ödetip, şirketin 10 bin tl olan dış borcunu 100 bin tl yapıp sonra da '''Zortbanka 3 bin tl borç vardı onu ödedim'' diye yıllarca bunu anlatarak şirket batana kadar kendimi şirkete reyiz ilan edip ben de kendimi BAŞARILI ilan ederim bundan kolay ne var ki?

Asıl önemli olan ben o şirketin başından defolup gittiğimde yerime gelecek olan kişi tüm o satılan binaları, peşkeş çekilen şubeleri ve kaybettiğim tüm kazanımları yerine nasıl koyacak?

Hepsine de tek tek çağrı yaptım, bana militan diyen bu arkadaşımız da dahil, bulduğum her fırsatta ve doğru gördüğüm her yerde sol görüşlü birisi olarak chp ye lanet yağdırırım hatalı politikalarında çünkü chp veya sol partiler benim için arpalık mamalık değildir.

Delikanlı gibi şu arkadaşlardan bir tanesinin burada ak partiye bela okuyacak, yaptığı yanlışlara YANLIŞ diyebilecek cesareti var mı? O yürek var mı onlarda?

Bak adım sanım belli, Oturduğu yerden gizli kapaklı kimlikler ile Yorum yapan bu zat'ın burada gerçek ismi ile yorum yapabilecek cesareti var mı?

Önce kendilerine baksın sonra bana militan desin bu militan görmemiş tipler.

y18832626b9bf9fa6e.png
Benim için bütün yönetimler, bütün siyasi figüranlar... Aynı rezillikte hocam, parti veya şahıs tartışmıyorum, derdim sistemle benim.

Bu gün CHP nin şikayet ederek eleştirdiği çoğu şeyi 80-100 yıl önce kendisinin yapmış olması tarihte yazılıyken, görmemek yanlış olur.

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Ben başlığı açarken bir parti çatışması olsun diye açmadım , sadece oy verdiğim belediye başkanının yaptığı yanlışı dile getirmek istedim. Daha ilk döneminde 12 senelik düzeni bozup , İzmir'de yaşayanların her zaman övündüğü bir uygulamayı kaldırması çok ama çok yanlış bir karar oldu. Belki dışarıda yaşayanlar bu tepkiyi anlamakta zorlanıyor olabilir , ama inanın İzmir'de bu konu hakkında çok kızgınlık var. Kızgınlığının çoğuda biz CHP lilerden , bir daha ki seçimde görüşürüz demem deki maksat ise , yapılacak olan kamuoyu yoklamalarında Tunç Soyer'in aday gösterilmeyeceği yönündeki beklentim. Bakarsınız bu karardan belki dönebilirler de Umut Barış Umut Barış ın dediği gibi önceki belediye başkanı Aziz Kocaoğlu da bunu yapacaktı ama büyük tepkilerden dolayı geri adım atmıştı.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Ben başlığı açarken bir parti çatışması olsun diye açmadım , sadece oy verdiğim belediye başkanının yaptığı yanlışı dile getirmek istedim. Daha ilk döneminde 12 senelik düzeni bozup , İzmir'de yaşayanların her zaman övündüğü bir uygulamayı kaldırması çok ama çok yanlış bir karar oldu. Belki dışarıda yaşayanlar bu tepkiyi anlamakta zorlanıyor olabilir , ama inanın İzmir'de bu konu hakkında çok kızgınlık var. Kızgınlığının çoğuda biz CHP lilerden , bir daha ki seçimde görüşürüz demem deki maksat ise , yapılacak olan kamuoyu yoklamalarında Tunç Soyer'in aday gösterilmeyeceği yönündeki beklentim. Bakarsınız bu karardan belki dönebilirler de Umut Barış Umut Barış ın dediği gibi önceki belediye başkanı Aziz Kocaoğlu da bunu yapacaktı ama büyük tepkilerden dolayı geri adım atmıştı.

Açıkçası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde maddi durumlar nedir bilmiyorum.
Bu kadar şeyin fiyatının arttığı yerde ulaşım fiyatlarını artırmadan ilerletebilmek tecrübe gerektirir.
Artan İzmir nüfusu da ayrı bir gerçek.
İkinci İstanbul olmaz umarım. (Mevcut nüfusuyla da öyle bence ama, en azından İstanbul gibi değil. :hihi)

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Tepkine ve olayın eğri veya doğrusuna değil yorumum, yanlış anlaşılmasın...

Parti işine zaten karşıyım.

Ancak; ülkenin doğal yaşamında fiyat arttırımı kanıksanmış bir durumken, tepki verilecek binlerce olay varken, cepten çıkan birim başına 50 kuruşa takılmak ve bunun üzerinden farklı yerlere gönderme yapmak, benim için dikkate değer gelmedi...

Misalen Burada ekmek bu gün 25 kuruş zamlandı... Ne buğday üreticisine ne fırıncıya tepki vermek çoğunluğun aklına gelmedi...

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Tepkimiz aktarmanın ücretli olması yoksa zaten her sene zam geliyor ulaşıma bunda bir tepki olmuyor. Yani normal ücrete zam yapıp aktarma yine ücretsiz olsaydı gündem bile olmazdı inanın. Ama zamanında uzun hatları kaldırıp , kısa bir yere gitmeyi bile aktarmaya mecbur kılıp sonrasında ise ücretsiz aktarmayı kaldırmak inanın hiç ama hiç etik olmadı.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Tepkimiz aktarmanın ücretli olması yoksa zaten her sene zam geliyor ulaşıma bunda bir tepki olmuyor. Yani normal ücrete zam yapıp aktarma yine ücretsiz olsaydı gündem bile olmazdı inanın. Ama zamanında uzun hatları kaldırıp , kısa bir yere gitmeyi bile aktarmaya mecbur kılıp sonrasında ise ücretsiz aktarmayı kaldırmak inanın hiç ama hiç etik olmadı.
Keşke ülkedeki etik değerler o kadar mükemmel seviyelerde olsa da, uygulanan bu zam ve beraberindeki olumsuzluk bizlere son derece abes gelse... ‼

Geri
Üst Alt