İşte Ülkemizde USTA denen kişiler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yazık vallahi yazık.

Adama anlatıyorum, izah ediyorum, yatay tarama sorunlarında vatandaşın canını YAPTIM diye yakmayın diyorum yok arkadaş yok.

İşte bu forumda ve youtube da bu kişilere karşı mücadele ediyoruz biz.

İşte bu gibi şahıslar ne yazık ki ülkemizde USTA diye geçiyor ve geçiniyor.

Bizim youtube da ücretsiz yayınladığımız uygulama için şimdi vatandaştan 300-500tl para alacak olan bu şahıs halen bize iş öğretiyor ya ona kahroluyorum ben.

ustacik.png

Bu yazışmanın öncesi de var. Daha önce ben yazışmışım, olmaz demişim, tekrarlar demişim.

Benden sonra yine yazınca Yelda telefonu getirip videoyu gösterdi Yeldaya da aynı cevabı verdim, O da adama yazmış, sonra adam iş öğretmeye kalkınca işimi gücümü bıraktım geldim ofisten cevap yazdım.

Düşün yakamızdan, düşün bu milletin yakasından yahu yazıklar olsun size de, size USTA diyenlere de..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İş ahlakı lazım her alanda.

Çıldırmamak elde değil.

''Usta bu olur mu?''

Bu soruya sanki ben bilmiyorum ''Gönder yaparız'' diyerek 300 500 lira almayı.

Olmaz dediysek bir bildiğimiz var kardeşim, Artistlik yapacağınıza sebeplerini araştırın, ''Ben yaptım, siz de bu işi öğrenin'' diye posta koymaya kalkacağına bir sor bakalım neden ''Olmaz'' diyoruz, İlla ki her yerde olacak bu arkadaşlardan :rant

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Çıldırmamak elde değil.

''Usta bu olur mu?''

Olmaz dediysek bir bildiğimiz var kardeşim, Artistlik yapacağınıza sebeplerini araştırın, ''Ben yaptım, siz de bu işi öğrenin'' diye posta koymaya kalkacağına bir sor bakalım neden ''Olmaz'' diyoruz, İlla ki her yerde olacak bu arkadaşlardan :rant
yahu videoları izleye izleye ben bile öğrendim hangi arızanın niçin olmayacağını ,cof nedir flex nedir?

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
“Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa başka. Kendinizi helâk etmeyin. Şüphesiz Allah, size karşı çok merhametlidir.” (Nisa, 4/29)

“Ölçüde ve tartıda hile yapanların vay hâline! Onlar insanlardan (bir şey) ölçüp aldıkları zaman, tam ölçerler. Fakat kendileri onlara bir şey ölçüp, yahut tartıp verdikleri zaman eksik ölçüp tartarlar. Onlar, büyük bir gün; insanların, âlemlerin Rabbinin huzurunda duracakları gün için diriltileceklerini sanmıyorlar mı?” (Mutaffifin, 83/1-4)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
10 saniyde bende eski monitörümü onarmışım ama yapışkanı erken çıktı :)
Hatta buna lenovo ekranımı de ekleyebilirim,gerçi bu 10 saniye sürmedi ,baka baka çok vakit harcadım çünkü :haha1

OMEGA Çevrimdışı

OMEGA 

Aktif Üye
22 Ocak 2020
384
58
Çıldırmamak elde değil.

''Usta bu olur mu?''

sakin sayın USTAM...Bize daha çok lazımsın...

memleket'te bilmediğimiz, görmediğimiz, duymadığımız, neler oluyor neler adem hocam,
kendimden bir örnek verecek olursam, yanımızda 2 gün seramik fayans çıraklığı yapıp 5 gün usta'yız deyip mala terazı tarak alarak
piyasaya ustayız diyen çok kişiler gördük. dolayısı sizden gibi insanları Allah başımızdan eksik etmesin,
yaptığınız görsel ve yazılı açıklamalar sayesinde insanlarımızın biraz biraz bilinçli kullanıcı haklarını dahafazla arar oldular.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
kendimden bir örnek verecek olursam, yanımızda 2 gün seramik fayans çıraklığı yapıp 5 gün usta'yız deyip mala terazı tarak alarak
piyasaya ustayız diyen çok kişiler gördük. dolayısı sizden gibi insanları Allah başımızdan eksik etmesin,

Müşteriye giden bir pimapenci, camcı tanıdığımızın dükkanına gelmişti.
Ben de o sırada dükkandaydım tabi.
Adam müşterinin bir penceresine menfez açmayı unutmuş, 2 dk elmas ver de açayım dedi, verdi elması tanıdık;
Adam önce daireyi çizdi, fakat kesemedi, sonra eliyle bir tane vurdu cama kesilen cam düşşün diye, cam tamamen çatladı. :kop
Müşterisine geçmiş olsun dedim içimden. :hihi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Müşteriye giden bir pimapenci, camcı tanıdığımızın dükkanına gelmişti.
Ben de o sırada dükkandaydım tabi.
Adam müşterinin bir penceresine menfez açmayı unutmuş, 2 dk elmas ver de açayım dedi, verdi elması tanıdık;
Adam önce daireyi çizdi, fakat kesemedi, sonra eliyle bir tane vurdu cama kesilen cam düşşün diye, cam tamamen çatladı. :kop
Müşterisine geçmiş olsun dedim içimden. :hihi
Dün Renault yetkili servisten bir arkadaş geldi elinde bir besleme kartı ile. Hiç sorgulamadım kim skötü neden oldu vs diye, baktım kartın FAN6300 7N65 vs havaya uçmuş. ''Bırak akşama alırsın'' dedim, bıraktı gitti.

Kartı bizim C Canberi ustaya verdim halletti sağ olsun, akşam geldi kartı aldı gitti.

Bir saat kadar önce bu sefer kucağında tv ile geldi aynı arkadaş. ''Hayırdır?'' dedim :kiskis

''Abi besleme tamam ama asıl sorun devam ediyor'' dedi ve sonra detayları öğrendim ki aslında bu tv sürekli led bar arızası veriyormuş, Bu arkadaşlar da sürekli normal tamirci arkadaşlara ürün verip yaptırıyormuş, her seferinde 200-300 her seferinde 200-300 bıkmış ve kendileri sökmüş tv yi. Sonrasını anlamışsınızdır.

Tamam bırak televizyonu dedim ve teslim aldım ama durumu da kendisine izah ettim. Artık bütün sosyal mecralarda yaza yaza dilimizde tüy biten LED BARLARI TAKIM DEĞİŞTİRİN ifadesinin neresini anlamıyor bu arkadaşlar inanın ben anlayamıyorum artık.

Neden vatandaşın canını yakıyorsunuz arkadaş hiç mi vicdanınız yok :rant

1-2 saate kadar sökeceğim tv yi. Bakalım neler ile karşılaşacağız :ok

Diyeceğim o ki, yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder misali, Bu yarım ustalar da vatandaşı parasından ediyor gereksiz yere.

Şimdi bu tv yi yapan usta, bu konuyu açmama neden olan şahıs gibi kendi cephesinden baktığında, benim ''Olmaz'' dediğim şeye ''Ben yaptım oldu'' diyenlerden.

Olmuyor kardeşim işte öyle olmuyor bu işler.

OMEGA Çevrimdışı

OMEGA 

Aktif Üye
22 Ocak 2020
384
58
Dün Renault yetkili servisten bir arkadaş geldi elinde bir besleme kartı ile. Hiç sorgulamadım kim skötü neden oldu vs diye, baktım kartın FAN6300 7N65 vs havaya uçmuş. ''Bırak akşama alırsın'' dedim, bıraktı gitti.

Kartı bizim C Canberi ustaya verdim halletti sağ olsun, akşam geldi kartı aldı gitti.

Bir saat kadar önce bu sefer kucağında tv ile geldi aynı arkadaş. ''Hayırdır?'' dedim :kiskis

''Abi besleme tamam ama asıl sorun devam ediyor'' dedi ve sonra detayları öğrendim ki aslında bu tv sürekli led bar arızası veriyormuş, Bu arkadaşlar da sürekli normal tamirci arkadaşlara ürün verip yaptırıyormuş, her seferinde 200-300 her seferinde 200-300 bıkmış ve kendileri sökmüş tv yi. Sonrasını anlamışsınızdır.

Tamam bırak televizyonu dedim ve teslim aldım ama durumu da kendisine izah ettim. Artık bütün sosyal mecralarda yaza yaza dilimizde tüy biten LED BARLARI TAKIM DEĞİŞTİRİN ifadesinin neresini anlamıyor bu arkadaşlar inanın ben anlayamıyorum artık.

Neden vatandaşın canını yakıyorsunuz arkadaş hiç mi vicdanınız yok :rant

1-2 saate kadar sökeceğim tv yi. Bakalım neler ile karşılaşacağız :ok

Diyeceğim o ki, yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder misali, Bu yarım ustalar da vatandaşı parasından ediyor gereksiz yere.

Şimdi bu tv yi yapan usta, bu konuyu açmama neden olan şahıs gibi kendi cephesinden baktığında, benim ''Olmaz'' dediğim şeye ''Ben yaptım oldu'' diyenlerden.

Olmuyor kardeşim işte öyle olmuyor bu işler.
hocam daha sökmediysen ufak bir video ile paylaş bizimle, lütfen bakalım içinde tec****e uğramamış yapılacak bir şey kalmış mı? bizde görek

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Şimdi bu tv yi de yapan ustaya sorsan ''Yaptım oldu'' diyor.

Olmadı işte kardeşim olmadı, böyle olmaz. O soğutucu yüzeyin üstündeki eski kalıntıları temizlemeden olmaz. O led barları her birini ayrı üreticiden kullanarak olmaz. Her bir led barı ayrı tarihlerde değiştirerek olmaz.

Sizin bu uygulamanız yüzünden, SİZİN YÜZÜNÜZDEN vatandaşın reflektörü Yeni yıkanıp da ütülenmemiş çarşaf gibi olmuş söküle takıla sköüle takıla yazıktır günahtır.

Bu tv nin sahibine konu linkinin mesajını da ulaştıracağım, dilerse kendisi de yorum yapabilir.

Ben bu tv yi dün kendisi ile görüşüp iş yerimize davet edip videoda izlediklerini canlı canlı da gösterdim. Onayını aldım, 350TL fiyat verdim, hangi malzemeleri kullanacağımı ve hangi işlemleri yapacağımı söyledim. ''300 e olmaz la abi'' dedi, ''Olur la ne olacak'' dedim kendisine :kiskis

42'' televizyon, normalde ben bu parayı sadece işçilik olarak alırım. Vatandaşın zaten canı yanmış bunun muhabbetini mi yapacağız şimdi? Komple led barlar (6 lı) dahil olmak üzere 300tl ye bu gün işlemlerini bitirip kendisine ''Hazır'' bilgisi vereceğim, ne zaman isterse gelir alır vs.

Konu başlığında belirttiğim şahsın bana artsistlik yapıp ''Ben yaptım oldu, siz de bu işi biliyorum diye geçiniyorsunuz'' demesinden ve onun yaptığı işten farklı bir durum değil bu inanın. O şahsın yaptığı tv de OLMADI, bu önceden değiştirilen ledler de OLMADI bu kadar açık ve net..

Geri
Üst Alt