Benim telefonda o uyarı sistemi çalışmıyor.Hanımın telefonuna uyarı geldi (google) açtı ama ne olduğunu anlayamayınca bana gösterdi, bakınca "deprem uyarı"sı idi.Hemen kardeşimi aradım ama tabii ne yazık ki ilk anda ulaşamadık,sanırım 4.cü denemede ulaşabildim.Çok iyi bir gsm alt ve üst yapımız var,4.cüde telefon çalarken bana "alo bey kardeşiniz iyi durumda telaş etmeyiniz" dedi desem de inanmayın
Saate dikkat edin lütfen
![]()
Ben kapatmıştım ama bu gün tekrar açtımBenim telefonda o uyarı sistemi çalışmıyor.![]()
Bölgede yaşayan herkese geçmiş olsun.Geçmiş olsun, bölümüm gereği tek hesap ettiğimiz şey deprem olduğu için inşaat mühendisi adayı olarak bu tarz konulara hiç şaşıramadığımı belirtmek isterim.
6.2yi 7'ye yakın diye büyük zannedenler, 7 büyüklüğünde bir depremin 6 büyüklüğünde bir depremden tam olarak 32 kat fazla enerji açığa çıkarttığını bilmiyorlar.
6dan 7ye = 32 kat enerji farkı
6 büyüklüğünde nasıl sallanıldığını görüp 7yi tahmin etmek saçmalık olur. Bu konuda insanlar bilinçli olmalı. 6yı görüp, kafasında 7de de çok bir şey değişmez gibi geçiren bi ton insan var. 32 kat enerji farkından bahsediyorum.
richter hesaplamasında logaritma formülü kullanıldığı için 6-8 arası depremlerde her bir birim için 10 kat formülü belirttiğin şekilde daha rahat bir tamlama olur.Bölgede yaşayan herkese geçmiş olsun.
Maraş depremini 200km uzakta hisseden biri olarak yerin deniz dalgası gibi hareket ettiğini öğlen ki depremde gördüm.
Depremin merkezinde neler yaşandı kim bilir.
Bu konu aylarca tv de anlatıldı
6'dan 7'e sadece 1 fark var diyen adamla muhatap olmamak lazım durduk yere can sıkar.
![]()