IPTV'niz ne kadar hızlı?

S Çevrimdışı

spolat

Yeni Üye
10 Nis 2023
1
51
Basitçe Windows cmd ekranında IPTV serverin ping hızını ölçebilirsiniz. Bunun için 🪟 + R basın, command ekranını açın. Bu ekrana;

ping [iptv server adresi] 'ni yazın, sondaki :8080 port kısmını yazmayın.

çıkan sonuç 30ms ve altı çok iyi, 50ms iyi, 70ms yavaş 100ms ve üzeri ise uzak durun.

IPTV server konumu da bir fikir verebilir, gibi sitelerden server'in hangi ülkede olduğunu görebilirsiniz. Açılan ekrana server adresini (sondaki :8080 olmadan) yazın, aramaya tıklayın, çıkan sonuçlarda server adresleri listelenecektir. Yakın ülkeler (örneğin Almanya, veya avrupa ülkeleri) daha hızlı sonuç verecektir. Server ABD gibi uzak bir ülkedeyse muhtemelen ping'leriniz 100ms üzerinde olacaktır.

R Çevrimiçi

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
884
51
Cühelalığımı bağışlayın da, pingin ne çıktığının ne önemi var? Bi iki deneme yaptınız ve 100 üzeri gördünüz. Bu illa rezil olduğu anlamına mı gelir. Hele ki bu coğrafyada. Ping değeri sürekli değişmiyor mu? Sonuçta veri hızı (verinin sunucuya iletilmesi, ya da tam ters yön) sadece sunucunun yapısı ve bağlı bulunduğu altyapıya göre değil, bizim çıkışımız ve mahkum olduğumuz altyapıya da bağlı değil mi.?

Canlı ve basit bir örnek, youtube: HD videoları (üstünü test etmedim, zira ekranım 1920x1080) takılmadan izliyorum. Ama kimi zaman 720, hatta 480'e düşmek zorunda kalıyor çözünürlük. Bu youtube serverlarının mallığından değil, tamamen mahkum olduğum altyapı ve onu elinde bulunduranla alakalı değil midir.? Böyle zamanlarda test için mağara döneminden kalma bir yöntemim var: diğer siteleri açmaya çalışıyorum, ve onların da takıldığını görüyorum :haha Tişikirlir tilikim.

Ha tabi çıkışınızın sorunlu olmadığını kesin biliyorsunuz ve buna karşın sadece o server için abuk subuk ping değerleri alıyorsanız, o server sıkıntılıdır, kabul.

Geri
Üst Alt