Ben 7/24 açık tutuyorum 2 klimamı ve ortak akıllı sigortaya bağlılar. Tüketimlerini görebiliyorum.
Burada 15 gün için yaklaşık 150₺'lik tüketim var. Günlük 10₺ gibi bir tüketimle kullanıyorum Antalya Muratpaşa'da.
Eskiden sleep modunu veya 26-27 derece gibi sıcaklıklar seçerek 24 saat açık tutmayı deniyordum. Önemli olan ne kadar konforlu hissettiğiniz. Daha doğrusu konfor başına ödediğiniz miktar. Sleep modu da tasarruf modları da size aynı konforu verdiği sürece totalde aynı tüketimi de verecektir. Çünkü ikisi de
verimli olarak adlandırılmamış. Adlandırılsa da muhtemelen yalan olacak ^^
Ancak ben hava temizleyici olarak da kullanma niyetimden dolayı havalar iyiyken fan modunda açık tuttum klimaları. Şimdi havalar çok ısındı ve bu gibi biriki rastlantıyla güzel bir tasarruf tekniği geliştirdim.
Hem yatağım hem de salondaki çalışma masam klimaların tam karşısındalar. Konforum düştüğünde o an yakınımdaki klimayı soğutma moduna alıp üşütene kadar en düşük fan hızında açık tutuyorum. Üşütmeye başladığında da yine en düşük fan hızında sadece fan moduna alıyorum. Gün içerisinde 3-4 kere klima modunu başlatarak resimdeki gibi tüketimleri dip seviyelerde tutuyorum. Maalesef 24 saat sabit sıcaklık tekniğinde klimanın karşısında oturamamanıza ek konfor seviyeniz bazen düşük olsa bile günlük 10kW ve üzeri tüketimlere çıkıyorsunuz.
"Klima karşısında hasta olunur" konusu bir süre sonra kendi kendisine çözülüyor. İlk 2-3 boğaz ağrısından sonra bağışıklık gibi birşey oluşuyor sanırım.
Bir de klimamı google asistana bağladım. Herhangi bir zamanda saatten veya telefona seslenerek kolayca mod değiştirebiliyorum. Bu yüzden "sürekli klimayla mı uğraşacağız" konusuna pratik bir çözüm ürettim. Sürekli dediğimiz de günde 3-4 kere eğer çok sıcak bir günse.
Ek olarak bazen gece 26 derecede soğutma modunda bırakıyorum. Sabaha kadar 2-3kW tüketiyor o durumda da. Çok sıcak gecelerde böyle gerekebiliyor. Orada uyku modu yine işe yaramıyor benim klimalarımda çünkü uyku modunda ilk 2 saatte sıcaklığı 28 dereceye çıkarıyor. Oda zaten 27 derecelerde olduğundan soğutma fonksiyonu devreye girmeyerek terletip uyandırıyor.