İNTERNETTE GÜVENLİ SATICILAR

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184
Konu başlığı güzel ancak başlığa uygun hiç link yok şu an'a kadar :)

Ben size bir link paylaşayım, Bu linki size paylaşma nedenim, bulunduğum bölgeye de satışları olması ve bir kaç kere benim de bu mağazanın satışlarına verilen hizmete refakat ettmiş olmam.

Mağaza toplam alışvriş sayısı ve olumsuz sayı incelemelerini yaptığınızda oransal anlamda aradaki fark kendisini hisettiriyor.

Olumsuz yorumları elimden geldiğince okudum, aslında olumsuz geri dönüşlere baktığınızda gerek sürat kargo, gerekse teslimat kaynaklı sorunlar olduğunu göreceksiniz, Yani ürün teslim edilmeme sorunu değil de özensiz paketleme bildirileri gördüm ben, Sorun şu ki paketlemeleri aslında bu satıcılar yapmıyor, Mesela bir bulaşık makinesini satıcı mağaza paketlemez zaten depodan satış yapılır, kargocu karpuz taşır gibi taşıyınca ya ambalaj ya da ürün kendisi hasar görüyor bunu da maazaya mal ediyorlar bunlara dikkat etmek lazım.

Aynı zamanda bu tarz mağazaların bulunduğu illeri de tespit etmekte fayda var.

Konu sahibine tavsiyem, genel değerlendirmeler sonra ilk mesaja revizyon girilmesi ve liste sunulması yöndedir zira herkes bir link verse, Bu inkleri sayfalar dolusu aramaz hiç kimse, biraz link biriktiğinde bana haber verin lütfen, ben revize konusunda yardımcı olurum size :)
Hocam müsait bir zamanda biraz daha link birikince yardımlarınızla yapmaya çalışacağım.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Taşıma konusunda beyaz eşya gibi ürünlerin taşımasını lojistik yapınca çok güzel oldu. Mesela kargo zamanında buzdolabı aldım. Kargocu tek gelmiş. Be hırdaboz adam yüklerken tek mi yükledin de indirirken bana güvendin tecrübe işte şimdi olsa yardım etmezdim.Çünkü belim kitlendi. Ve iki adam bulup yukarı çıkartmak da cabası.
Bir zaman sonrada çamaşır makinesi ve klima almıştım. HB dan lojistik ta kapıya kadar taşıdı. Helal olsun

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181
n11'deki rotabilisim mağazası da kuzey Avrupa'ya ihraç edilen ihraç fazlası ürünleri uygun fiyatlara satıyor. Firmanın mağazası ankara'da eğer dükkandan alacaksanız indirimli fiyat üzerinden yüzde 5 daha indirim yapıyorlar. Bunun haricinde sadece UPS kargo ile gönderim yapılıyor ve her türlü garanti ve değişim imkanında problem çıkarılmıyor. Özellikle TECHWOOD, TELEFUNKEN ve REGAL satıyorlar. Ben yorumlarına bakarak aldım ve çok memnun kaldım. Televizyon almayı düşünen arkadaşlar varsa Vestel'in 3500 lira bandındki 49 inç televizyonları 2300 lira (4K, 1800 hz, 4 çekirdek, smart, uydulu) 55 inç bandındaki televizyonları da 2600 lira civarında...

Merhaba,
N11 deki bu mağazayı (Rota Teknoloji) inceledim Fiyatları gayet uygun. Her ne kadar %100 müşteri memnuniyeti olsada bazı can sıkıcı şikayetler var ve çözüm konusunda biraz sorunlar yaşanıyor galiba. Neyse yine de çoğunluk memnun gibi.Lakin bazı ürünlerde ihraç malı olduğu gerekçesiyle ürün kodu yazmıyor.Seri numarası istedim onuda veremeyeceklerini söylediler.Sadece ürünün Vestel 55ud9400 ile muadil olduğu şeklinde bir açıklama var. Kendilerine göre geçerli bir gerekçeleri vardır herhalde.

Eğer Ankara da bu firmanın mağazasına uğrayıp seri numaraları alabilecek bir arkadaşımız var ise ve Ado üstadın eleğinden de geçerse bu mağazadan alışveriş yapılabilir gibi geliyor.
Televizyon alacak arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum ( Bende dahil ;):) )
varmı bi baba yiğit??:)

S Çevrimdışı

sazgecit1985

Yeni Üye
28 Şub 2018
12
Merhaba,
N11 deki bu mağazayı (Rota Teknoloji) inceledim Fiyatları gayet uygun. Her ne kadar %100 müşteri memnuniyeti olsada bazı can sıkıcı şikayetler var ve çözüm konusunda biraz sorunlar yaşanıyor galiba. Neyse yine de çoğunluk memnun gibi.Lakin bazı ürünlerde ihraç malı olduğu gerekçesiyle ürün kodu yazmıyor.Seri numarası istedim onuda veremeyeceklerini söylediler.Sadece ürünün Vestel 55ud9400 ile muadil olduğu şeklinde bir açıklama var. Kendilerine göre geçerli bir gerekçeleri vardır herhalde.

Eğer Ankara da bu firmanın mağazasına uğrayıp seri numaraları alabilecek bir arkadaşımız var ise ve Ado üstadın eleğinden de geçerse bu mağazadan alışveriş yapılabilir gibi geliyor.
Televizyon alacak arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum ( Bende dahil ;):) )
ben bu firmanın n11 mağazasından 65ud9100 aldım
geldiğinde servis kurulum yaparken ürünün revizyonlu olduğunu söyledi bilginiz var mı dedi, bende yok dedim
seri numarasını sisteme girdiğinde ihraç fazlası revizyonlu ürün şeklinde görünüyormuş. neyse tv 3 hafta sonra bozuldu, ekran gitti ses var. servis geldi anakart yada panel arızası dedi.
müşteri hizmetleri aradı, ürününüz revizyonlu ürün olarak geçiyor sadece revizyonlu bir ürünle değişim yapabiliriz dedi. bence uygun diye bu firmalardan almayın. tavsiye sadece

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Benim Anlamadıgım, Revızyona Tabı Tutulan Urunun Normal Urunden Ne Farkı Olabılır kı

Yazılım Harıcınde yada Samsung Yerıne LG Tam Tersıde Olabılır Farklı Panel Kullanılmıstır

Bunu Sankı Defolu Urunmus Gıbı Lanse Etmelerı Bırdefasında Ayıp

Satıcınında Bu Bıldıgını Sanmıyorum, Istersenız Satıcıyla Irtıbat Kurun.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Benim Anlamadıgım, Revızyona Tabı Tutulan Urunun Normal Urunden Ne Farkı Olabılır kı

Yazılım Harıcınde yada Samsung Yerıne LG Tam Tersıde Olabılır Farklı Panel Kullanılmıstır

Bunu Sankı Defolu Urunmus Gıbı Lanse Etmelerı Bırdefasında Ayıp

Satıcınında Bu Bıldıgını Sanmıyorum, Istersenız Satıcıyla Irtıbat Kurun.

Teknoloji ve donanım farkı olarak diğerlerinden ayrılmasa da, her ne olursa olsun o bir revizyon ürün ve fabrikadan çıkış bedeli normal ürünlerden farklı, vrilen veya verilecek olan hizmeti de bu kapsama lıyorlar. Biliyorsun aslında bizler ödediğimiz ücretlerde sadece ürünü değil hizmeti de satın alıyoruz parasını ödeyerek.

Mesela her ne kadar ürünleri satın aldığımızda bize garabti VERDİKLERİNİ sanıyor olsak da ilgisi yok, Aslında zaten parasını peşin peşin ödeyerek sizler garanti hakkınızı SATIN ALIYORSUNUZ.

İşte revizyon ürünler de sistemde bu kapsamda (Çıkış noktası fabrikanın kendisi olduğunda bu istisnadır) hizmet alır. Dikkat ederseniz eğer söz konusu SATIN ALIM ise revizyon ürün önermem, ancak kurum yolladı ise sorun yok zira kurum kayıtlarında zaten o ayrıcalığı sizin ürününüze tanımış oluyorlar.

Yani işin özeti şu.

X model ürün normal satış fiyatı 3000 iken aynı model revizyon ürün tüketici bilgilendirirlerek 2500tl ye satıldı ise sorun yok.

Ancak aynı ürün revizyon olmasına rağmen normal ürün rakamından X bir satış noktası tarafından satılmış ise kurum bu sefer ''Bu satıcı ile sizin aranızdaki sorun'' diyerek kenara çekiliyor.

Hatırlarmısın bilmem DH de bir tartışma olmuştu hani adı lazım olmayan birisi MİDEA klimada vakum yapılmadı diye değişim yaptırtmıştı da bir tartışma olmuştu ben de orada ''O giden klimayı ne yaptılar? parçalayıp çöpe mi attılar sanıyorsunuz?'' demiştim, Ya gidip başkasına taktılar ya da fabrikada revize edilip yeniden sahaya sürüldü. Burada da durum farklı değil. Ürün değişir normaldir Ürün revize edilir normaldir. Lakin bundan tüketicinin haberi olması lazım.
Konu karışık yani maalesef.

S Çevrimdışı

sazgecit1985

Yeni Üye
28 Şub 2018
12
Teknoloji ve donanım farkı olarak diğerlerinden ayrılmasa da, her ne olursa olsun o bir revizyon ürün ve fabrikadan çıkış bedeli normal ürünlerden farklı, vrilen veya verilecek olan hizmeti de bu kapsama lıyorlar. Biliyorsun aslında bizler ödediğimiz ücretlerde sadece ürünü değil hizmeti de satın alıyoruz parasını ödeyerek.

Mesela her ne kadar ürünleri satın aldığımızda bize garabti VERDİKLERİNİ sanıyor olsak da ilgisi yok, Aslında zaten parasını peşin peşin ödeyerek sizler garanti hakkınızı SATIN ALIYORSUNUZ.

İşte revizyon ürünler de sistemde bu kapsamda (Çıkış noktası fabrikanın kendisi olduğunda bu istisnadır) hizmet alır. Dikkat ederseniz eğer söz konusu SATIN ALIM ise revizyon ürün önermem, ancak kurum yolladı ise sorun yok zira kurum kayıtlarında zaten o ayrıcalığı sizin ürününüze tanımış oluyorlar.

Yani işin özeti şu.

X model ürün normal satış fiyatı 3000 iken aynı model revizyon ürün tüketici bilgilendirirlerek 2500tl ye satıldı ise sorun yok.

Ancak aynı ürün revizyon olmasına rağmen normal ürün rakamından X bir satış noktası tarafından satılmış ise kurum bu sefer ''Bu satıcı ile sizin aranızdaki sorun'' diyerek kenara çekiliyor.

Hatırlarmısın bilmem DH de bir tartışma olmuştu hani adı lazım olmayan birisi MİDEA klimada vakum yapılmadı diye değişim yaptırtmıştı da bir tartışma olmuştu ben de orada ''O giden klimayı ne yaptılar? parçalayıp çöpe mi attılar sanıyorsunuz?'' demiştim, Ya gidip başkasına taktılar ya da fabrikada revize edilip yeniden sahaya sürüldü. Burada da durum farklı değil. Ürün değişir normaldir Ürün revize edilir normaldir. Lakin bundan tüketicinin haberi olması lazım.
Konu karışık yani maalesef.
ürün satışında ihraç fazlası diye tanıtımını yapıyorlar
revizyonlu demiyorlar aslında
gelecek olan ürün nasıl olacak bakalım :(

M Çevrimdışı

mertsamet 

Aktif Üye
21 Şub 2018
63
bu haftasonu başka bir işim için ordaydım tvleri dışarda görüp şaşırmıştım. Ne alaka diyerek. Şunu söylemeliyim ama çok güven veren yerler değil. Bulaşmamak gerekebilir. n11'den farkında olmadan alırdım belki ama şuanda yerini gördükten sonra hayatta almam :)
Merhaba,

Y Çevrimdışı

ywz81

Yeni Üye
6 May 2018
14
43

Buradaki şikayetleri görünce çok uğraşmak istemediğim için ondan almaktan vazgeçtim

Ben bu linkteki şikayetleri görmemiştim ama ekşi'deki gittigidiyor tecrübelerinden dolayı tırsmıştım. Bir fırın ve bir davlumbaz lazımdı ve her ikisini de en uygun fiyata gittigidiyor uygunavar satıyordu. Ayrıca 100 tl kredi kartına puan kampanyası vardı.
Riski göze aldım. Önce fırını sipariş ettim. Fırın 2 gün sonra vestel Servis tarafından evime getirildi. Teslimden sonra davlumbaz sipariş ettim. Kargo evime getirdi. Birinin faturası kutudan çıkayınca telefon ettim, eposta adresime tekrar gönderdiler. Site üzerindeki mesaj fasilitesi ve web sitelerindeki telefon üzerinden iletişim kurmakta sıkıntı yaşamadım.
Sonuç: 2 sorunsuz alışveriş. Benim tecrübem bu.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
Vatan'dan , Teknosa'dan ve Media Markt'tan uzak durun , sakın ola tv almayın. Size sıfır kutuda ürün vereceğiz deyip ki bunu bile bile derler , üstüne basa basa derler. Ama siz mağazadan ayrılınca , oğlum indir şu vitrindeki tv'yi koyun kutusuna paketleyin götürün derler. Tv alıncaksa n11 sitesini tavsiye ederim. Puanı %95'in üzerinde satıcılardan rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.

crysannche Çevrimdışı

crysannche 

Yeni Üye
8 Mar 2018
35
51
Media Marktdan her türlü uzak durun. Magazdan bile ürün almayın. Bırakın önunden bile geçmeyin

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Herkes üçkağıtçı olmuş... Media markt iade konusunda heleki bilinçli tüketici değilseniz sorun yaşatıyor.
Birde bu tip marketlerin elektronik bölümü elemanlarının çoğu hemen hemen bilgisiz.

A Çevrimdışı

atkank

Yeni Üye
7 May 2018
33
31
Sakın ha sakın gold.com.tr den alışveriş yapmayın. Yaptı iseniz paranızı almak için bankanıza harcama itirazında bulunun. Tüketici hakem heyetine başvuruna olumlu dahi dönseler para iadesi ya da ürün gönderimi yapmamaktadırlar. Açıkçası bu siteye hala niye izin veriyor BTK anlamış değilim. Şİkayetvar'dan şikayetlere bakabilirsiniz. 2 yıldır parasını alamayanlar var.

Bilginize

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Gold firması çok eskiden beri en sabıkalı olanıdır ve halla millet uyanamadımı bende onu çözemiyorum yaw!!

Geri
Üst Alt