İNTERNETTE GÜVENLİ SATICILAR

K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184
Arkadaşlar Ado hocamın tavsiyesi ile bu konuyu açıyorum. Sizlerinde dikkatini çekmiştir internet üzerinde piyasanın altında fiyatlara TV satan satıcılar var. Fiyat olarak uygun olması cazip olurken insanı kuşkuya da sevketmiyor değiller. Büyük miktarlarda paralar söz konusu olduğundan önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden internet üzerinden TV almış olan arkadaşlar olumlu ya da olumsuz yorumlarını, garanti, fiyat, kargo süresi, iletişim vb konularda tavsiyelerini buraya yazarlarsa benim gibi arkadaşlara çok faydası olur diye düşünüyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Her gördüğünüz yer den sakın ucuz diye panel almayın!
Ütü veya Tencere filan alabilirsiniz ama panel alınmaz!

Piyasalar malum,yani felaket kötü! Topkapı ve diğer yerler tuttuğunu şey ediyor!
"Spot" çular da ayrı bir alem; "nakte dönmek" adına yapmadıkları atraksiyonlar yoktur!

Dolayısıyla komik rakamlara harbi bir panel de alabilirsiniz ama genel de böyle olmuyor!
Kafanız da "ACABA" diye şeyler dolanırsa hiç bulaşmayın derim ben

Ya da gidip panelin canlısını kendi gözünüzle görün o zaman alınabilir!

Piyasaya,Topkapı ya müthiş mal yağıyor yaw,sakata gelmek özellikle "İnternet" üzerinden
çok kolay oluyor,zaten tüm satıcılar hem canlı satarken hemde net üzerinden de satıyorlar!
ama bazı çakallar direk net üzerinden satıyorlar bence bunlardan uzak durun!!!

Bana göre böyle uzaktan panel alımı olmaz veya sadece bildik sitelerden alınır;en azından bir muhatap
vardır firma bazın da ve satış(uzaktan mesafeli anlaşmalı)7/15 gün gibi geri iade şartlı yerler olursa
o zaman net üzerinden olur/olabilir

Sakın "UCUZ" diye bilinmedik yerlerden panel almayınız!

yaw bu meretler "fıtratları" gereği her tarafı sorunlarla doludur!!! işiniz önce Allaha sonra şansa kalıyor
böyle bir mal bu meret

Hani eskiden olsaydı Pio al derdik gözün kapalı! hatta ikinci elleri bile gözün kapalı al derdik!
en azından ben TR deki neredeyse tüm Pio sahiplerini tanırdım ve hiç kelek çıkmadı bugüne kadar
gözün kapalı alın derdim,ama mal süper sağlamdı yaw şimdi nerdeeee

THK TR de fazlasıyla hikaye dir özellikle "panel tip TV" ler de!! baş ağrıtıyor sorunlar çıkınca!
Üreticiler eskisi gibi toleranslı değiller artık,neyi görseler sorun olarak ...abi bunlar normal dir....
adeta bir kural olmuştur!

Not;aynı durum özellikle THK olarak dünyanın en iyi ve katı uygulamaları olarak Canada/USA/UK de
bile artık böyle olmaya başladı!! eskiden şak diye değiştirirle di ama bugün öyle değil ve "normal"
deyip sallıyorlar!! yada işi yokuşa sürüyorlar çünkü artık sorunlar giderek artmıştır!

Tek istisna UK/Ireland dır! orada hala kurallar acaip sıkıdır! bir madde vardır Tüketici kannu olarak,firmaya
....seni 116 dan şikayet edeceğim... dediğiniz zaman herifler hemen sorunu kabul edip değişim yapıyorlar!

TR ye gelirsem bana göre son 3 yıldır Vestel/Arçelik/Samsung iyiler! SE(Sony) en berbatı! TPV de böyle sayılır
LGE de böyle v.s

Ama şimdi Vestel de böyle yok Samy de yaramaz v.s derseniz valla o zaman hiç panel almayın derim!

Sonuç olarak panel işi riskli olduğu için net den alım macera veya ciddi macera oluyor!
Ya da hepinizin bildiği bazı net satıcıları vardır,oralar dan alın.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
5 yil once vatandan samsung smart tv begendim
getirin depodan dedim elimizde kapali kutu yok
Isterseniz teshirdeki paketleyelim dedi
Dedim olmaz acılmamis kutu getirin
Baska ilden getirelim dediler

Verdik siparisi birkac gun gecti servis aradi
Kuruluma gelecez diye
Ben isyerindeyim buarada
Kayinbabadan rica ettik kurulurken basinda durdu
Gece isten geldim sagina soluna baktim
Cihaz tozlu bariz sekilde belli

Servis menusume daldim direk
Yaklasik 3500 saat kullanilmis cihaz
Ertisigun solugu vatanda aldim

Gerekli gorusme saglayip
Ustune bırazda ekledım baska urunle degisiminı yaptım

Babanın Ogluda Olsa Dıkkatlı Olacaksın Alım Satım Islerınde.

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kamersah 

Aktif Üye
8 Mar 2018
184
İyice paronayak mı oldum ne? Vatanda indirim ile 2049 tl. Bayide açılışa özel 2099 tl idi. Gidip bayiden mi alsam acaba?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Kutuda deformasyon varmi
Guvenlik etiketleri saglam mi
Kutuda bantlama izleri var mi

Bu hususlara dikkat etmenizde fayda var

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Hocam ben genelde herşeyi internetten alıyorum. En basit örnek klimayı internetten aldım ve 1000 tl kar yaptım. Büyük sitelerden alıyorum ve geri dönüşlere bakıyorum yorumlara bakıyorum çok güvensizlik istersem satıcıdan numara isteyip şehir dükkan vs vs. sorular soruyorum o şekilde garantiye alıyorum. ama geri dönüşü çok ve herkes genelde memnunsa satıcı ile iletişime geçmeden de satın aldığım oluyor. aynı taktiği yurt dışından bişe alırkende yapıyorum. şuana kadar sıkıntı çıkmadı devamında da çıkmaz inşallah.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Konu başlığı güzel ancak başlığa uygun hiç link yok şu an'a kadar :)

Ben size bir link paylaşayım, Bu linki size paylaşma nedenim, bulunduğum bölgeye de satışları olması ve bir kaç kere benim de bu mağazanın satışlarına verilen hizmete refakat ettmiş olmam.

Mağaza toplam alışvriş sayısı ve olumsuz sayı incelemelerini yaptığınızda oransal anlamda aradaki fark kendisini hisettiriyor.

Olumsuz yorumları elimden geldiğince okudum, aslında olumsuz geri dönüşlere baktığınızda gerek sürat kargo, gerekse teslimat kaynaklı sorunlar olduğunu göreceksiniz, Yani ürün teslim edilmeme sorunu değil de özensiz paketleme bildirileri gördüm ben, Sorun şu ki paketlemeleri aslında bu satıcılar yapmıyor, Mesela bir bulaşık makinesini satıcı mağaza paketlemez zaten depodan satış yapılır, kargocu karpuz taşır gibi taşıyınca ya ambalaj ya da ürün kendisi hasar görüyor bunu da maazaya mal ediyorlar bunlara dikkat etmek lazım.

Aynı zamanda bu tarz mağazaların bulunduğu illeri de tespit etmekte fayda var.

Konu sahibine tavsiyem, genel değerlendirmeler sonra ilk mesaja revizyon girilmesi ve liste sunulması yöndedir zira herkes bir link verse, Bu inkleri sayfalar dolusu aramaz hiç kimse, biraz link biriktiğinde bana haber verin lütfen, ben revize konusunda yardımcı olurum size :)

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
o zaman bende birkaç tane paylayaşim.

- Burdan iki tane elektirikli süpürge aldık ve gayet memnunuz bir seneyi geçti kullanıyoruz.

- xiaomi ürünü aldığım mağaza. tv box u burdan almıştım .

- Bu mağzadan Klima aldım burası da gayet iyi ve uygun.

alttaki üç mağazadan kendime ve kuaförlük yapan arkadaşıma traş makinası aldık ve memnunuz.

genelde memnun olduklarım bunlar. daha çokca satıcı var ama tavsiye edebileceklerim bunlar. Tabiki benim alışverişlerimde hiç bir sıkıntı çıkmadı diye sizinkiler de çıkmıcağı garanti değil yine de linkleri araştırıp öyle alışveriş yapın benimki sadece öneri .

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
TR ye özel bir durum daha vardır Beyler!

"Bayi" kaç tane mal satıyor?
"Mağaza" dediğiniz marketler v.s kaç tane mal satıyor?

Vestel/Beko/Arçelik v.s den örnek verirsek;Bayiler hikaye yaw özellikle TV işin de!
Bayi 1 tane panel satar mağaza 50 tane satar bir hafta da

Ayrıca fiyat farkı da olur mağaza lehine haliyle!

Ama yerli montaj TV ler de durum bazen Bayi lehine de olabiliyor,bunu da soracaksınız Bayilere veya belli bir indirim
onlarda yapar ama mağzalar bu anlamda sürekli de indirimler v.s yaptıkları için fiyat durumları müşteri açısından
bayilere göre daha avantajlıdır!

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
İnternetten alışveriş öyle atla deve değil arkadaşlar. Ben Vestel tvmi , klimamı , koltuk takımımı , çamaşır makinamı , yemek masası , cep telefonu , mikrodalga fırınımı v.s şimdiye kadar internet üzerinden yüzlerce alışveriş yaptım sayısını bilmiyorum desem inanın doğru , hiçte sorun yaşamadım. Alışveriş yaptığım siteler genellikle n11 ve gittigidiyor. Bu sitelerde puanı yüksek satıcılardan alışveriş yaptığınızda ben genelde %95 ve üzeri puanı olan satıcılardan alışveriş yapıyorum , hiç bir sorun yaşamazsınız. Böylelikle internetten alışveriş yaparak bütçenizi korur , çok büyük kâr elde edebilirsiniz.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
TR ye özel bir durum daha vardır Beyler!

"Bayi" kaç tane mal satıyor?
"Mağaza" dediğiniz marketler v.s kaç tane mal satıyor?

Vestel/Beko/Arçelik v.s den örnek verirsek;Bayiler hikaye yaw özellikle TV işin de!
Bayi 1 tane panel satar mağaza 50 tane satar bir hafta da

Ayrıca fiyat farkı da olur mağaza lehine haliyle!

Ama yerli montaj TV ler de durum bazen Bayi lehine de olabiliyor,bunu da soracaksınız Bayilere veya belli bir indirim
onlarda yapar ama mağzalar bu anlamda sürekli de indirimler v.s yaptıkları için fiyat durumları müşteri açısından
bayilere göre daha avantajlıdır!

Avantaj ve güvenilirlik bir aradaysa, ürünü oradan alın işte. :p
Tanıdık esnaf indirim yapıyor genelde.
Biz akrabaya televizyon alırken hem TV hem de sehpada indirim yaptırmıştık. :)

Geri
Üst Alt