İnternet görüşmelerinde ses kesilmesi

B Çevrimdışı

Byseus

Yeni Üye
13 Eki 2020
30
36
Selamlar

Arkadaşlar FaceTime ya da whatsapp sesli-görüntülü konuşma sırasında karşıdan gelen sesin ben konuşunca veya ortamımda ses varsa kesilmesi durumu var birkaç kez deneyimledim sessiz kalınca veya sessiz bir ortamda karşı taraf cümleyi bitirdikten sonra konuşunca gelen ses kesilmiyor. Bunun bir ayarı falan mı var acaba? Çünkü karşı tarafa ben konuşurken sen konuş sesim kesilecek mi diye denettiğimde sesimin kesilmediği söyledi. Yani mikrofon arızası desem değil ses var anten şebeke arızası vardır karşı tarafta dedim o da değil. Bu olayı bilen anlayan varsa aydınlatsın beni lütfen.

Telefonum iPhone 11
Karşı taraf iPhone SE 2020

(Android bir cihazla da internet görüşmesinde aynı sorun oldu)

B Çevrimdışı

Byseus

Yeni Üye
13 Eki 2020
30
36
Bugün bişey farkettik telefon kılıfını çıkarttık sim kartı başka telefona takmak için geri telefona takınca kılıfsız deneme yaptık kesilme yaşamadık. Benzer sorun yaşayan varsa denesin bunu.

B Çevrimdışı

Byseus

Yeni Üye
13 Eki 2020
30
36
Kılıf dandik bişeydi dedik acaba çıkışların herhangi birine mi engel teşkil ediyor ve gürültü engellemeye takılıyor ama gözle görülür bişey yok yani basit silikon kılıf delikleri falan açık. Telefon kasasına baskı uygulayıp bir sorun mu yaratıyor bilemiyorum elimizdeyken baskı uyguladık ama sonuç alamadık.

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,198
Kılıf dandik bişeydi dedik acaba çıkışların herhangi birine mi engel teşkil ediyor ve gürültü engellemeye takılıyor ama gözle görülür bişey yok yani basit silikon kılıf delikleri falan açık. Telefon kasasına baskı uygulayıp bir sorun mu yaratıyor bilemiyorum elimizdeyken baskı uyguladık ama sonuç alamadık.
Mikrofonu kapatıyor olabilir.
Onun dışında internet görüşmeleri normal telefon görüşmesi gibi olmuyor.
Gecikme oluyor maalesef.
Bekleyip konuşmanızda yarar var.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,905
40
Facetime ve Whatsapp görüşmesi pek yapmadığım için böyle bir sorunla karşılaşmadım daha önce. Her iki taraf da ahize ile mi konuşuyor, görüşmede kulaklık kullanan var mı mesela ? Veya hoparlör ile konuşan var mı ?

Bir ihtimal de bulunduğunuz ortamdaki elektronik cihazlardan etkilenme durumu olabilir.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
620
45
Bunun birden çok nedeni olabilir. Öncelikle artık dijital olarak sesimiz iletildiği için mutlaka bir gecikme süresi var. İngilizce olarak tam terim karşılığı "latency". 100ms kabul edilebilir değerdir. Optimal olanı ise 30-40ms civarında. Bu değerleri çok az sayıda insan gecikme olarak fark edebilir. Çoğunluk bu değerleri duyu organları ile anlayamaz.

Şimdi olayı bildiğimize göre buna neler neden olabilir?
1. Telefonunuzun internet bağlantısı bu transferi kaldıramıyor olabilir. Bulunduğunuz bölgedeki baz istasyonu size gerekli olan bant genişliğini sağlayamıyordur.
2. Kullandığınız cihazlar sonuçta analog olan sesinizi dijitale çevirebilmek için gerekli donanımsal güce sahip olamayabilirler.

Geri
Üst Alt