İlk bulaşık makinesi tavsiyesi ve tesisat önerisi [Vestel BM 5302 X alındı]

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Bizim evde hiç bulaşık makinesi olmadığı için tesisatı da yok yani alacağız ama tesisat nasıl olacak bilmiyorum çünkü yerimiz çok kısıtlı ve musluğun karşısına konumlandırmayı düşünüyoruz böyle olunca su borularının mesafesi uzayacak.

feem_d999df526532a606_IMG_20230413_150736.jpg

Gider ve çamaşır makinesinin boruları buraya sanıyorum bulaşık makinesi için ayrı bir musluk daha gerekiyor ve makineyi yaklaşık 2-3 metre uzağına koymamız mümkün müdür ?

Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun. evde yaşanan problemlere göre bilgi paylaşmam gerekirse;

Gider borusuna çok fazla çıkış var, çamaşır makinesi bir şekilde pompa yeterliliği nedeniyle çıkış yapıyor olsa da bulaşık makinesi içeriği yağlı olduğu için kısa bir süre sonra tahliye suyunun geri tepmesi yaşanabilir. Bu da makinanın tahliye sensörü arızası ile geri döner. Tahliye pvc borusunun yukarı dirsek verecek şekilde düzenlenmesi ve koku problemini aşmak için es dediğimiz su hazneli gider oluşturulması gerekli. Ayrıca lavabo çıkış borusunun da U şeklinde ayarlanarak içerisinde bir miktar suyun bırakılması oradan gelecek kokuyu önler.

Su tesisatı konusu aslında bu tabloda en basiti gibi görünüyor. Sıva üstü tesisat olduğu için yine tesisat t ek yeri ile bulaşık makinasına uygun mesafeye kadar uzatılıp ikinci bir vana ile çıkış sağlanabilir.

Ayrıca dikkatimi çeken bir başka nokta, çamaşır makinasının hem sıcak hem soğuk su girişi aynı su çıkışına bağlı gibi görünüyor. Bunun gerekliliği nedir?

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Ayrıca dikkatimi çeken bir başka nokta, çamaşır makinasının hem sıcak hem soğuk su girişi aynı su çıkışına bağlı gibi görünüyor. Bunun gerekliliği nedir?
Hocam tesisat çok eski çamaşır makinesi de 20 yıllık aşağı yukarı aynı borudan hem sıcak hem soğuk geçmez mi ? Yani biri gereksiz mi o borulardan ? Koku gerçekten var bu arada.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hocam tesisat çok eski çamaşır makinesi de 20 yıllık aşağı yukarı aynı borudan hem sıcak hem soğuk geçmez mi ? Yani biri gereksiz mi o borulardan ?
Yani çift girişli çamaşır makinalarının sıcak su girişi; evde güneş enerjisi ya da termosifon gibi dış kaynaklı bir sıcak su varsa makinanın suyu ısıtmak için ekstra enerji harcamasını engellemek için var diye biliyorum. Hatta bazı ustalarımız makina fazla sıcak gelen suyu istediği ısıya getirene kadar beklediği için yıkama süresini uzattığından var olsa bile taktırmıyorlar. Sizin durumda anladığım kadarıyla gelen su zaten soğuk. Dolayısıyla tek girişten onun alınması boşta kalan girişin bulaşık makinası için kullanılmasına imkan tanıyacaktır.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Yani çift girişli çamaşır makinalarının sıcak su girişi; evde güneş enerjisi ya da termosifon gibi dış kaynaklı bir sıcak su varsa makinanın suyu ısıtmak için ekstra enerji harcamasını engellemek için var diye biliyorum. Hatta bazı ustalarımız makina fazla sıcak gelen suyu istediği ısıya getirene kadar beklediği için yıkama süresini uzattığından var olsa bile taktırmıyorlar. Sizin durumda anladığım kadarıyla gelen su zaten soğuk. Dolayısıyla tek girişten onun alınması boşta kalan girişin bulaşık makinası için kullanılmasına imkan tanıyacaktır.
Biz en iyisi tanıdık tesisatçıyı çağıralım hocam burayı bayağı uğraştıracak bizi o zaman bu arada makine öneriniz var mı ? Bütçe 7-8 bin.

Belki çamaşır makinesini banyoya atabiliriz.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Biz en iyisi tanıdık tesisatçıyı çağıralım hocam burayı bayağı uğraştıracak bizi o zaman bu arada makine öneriniz var mı ? Bütçe 7-8 bin.

Belki çamaşır makinesini banyoya atabiliriz.
Aslında başlangıçta onu söyleyecektim. Çünkü kendi mesleğiniz değilse bizim burada anlattıklarımız pek bir çözüm olmaz. Ancak anlattığım şekilde çok kırıp dökme olmadan sadece çamaşır makinası sıcak su girişi ile çözüm üretilecek gibi. Tabii ki işin ustasının bakması daha sağlıklı olacaktır. Makina tavsiyesi konusunda da benim bireysel tavsiyem Yerli markalardan çok fonksiyonu olmayan, bulunduğunuz bölgeye yakın servisi bulunan bir cihaz tercih edilebilir. Arçelik, Beko, Altus (Alt markaları) veya Vestel, Regal. Söz konusu fiyat aralığında şu an baktığımda çok fazla model görünmüyor. Eğer sakıncası yoksa başlığa bir de tavsiye isteğini ekleyelim. Konu hakkında daha fazla bilgisi, tecrübesi olan ustalarımızın görüşlerini alalım.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Aslında başlangıçta onu söyleyecektim. Çünkü kendi mesleğiniz değilse bizim burada anlattıklarımız pek bir çözüm olmaz. Ancak anlattığım şekilde çok kırıp dökme olmadan sadece çamaşır makinası sıcak su girişi ile çözüm üretilecek gibi. Tabii ki işin ustasının bakması daha sağlıklı olacaktır. Makina tavsiyesi konusunda da benim bireysel tavsiyem Yerli markalardan çok fonksiyonu olmayan, bulunduğunuz bölgeye yakın servisi bulunan bir cihaz tercih edilebilir. Arçelik, Beko, Altus (Alt markaları) veya Vestel, Regal. Söz konusu fiyat aralığında şu an baktığımda çok fazla model görünmüyor. Eğer sakıncası yoksa başlığa bir de tavsiye isteğini ekleyelim. Konu hakkında daha fazla bilgisi, tecrübesi olan ustalarımızın görüşlerini alalım.
Bunu düşünüyoruz şimdilik.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Bunu düşünüyoruz şimdilik.

Bulaşık makinasına çok fazla para bağlamayın.!
kurumsal yerli firmalardan birinden alıp mümkünse ek garantiyi yaptırıp 7 yıl kafanız rahat şekilde kullanın.
temizlikte iyi sonuç almak istiyorsanız kaliteli deterjan,tuz,parlatıcı kullanmayı ihmal etmeyin.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Bulaşık makinasına çok fazla para bağlamayın.!
kurumsal yerli firmalardan birinden alıp mümkünse ek garantiyi yaptırıp 7 yıl kafanız rahat şekilde kullanın.
temizlikte iyi sonuç almak istiyorsanız kaliteli deterjan,tuz,parlatıcı kullanmayı ihmal etmeyin.
Makinada sorun yok sorun tesisatta montajda makina sorunların sadece %5-10'u.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Alan müsaitse bulaşık makinasını koymak istediğiniz yer ve lavobo giderinin olduğu yerlerinin geniş açı görsellerini atabilirmisiniz.

Geri
Üst Alt