Açıkçası ben "isabet olmuş" diye düşünüyorum Değerli
Adem Helvacı Bey.
Sayısının çok olmasından ziyade kalifiye insanlardan teşekkül etmiş az ama öz sayıda olması nispeten daha iyidir. Her ilçede olması = daha hızlı daha doğru sonuç diye düşünmemek lazım. Daha bütüncül bir nazarla incelersek esasen hakem heyetlerinin
bütünüyle kaldırılması gerekir. Nitekim inceledikleri hususlar özel ihtisası içerdiği gibi adli boyutta bir muhakemeyi de içeriyor. Hakem heyetlerini bütünüyle kapatıp tüketici mahkemelerinin sayısını artırmak aslında "bana göre" en lüzumlu ve akıllıca olanı.
Nihayetinde hukuki bağlamı olan bir kararı sadece mahkemeler vermelidir.
Hakem heyetleri kararı KESİN mi? Tabi ki değil yargı üzerinden itiraz yolu açık.
Hakem heyetlerinin yüzeysel olarak verdiği tüketici lehine kararlar yargı incelemesi neticesinde bozulabilir mi? EVET
Eğer lehte verilen karar mahkemede aleyhte bozulursa tüketici ürün fiyatını dahi aşan maddi külfete girer mi? GİRER.
Bu yönüyle değerlendirdiğim zaman heyetlerin varlığında tüketici, üretici ve satıcı lehine bir somut faide göremiyorum.
Forumda yüzlerce kişinin problemini çözmüş alanında kalifiye değerli büyüklerimizden, üyelerimizden ricam ve tavsiyem var. Genellikle Kasım & Aralık aylarına doğru bölge adliye komisyonları bilirkişi başvuruları almaya başlar. Diplomanız, ustalık belgesi vb. sertifikalarınız, alanınızla ilgili çalışmalarınızı gösteren SGK kayıtlarınız varsa lütfen başvurun ve tüketici mahkemelerinin bilirkişi ihtiyacını giderin. Hem adaletin tecellisine önemli bir katkı sunarsınız hem de az da olsa resmî bir ek geliriniz olur.