Açıkçası benim çok bildiğim bir konu değil,"acaba" diyerek bakmıştım...bizim de motor hiç durmadığından farklı ses geliyordu,hatta extradan gibi..
İşte bu yüzden dolabı çekip bakma gereği duymuştum,sanki ikinci motor var ve o ses yapıyor gibiydi.
Aslında çektiğim iyi olmuş,en altta bir kutu var,üşenmedim söktüm,oraya dondurucudan gelen bir boru vardı, tıkanmıştı,hanımın şişiyle açmıştım o boruyu,belkide ozaman düzeldi bilemiyorum.
EK:
Boruyu açınca içinden su aktı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ben bunu yükseltince dolap durmuştu,o zaman termostat sağlam demiştim kendimce,ama benim de bakmak istediğim yer işte bahsettiğin üfleyici fan idi sevgili Yusufturgut.[/QUOTE
Yani dolap kapıları üst derin dondurucunun kapısını açık tutup kapıdaki düğmeye basılı utarsak yukardaki üfleyici fan çalışmıyorsa sıkıntı fanda deriz ve onu değişiriz- veya ki oda çalışıyorsa problem nerede olur sizce?? arkadaşlar
Hımmm,işte şimdi durdum,Yani dolap kapıları üst derin dondurucunun kapısını açık tutup kapıdaki düğmeye basılı utarsak yukardaki üfleyici fan çalışmıyorsa sıkıntı fanda deriz ve onu değişiriz- veya ki oda çalışıyorsa problem nerede olur sizce?? arkadaşlar
Hımmm,orda herzaman su olmuyor zaten,bir bakır boru sayesinde su kalmıyor içinde,ama bizimkinin içinde acaip pislik(toz v.s) vardı,üstten gelen gelen borunun da ucu tasa iyice değiyordu,hatta 0 gibiydi,nasıl olduysa işte ucu tıkalıydı borunun.Şimdi baktım. Motorun üstündeki kabta su yok.
Teşekkür ederim. Evet iyiki garantiyi uzatmışım...merhaba,
dolapların otomatik yapmama sebeplerinden biri olan tıkama söz konusu olmuş demekki. dedğiniz gibi evap ve borular temizlenecek komprasör ve drayer değiştirilecek,
Edit; geçmiş olsun garantili olması avantaj
Hımmm,hadi gemiş olsun,benim merak ettiğim normalde bu işin ücreti ne olur acaba?Bugün servisten arkadaşlar geldi...
Sistem temizliği diye geçen bu uygulama, marka modele göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 400TL bantlarında seyreder azizimHımmm,hadi gemiş olsun,benim merak ettiğim normalde bu işin ücreti ne olur acaba?
Aynen katılıyorum,garanti konusunda oğlumun da başı ağrıyacaktı ki ısrarımla garantiyi uzatınca sıkıntı yaşamamıştı(başka üründü) )Konusu açılmışken, Yıllardır forumlarda UZUN GARANTİ diye feryat etmemin somut bir örneğidir
Aslında maliyet olarak çok büyük bir şey değil gibi geliyor bana. Umarım firmalar işe uyanıp fiyatları uçurmazlar ki şu aralar 150TL ek bedel ile +4 yıl yaptırılabilir durumda (Ortalama fiyat)Aynen katılıyorum,garanti konusunda oğlumun da başı ağrıyacaktı ki ısrarımla garantiyi uzatınca sıkıntı yaşamamıştı(başka üründü) )
Hahahaha,oğlumdan bahsettim ya,babaları yazmasan olmazdı zaten iyimiAslında maliyet olarak çok büyük bir şey değil gibi geliyor bana. Umarım firmalar işe uyanıp fiyatları uçurmazlar ki şu aralar 150TL ek bedel ile +4 yıl yaptırılabilir durumda (Ortalama fiyat)
Bu bedel ile insanın kendisini fazladan 4 yıl daha güvenceye alması süper.
Tabi Kurum gözüyle bakarsanız bunun da sebepleri var da neyse, Babalarının hayrına yapmıyorlar yani bunu da