cixsani
Yeni Üye
- 7 Tem 2023
- 33
- 27
Merhaba sevgili tavsiye forum
Bugün 15:00 sularında annem bulaşık makinasını çalıştırdığında çalışmadığını fark ettik, tabi bozulacağını tahmin etmediğimizden bunu 17:30 a kadar anlayamadık. Arızası; makina çalışıyor,makina iç zemini su alıyor fakat bir türlü yıkamaya başlamıyor orada kalıyor. Müdahale edilmezse kendisi kısa süre sonra hata vermiyor ama duraklatıyor.
Ben yıllarca akaryakıt dispenseri (pompası) servisliği yaptım, mekanik ve yazılım,pcb kart devre ve genel olarak makina ve aletlerin nasıl çalışabileceğini az çok bilen veya öngörebilen biriyimdir.
Şu an özel bir devlet kurumunda çalışıyorum.
Bunu anlattım çünkü yaptığım ve kontrol ettiğim şeylerin çokta eli alet tutmamış biri tarafından yapıldığını düşünmeyin.
İnternetten araştırma yaptım arıza ile ilgili, önüme bir çok seçenek ve ihtimal çıktı ama en yakını makinanın yıkama motoruydu. Bir tane
Ve gelelim servis sürecine, bir tane izmirden hotpoint yetkilisi servisi bulduk ve aratık 2 saat içinde geldi. Arızayı dinledi bizden ve kendi kontrol etti, kulağını dayadı ve makinayı dinledi. 1 dk falan dinledi ve direkt arıza tespiti geldi "makina motoru değişecek". tamam nedir fiyatı dedik 7,500₺ dedi. Şöyle miydi, böyle miydi fiyat çok değil mi dedik, standart abi dedi. Öncelikle ben 5k ya kadar gözden çıkarmıştım ama 7,500₺ çok geldi. Arıza tespiti yapılan müdahaleye göre yeterli değildi, güven vermedi. Ve internetten baltıktığımda zeytin çekirdeği ile falan düzeldiğimi gördüğüm için. Yaptırmadım. Biraz ikna etmeyede çalıştı, abi bunun motor inverter, bu yeni makinalara benzemez, bir 10 sene daha gider, bunun beyni mekanik ( ne demekse bu
)
İşin özü yaptırmadım, 500₺ servisi ödedim uğurladım servisi. Bu olay hakkında önerileriniz var mıdır, elimden iş gelir zaten makinayı gözden çıkardım yenisini içinde önerilere açığım, varsa tamir önerisi olan makinayı feda edecek durumdayım ya düzelir ya da zaten bozuk
Bugün 15:00 sularında annem bulaşık makinasını çalıştırdığında çalışmadığını fark ettik, tabi bozulacağını tahmin etmediğimizden bunu 17:30 a kadar anlayamadık. Arızası; makina çalışıyor,makina iç zemini su alıyor fakat bir türlü yıkamaya başlamıyor orada kalıyor. Müdahale edilmezse kendisi kısa süre sonra hata vermiyor ama duraklatıyor.
Ben yıllarca akaryakıt dispenseri (pompası) servisliği yaptım, mekanik ve yazılım,pcb kart devre ve genel olarak makina ve aletlerin nasıl çalışabileceğini az çok bilen veya öngörebilen biriyimdir.
Şu an özel bir devlet kurumunda çalışıyorum.
Bunu anlattım çünkü yaptığım ve kontrol ettiğim şeylerin çokta eli alet tutmamış biri tarafından yapıldığını düşünmeyin.
İnternetten araştırma yaptım arıza ile ilgili, önüme bir çok seçenek ve ihtimal çıktı ama en yakını makinanın yıkama motoruydu. Bir tane
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
da aynı arıza'nın motora kaçan bir zeytin çekirdeğiden kaynaklandığı çıkıyor, Ben de bunu görünce 10 yıllık makinayı yatırdım ve aynı videodaki kapağı açtım,fakat bendeki motorun çıkması o kadar kolay değildi,klips noktaları farklıydı bende bir ihtimal servis'e gösterirsek şimdilik çok kasmıyım ekstra zarar gelmesin dedim.Ve gelelim servis sürecine, bir tane izmirden hotpoint yetkilisi servisi bulduk ve aratık 2 saat içinde geldi. Arızayı dinledi bizden ve kendi kontrol etti, kulağını dayadı ve makinayı dinledi. 1 dk falan dinledi ve direkt arıza tespiti geldi "makina motoru değişecek". tamam nedir fiyatı dedik 7,500₺ dedi. Şöyle miydi, böyle miydi fiyat çok değil mi dedik, standart abi dedi. Öncelikle ben 5k ya kadar gözden çıkarmıştım ama 7,500₺ çok geldi. Arıza tespiti yapılan müdahaleye göre yeterli değildi, güven vermedi. Ve internetten baltıktığımda zeytin çekirdeği ile falan düzeldiğimi gördüğüm için. Yaptırmadım. Biraz ikna etmeyede çalıştı, abi bunun motor inverter, bu yeni makinalara benzemez, bir 10 sene daha gider, bunun beyni mekanik ( ne demekse bu
)İşin özü yaptırmadım, 500₺ servisi ödedim uğurladım servisi. Bu olay hakkında önerileriniz var mıdır, elimden iş gelir zaten makinayı gözden çıkardım yenisini içinde önerilere açığım, varsa tamir önerisi olan makinayı feda edecek durumdayım ya düzelir ya da zaten bozuk
Son düzenleme: