suleyman_23
Aktif Üye
- 11 Ocak 2021
- 21
- 31
Teşekkür ederim müsait zamanda site üzerine yükleyeceğim resimleri@suleyman_23
Foruma hoş geldiniz. Resim sunucusu olarak aşağıdaki resim yükle butonu kullanırsanız daha iyi olur zamanla bu siteler resimleri siliyor bu nedenle konu boş kalıyor. Karmaşa yaratıyor.
Ellerinize sağlık
Smps trafo çıkışındaki sağdaki ilk kondansatör şişmiş.Öncelikle kondansatörü mtlaka değiştir ,faradı aynı olsun,ama voltu büyük olsun.-mesela 470Mf/16v ise , bunu 470Mf/25 ile değiştir
Cihazda max232 göremiyorum ,ben o entegresiz olmaz demiştim ,ama onsuz yazılım atıldığını okudum forumda,bence önce direk DB9 ile dene ,olmazsa usb to rs232 almalısın,pc tarafında dişi DB9 var ,(en azından bende öyle idi bir zamanlar) ,cihazdaki rx dişinin 3 numaraya ,tx ise 2 numaraya ,dişinin 5 numaralı ucu da cihazdaki tek kalan pine bağladığında yazılımı atması lazım ,atmaz ise cihaz tarafındaki rx-tx uçlarını ters çevirerek bağla.Tabii bir de yazılımı atmak için program lazım geldiğini unutma![]()
Evet ,muhtemelen 470 liktir ,hatta cihazda sıkıntı varsa sebebi de olabiilirSmps trafo çıkışındaki sağdaki ilk kondansatör şişmiş.
Teşekkür ederim hocam, yazılım yükleme programını buldum cihaza uygun olan rs232 kablolarını da sipariş üzerine alacağım ve ilk işim de şişen kondesatörü değiltirmek olacak, cihaza uygun hangi dönüşümler var ? Bu işlemleri yapmaya değer mi sizce?Öncelikle kondansatörü mtlaka değiştir ,faradı aynı olsun,ama voltu büyük olsun.-mesela 470Mf/16v ise , bunu 470Mf/25 ile değiştir
Cihazda max232 göremiyorum ,ben o entegresiz olmaz demiştim ,ama onsuz yazılım atıldığını okudum forumda,bence önce direk DB9 ile dene ,olmazsa usb to rs232 almalısın,pc tarafında dişi DB9 var ,(en azından bende öyle idi bir zamanlar) ,cihazdaki rx dişinin 3 numaraya ,tx ise 2 numaraya ,dişinin 5 numaralı ucu da cihazdaki tek kalan pine bağladığında yazılımı atması lazım ,atmaz ise cihaz tarafındaki rx-tx uçlarını ters çevirerek bağla.Tabii bir de yazılımı atmak için program lazım geldiğini unutma![]()
Cihazda herhangi bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar sadece port yuvası var mı diye merak ettim birde anakart bayağı toz olmuştu genel bakım için açtım içiniEvet ,muhtemelen 470 liktir ,hatta cihazda sıkıntı varsa sebebi de olabiilir![]()
Programın adı ne acaba ?Teşekkür ederim hocam, yazılım yükleme programını buldum cihaza uygun olan rs232 kablolarını da sipariş üzerine alacağım ve ilk işim de şişen kondesatörü değiltirmek olacak, cihaza uygun hangi dönüşümler var ? Bu işlemleri yapmaya değer mi sizce?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Cihazda herhangi bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar sadece port yuvası var mı diye merak ettim birde anakart bayağı toz olmuştu genel bakım için açtım içini
Programın resmini buraya yüklüyorum hocam, elimde usb to rs232 var fakat usb dizüstü bilgisara diğer ucu dişi rs232 bahaettiğiniz kablonun linki varsa gönderebilirmisiniz?Programın adı ne acaba ?
Kablo siparişini verirken hataya düşmeyesin ,çünkü cihazında maxim entegresi yok,en iyisi usb to rs232 al,elinin altında bulunsun bence,garanti olur sevgili süleyman![]()
Teraspy geceleri giriyor gece kuşu oProgramın resmini buraya yüklüyorum hocam, elimde usb to rs232 var fakat usb dizüstü bilgisara diğer ucu dişi rs232 bahaettiğiniz kablonun linki varsa gönderebilirmisiniz?
![]()
Gx işlemciler için buProgramın resmini buraya yüklüyorum hocam, elimde usb to rs232 var fakat usb dizüstü bilgisara diğer ucu dişi rs232 bahaettiğiniz kablonun linki varsa gönderebilirmisiniz?
![]()
Aşağıdaki gibi yap ve usb to rs232 ye tak ,yazılım yüklenmez ise sadece cihazdan çıkan uçları yer değiştirProgramın resmini buraya yüklüyorum hocam, elimde usb to rs232 var fakat usb dizüstü bilgisara diğer ucu dişi rs232 bahaettiğiniz kablonun linki varsa gönderebilirmisiniz?
Hersey tamam yazılım lazım hocam paylaşabilirseniz eğer deneyelim kumanda da lazım olacak en sonAşağıdaki gibi yap ve usb to rs232 ye tak ,yazılım yüklenmez ise sadece cihazdan çıkan uçları yer değiştir
![]()