HI-LEVEL 55UHL600 4K

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: HI-LEVEL 55UHL600 4K

tolga107' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Rica ederim, umarım aldıktan sonra siz de bir değerlendirme yaparsınız zira kullanıcı deneyimleri bizler için çok çok önemli :ok:

Evet bu tvler hakkında detaylı bilgi bulmak çok zor. Bugün almayı planlıyorum umarım memnun kalırım. Tek endişem kronik piksel veya ışık sızma gibi sorunlarla karşılaşmam. Yani her markada olabilecek birşeyler tabiki ama şikayet sitelerinde karşılaştığım bir kaç yorum endişlenedirdi biraz sadece.

Açık konuşmak gerekirse, şikayet sitelerinin görev tanımını ben daha çok ticari bir yaklaşım olarak görüyorum.

Evet sorun yaşayan herkes sorununu dile getirmekte özgürdür lakin ülkemizde maalesef inanılmaz derecede artniyetli kullanılıyor bu siteler.

Ben yakın takip ederim, özellikle şikayetvar.comu çok yakın takip eder her marka ile ilgili şikayetleri okurum. Sizi temin ederim ki Klima, beyaz eşya, Elektronik, Cep telefonu vs aklınıza ne gelirse bir çok insan bu siteleri, şirketlere baskı kurmak için kullanıyor.

Sebebi gayet açık, MEMNUNİYET POLİTİKASI adı altında şirketler de bu siteleri aslında birer ''Bakıııınnn ne güzel ilgileniyoruz müşterilerimizle'' reklamına çevirmek için kullanıyor.

O sitelerdeki işleyişe dikkat edin lütfen, iyice dikkat ettiğinizde ana temanın, şirketlerin, tüketicilerin şikayetlerini silmesi için yaptıkları yalakalığın tavan yapmış halini görürsünüz. Bu da ülkemizde zaten olmayan ADALET kavramının iyice ortadan kalkmasına sebep oluyor.

yani eliniz ne kadar iyi klavye tutuyorsa, sizin işinizin görülme oranı o kadar yüksektir.

Bu anlamda GERÇEK sorun yaşayan köylü ali dayımın çalışmayan buzdolabı ile ilgilenen var mı?

YOK

Neden?

Sebebi gayet basit, Ali dayım BAĞIRMIYOR o yüzden ;)

İşte o şikayet siztelerini birer BAĞIRMA mekanizması olarak kullanan tüketicileri SUSTURABİLMEK isteyen şirketlerin SUNİ ve YAPMACIK nazik yaklaşımlarının tiyatro bulmuş halidir o siteler.

Bizim aşırı zeki (ciddiyim) milletimiz de bu ince detay fark ettiği içinb ANLAMLI/ANLAMSIZ her şeyi şikayet eder oldu.

Bakınız size 3 adet resim paylaşıyorum.

Bu resimlerle ben size derim ki ''Allah bu XXX markasının cezasını versin, bu lanet firma bana bu bozuk paneli verdi ve bunun bozuk olduğunu kabul etmiyor, bakın size resimlrini gösteriyorum arkadaşlar sizce bu panel sağlam mı?''

Ve resimleri paylaşır

a1.png

a2.png

a3.png

Bu resimleri gören üyeler veya ikayetvar okuyucuları hemen yorum yaparlar

-Vay ahlaksızlar, vatan haini bunlar
-Allah bu servilseri nasıl biliyorsa öyle yapsın
-Bunlardan taksimde 2 tane sallandıracaksın bak bir daha yapıyor mu?

vs vs

Sonra kurum bu kötü yorumları ortadan kaldırmak ve imajını zedelememek için başlar çırpınıp durmaya.

İşin aslını söyleyeyim azizim.

Bu TV benim salonumdaki televizyon ve panelinde de hiç bir arıza yok, dikkat ederseniz 3 ayrı resim var ve 3 ünde de bulutlanma yani clouding başka yerde, ama bir öncekinde var olan yani varmış gibi görünen bulutlanma görünmüyor. neden görünmüyor? çünkü YOK öyle bir şey :))

Tamamen sizin o resmi çektiğiniz makine/açı/ışık vs gibi durumların etkisidir bu gördüğünüz. Yaniaslında tv ekranında olmayan şeyleri ben şimndi gidip şikayetvar sitesine yazsam, beni haklı bulur ve hemen o şikayet metnini yayınlarlar. Neden? çünkü onlar bu konuda uzman değiller, bu konud ateknik yeterlilikleri yok, onların işi şikayet yayınlamak, gerisi firmalar ile tüketiciler arasındaki konudur, bu siteler firmaları ne kadar yolabileceklerine bakarlar.

Nasıl mı?

Hemen izah edeyim.

Diyeim ki siz X firmasısınız ve yoğurt üretiyorsunuz.

çokşikayetvar.com diye bir sitede birileri sizin yoğurdunuza ''Ekşi'' demiş.

Siz de doğal olarak ''kardeşim valaa yoköyle bir şey bakınız mühendislerimiz burada, laboratuvar sonuçlarımız burada, soğuk zincirimizin ırılmadığına dair devlet onaylı raporlar burada'' diyeceksiniz değil mi?

Diyemezsiniz.

Zira bunu diyebilmek için önce o çokşikayetvar.com sitesi ile oturup sözleşme imzalamanız ve belli bir ödeme programına dahil olmanız gerekmektedir.

Şimdi size sorarım, GIDASI şikayet olan bir oluşumun, bolbol olmasını istediği şey nedir?

Tabi ki ŞİKAYET, peki doğru olup olmadığını onlar umursar mı?

Tabi ki umursamaz zira onların politikası ''kardeşim biz halkın özgür iradesiyiz'' cümlesinin arkasına sığınmaktır.

Varlıklarından şikayetçimiyim? Kesinlikle değilim ben de kullanıyorum zaar.

Ancak kesinlikle ama kesinlikle denetimli ve güvenilir bir yapıları yok.

Tüm bu anlatıklarımdan hareketle sizden ricam, şikayetvar verilerinden fikir alınız ama bu verilere göre kesin karar almayınız :ok:

@sota, @clearidas, forumda bu konuya değinelim bir ara arkadaşlar :ok:

T Çevrimdışı

tolga107

Yeni Üye
7 Şub 2018
8
Resmen bir makale ve yeni bir konu niteliğinde açıklama olmuş. Sonuna kadar hakılısınız. Zaten en kötü markadan en iyi markaya kadar tutun her ürünün şikayeti var o sitede. Gerçekten inanılır gibi değil. Tamamen ticari amaçla yapılmış siteler. Bu iki saatlik sürede tv yi satın aldım. 15 dk kadar inceleme fırsatım oldu. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ve görüntü kalitesi bence fiyat performans odaklı bakarsak çok iyi. Vestel ve bir kaç muadili markaya fazla para vermektense kesinlikle hi level  tercih edilebilir. Bir süre kullandıktan sonra daha detaylı açıklamalar yapacağım. Tekrar teşekkürler.

Astragalus Çevrimdışı

Astragalus

Yeni Üye
4 Şub 2018
13

tolga107' Alıntı:
Resmen bir makale ve yeni bir konu niteliğinde açıklama olmuş. Sonuna kadar hakılısınız. Zaten en kötü markadan en iyi markaya kadar tutun her ürünün şikayeti var o sitede. Gerçekten inanılır gibi değil. Tamamen ticari amaçla yapılmış siteler. Bu iki saatlik sürede tv yi satın aldım. 15 dk kadar inceleme fırsatım oldu. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ve görüntü kalitesi bence fiyat performans odaklı bakarsak çok iyi. Vestel ve bir kaç muadili markaya fazla para vermektense kesinlikle hi level  tercih edilebilir. Bir süre kullandıktan sonra daha detaylı açıklamalar yapacağım. Tekrar teşekkürler.

Size zahmet şöyle güzel bir inceleme yapsanız, fotolarla felan, ben de tv almak istiyorum, bu tv hakkında kullanıcı incelemesi bulamadım, bize de yardımcı olursunuz, şimdiden çok teşekkürler...

selodonanım Çevrimdışı

selodonanım 

Aktif Üye
4 Ara 2017
246
A101 den aldığım
tv Hilevel 55UHL600 modeli.
Buna uygun son yazılım hangisi Ado?
HD kanalların görüntü kalitesi biraz düşük.

IMG_20180222_204121.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

selodonanım' Alıntı:
A101 den aldığım

Buna uygun son yazılım hangisi Ado?

HD kanalların görüntü kalitesi biraz düşük.

Ben bu mesajı cevaplamıştım sanki :alala:

3.1.9.8.0 sürümü yükleyebilirsiniz. :ok:

Astragalus Çevrimdışı

Astragalus

Yeni Üye
4 Şub 2018
13

selodonanım' Alıntı:
A101 den aldığım
Buna uygun son yazılım hangisi Ado?HD kanalların görüntü kalitesi biraz düşük.

IMG_20180222_204121.jpg
Hocam öncelikle hayırlı olsun, bende almak istiyorumda şöyle bir video çeksen, bi inceleme yapsan paylaşsan, bizede çok faydası olur

N Çevrimdışı

nabu07

Yeni Üye
22 Şub 2018
100
Ado' Alıntı:
Bilgilendirelim :ok:

Ürün LG panel ve MB130 anakart ile üretilmiştir.

DVB HD DVB-T/C/S2(HEVC)
SCART 1 SCART 
HDMI IN 2 HDMI
USB 1 USB 
USB DIVX SUPPORT YOK
CEC_ARC VAR 
SPDIF OPTIC OUT
INTERNAL SUBWOOFER YOK 
MEDIA PLAYER ADVANCED 
ETHERNET YOK 
PIXELLENCE YOK 
SOUND GERMAN+NICAM STEREO
100Hz YOK 
HDR YOK 
PANEL TYPE D-LED NB
CONNECTIVITY YOK 
DLNA/AVS YOK 
WIRELESS_DISPLAY YOK 
HBBTV YOK 
OPEN BROWSER YOK 
NETFLIX YOK 
WI FI YOK 
BLUETOOTH YOK

Görüldüğü üzere, büyük ekran amaçlı üretilmiş düz bir tv dir. Anakart ve paneli iyi ancak evde dizi ve film izleme dışında faaliyet alanı olmayan bir üründür. 

NMR değeri 600hz, ses çıkış gücü 2 x 10watt RMS dir

:ok:

Hocam 55uhl700 özellikleride aynımi? Panel ve anakart bilgisi verebilir misiniz? Özellik olarak Vestel in hangi modeline eş değerdir ve tavsiye edermisiniz?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

nabu07' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Bilgilendirelim :ok:

Ürün LG panel ve MB130 anakart ile üretilmiştir.

DVB HD DVB-T/C/S2(HEVC)
SCART 1 SCART 
HDMI IN 2 HDMI
USB 1 USB 
USB DIVX SUPPORT YOK
CEC_ARC VAR 
SPDIF OPTIC OUT
INTERNAL SUBWOOFER YOK 
MEDIA PLAYER ADVANCED 
ETHERNET YOK 
PIXELLENCE YOK 
SOUND GERMAN+NICAM STEREO
100Hz YOK 
HDR YOK 
PANEL TYPE D-LED NB
CONNECTIVITY YOK 
DLNA/AVS YOK 
WIRELESS_DISPLAY YOK 
HBBTV YOK 
OPEN BROWSER YOK 
NETFLIX YOK 
WI FI YOK 
BLUETOOTH YOK

Görüldüğü üzere, büyük ekran amaçlı üretilmiş düz bir tv dir. Anakart ve paneli iyi ancak evde dizi ve film izleme dışında faaliyet alanı olmayan bir üründür. 

NMR değeri 600hz, ses çıkış gücü 2 x 10watt RMS dir

Hocam 55uhl700 özellikleride aynımi? Panel ve anakart bilgisi verebilir misiniz? Özellik olarak Vestel in hangi modeline eş değerdir ve tavsiye edermisiniz?

https://tavsiyeforumu.com/konu-hilevel-55uhl700-televizyon-i%C3%A7in-k%C4%B1sa-bilgi-konusu.html

Furkan16 Çevrimdışı

Furkan16

Yeni Üye
5 Mar 2018
6

IMG_20180306_000132.jpg

IMG_20180306_000311.jpg

IMG_20180306_001830.jpg

3 gündür kullanıyorum ,bu fiyata 4K 55 ekran olarak Sunny çatısı altındaki Axen veya Vestel çatısı altında ki Hi-Level alınabiliyordu Axen yorumlarında birçok ölü pixel sorunu yaşayanları görünce tercihim Hı-Livel den yana oldu , Aliexpressten 125 lirayada 2Gb ramli TvBox siparişimi verdim herkese tavsiye ederim birde sorum olucak resimde ki yazılı olan sürüm en günceli mi acaba ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Furkan16' Alıntı:
3 gündür kullanıyorum ,bu fiyata 4K 55 ekran olarak Sunny çatısı altındaki Axen veya Vestel çatısı altında ki Hi-Level alınabiliyordu Axen yorumlarında birçok ölü pixel sorunu yaşayanları görünce tercihim Hı-Livel den yana oldu , Aliexpressten 125 lirayada 2Gb ramli TvBox siparişimi verdim herkese tavsiye ederim birde sorum olucak resimde ki yazılı olan sürüm en günceli mi acaba ?

Güle güle kullanınız. Yeni sürüm mevcut. Çekirdek yazılım konumuzda bulabilirsiniz :ok:

Furkan16 Çevrimdışı

Furkan16

Yeni Üye
5 Mar 2018
6
IMG_20180310_084906.jpg

IMG_20180310_084958.jpg

Ado hocam Tv nin kılavuzunda Usb den MKV ve WEBM videoları destekler yazıyor ama 4K hiçbir videoyu açamadım en fazla 2K açıyor oda MP4 olarak indirdiğim için , 4K videoyuda MP4 olarak hiçbiryer indirmiyor arada kaldım :))

F Çevrimdışı

Frhtks

Yeni Üye
24 Mar 2018
2
27
Beyler ben tv yi yeni aldım.2gün oluyor.Ama özelliklerini pek bilmiyorum.İnternete bağlanmıyor onu biliyorum.Ama telefonuda bağlayamadım.Bh özelliği tam olarak bilen varmı.

Geri
Üst Alt