J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Merhaba,

a101 den almış oldugum HI LEVEL 50UHL650 modelli televizyon aldım vestel parçaları bulunuyor diyerekten güvenerek aldım yaklaşık 3 sene oldu.Televizyon kapalı prize takılı haldeydi eve geldim.Televizyon açılmıyor.Ses var görüntü yok arızasına istinaden sıfır komple orjinal led barlarını değiştirdim.Arıza halen devam etmektedir.Sorun nedir acaba görüntü olarak hafif morumsu bi renk var ekran üzerinde kırık çatlak mürekkep akması gibi veya renk karışıklıgıda yok

tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
5 Ara 2020
503
36
ses var görüntü yok için ekrana ışık tutun diyorlardı led için sen bubu yaptındamı değiştirdin ledlerini

J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
341
Sen yanlış anlamışsın,paylaştığım fotolar,tamir sonunda çektiklerim.muzaffer komutan edasıyla☺️

J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Sen yanlış anlamışsın,paylaştığım fotolar,tamir sonunda çektiklerim.muzaffer komutan edasıyla☺️

Anladım hocamda sorun şimdi neyden kaynaklı ölçü aletim bozuk ledler sıfır orjinal taktım sorun halen aynı kafayı yedirticek bana bu en sonunda camdan aşağıya atıcam stress yaptırdı bana cihaz

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
341
Tcon karta bağlanan lvds soketleri sök önce.silgi ile nazikçe t-con bağlantı yollarını temizle.sonra t con ile 2 cof çıkışı birer birer sök tak.yatayda LCD paneli alt ve üst olarak iki parçada kontrol eder.bazen bu veri taşıyan hatlar temas vs etmediginde de olabiliyor.

Ben profesyonel tamirci değilim,tamir merakimla ogrendiklerim,tecrübelerimi paylaştım.yarin ustalarda burda olur cevap verirler onlarda.kolay gelsin.

Ekran TV nin en önemli ve pahalı parçası,o bozulmadiysa sorunu küçük say.gorece anakart,besleme,t- con çıkma bulunuyor ve hesaplı.

Son düzenleme:
J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Tcon karta bağlanan lvds soketleri sök önce.silgi ile nazikçe t-con bağlantı yollarını temizle.sonra t con ile 2 cof çıkışı birer birer sök tak.yatayda LCD paneli alt ve üst olarak iki parçada kontrol eder.bazen bu veri taşıyan hatlar temas vs etmediginde de olabiliyor.

Ben profesyonel tamirci değilim,tamir merakimla ogrendiklerim,tecrübelerimi paylaştım.yarin ustalarda burda olur cevap verirler onlarda.kolay gelsin.

Ekran TV nin en önemli ve pahalı parçası,o bozulmadiysa sorunu küçük say.gorece anakart,besleme,t- con çıkma bulunuyor ve hesaplı.
Sağolasınız hocam onları denedim ama bende profosyonel değilim maalum televizyon fiyatları uçmuş,zaten tv ilk baştada arızasında arka ledleri yanıyordu söktüğümde led barlara kadar tek ledin yanmadıgını gördüm komple orjinal led bar aldım değiştim düzeleceğini tahmin ediyordum ama düzelmedi arka ışıklar var ama görüntü yok cof tarafı temiz gözüküyor bağlantı noktalarıda temiz gözüküyor büyük bir ihtimalle paneli besleyen t con kartta sorun var diye tahmin ediyorum sabah herhalde ustalar cevap verir :)

Screenshot_52.jpg

ek olarak tv son hali budur yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

IMG-20231223-WA0014.jpg
IMG-20231223-WA0015.jpg
IMG-20231223-WA0016.jpg
IMG-20231223-WA0017.jpg

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Hocam incelediğimde örnek resimlere baktım bendeki kapkara ekran geliyor sadece tv ekrana dokundugumda arkadakı beyaz ledin yansıması geliyor
Led yansıması geliyorsa ledler çalışıyor demektir bunu farklı bir yöntem ile de anlayabilirsiniz tv arka kapak havalandırma peteklerinden içeri bakın bazı bölgelerde noktasal ışık görüyorsanız ledler çalışıyor demektir. Sökme takma esnasında lvds kablo tam olarak takılmamış olabilir kontrol edin.

J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Led yansıması geliyorsa ledler çalışıyor demektir bunu farklı bir yöntem ile de anlayabilirsiniz tv arka kapak havalandırma peteklerinden içeri bakın bazı bölgelerde noktasal ışık görüyorsanız ledler çalışıyor demektir. Sökme takma esnasında lvds kablo tam olarak takılmamış olabilir kontrol edin.
Takılı hocam sorun aynı devam ediyor

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Takılı hocam sorun aynı devam ediyor

Önce 1 Nolu kabloyu kontrol kartından ayırın tv yi çalıştırın panelin yarısında ne gibi bir görüntü var.
Aynı ise tv yi kapatın enerjisini kesin 1 Nolu kabloyu geri takın 2 Nolu kabloyu ayırın tv ye enerji verip çalıştırın panelin yarısında ne gibi bir görüntü var.
Gelen görüntü resimlerini buraya ekleyin.

tcon7d4f1a0f758fea04.jpg

J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Önce 1 Nolu kabloyu kontrol kartından ayırın tv yi çalıştırın panelin yarısında ne gibi bir görüntü var.
Aynı ise tv yi kapatın enerjisini kesin 1 Nolu kabloyu geri takın 2 Nolu kabloyu ayırın tv ye enerji verip çalıştırın panelin yarısında ne gibi bir görüntü var.
Gelen görüntü resimlerini buraya ekleyin.

tcon7d4f1a0f758fea04.jpg
Resim sıralamasına göre 1 resimdeyken 2 numaralı lvds kablosu çekildi 1 lvds kablosu takılı

IMG_20231223_095350_563.jpg
IMG_20231223_095145_493.jpg

Geri
Üst Alt