Ben amatör tv kullanıcısıyım ve nand flash ve spi programlama nasıl oluyor hiç bilmiyorum... sanırım çoğu arkadaş da bunları bilmez.. 2-bu işlemler nasıl yapılır, 1-hangi durumlarda yapılır, 3-bu işlemleri yapan bir cihaz ya da cihazlar var mı, varsa 4- bu kart nasıl sökülür ve o cihazlara nasıl bağlanır, 5- nasıl programlanır, derin ve engin bilgisi olan arkadaşlar bu konuyu "basitçe" açıklarsa, ben gibi bu konulara fransız kalanlar da en azından bilgilendirilmiş olur.. şimdiden teşekkürler..
Çok anlamam ama sıra numarasına göre kısacık yazayım
1- Bu işlem cihazın boot dosyası bozulduğunda yapılır,tabi bunun için yeni bir boot dosyası olmalı,tıpkı pc'de benim kullandığım sistemi açan MBR grub gibi düşünebiliriz,grub bozulursa benim laptop açılmaz ,hata verir ,yeniden kurmak(install) gerekir ki açılsın,sizin winler dede böyledir sanırım
2- Bu işlem tabii ki bir pc ve programlayıcı ile yapılır
3- Evet var,çeşitli programlayıcılar var bunun için,aslında tv scart ta Rx ve Tx uçları var ama özel vestelin programlama cihazı gerekiyor,bu işlem flash sökmeden yapılabiliyor
4- Eğer servis değilsen 3 numaradaki vestel program cihazı da elinde yok demektir , o zaman "çeşitli programlayıcılar var" dediğim cihazdan bir tane alınır(mesela CH341 gibi) ,tv kapak açılır ,kart sökülür,üzerindeki flash entegresi de ısı tabancasıyla sökülür ,bir aparata bağlanıp adını verdiğim cihaza bağlanır,exe dosyası çalıştırılır ,uygun yazılımla tekrar boot dosyası flasha yazılır,işlem bitince bu flash tekrar ısı tabancasıyla karta lehimlenir,montaj yapılır ve yazılım atılır
Yanlışım varsa sevgili dostlarım düzeltirler artıkın