Hi-Level 49HL600 AÇILMIYOR ACİL

P Çevrimdışı

paruk

Yeni Üye
29 Şub 2020
8
42
17MB96-Vestel-main-board-Smart.jpg

merhaba mb 96 şaselerde yazlılım için ok tuşuna basılı tuttuğunuzda kesinlikle kırmızı ışık hızlı yanıp sönmeden ok tuşuna bırakmayın yazılım alma sırasında led hiç yanıp sönmüyor bir müddet ok tuşuna basılı tutulduğunda led hızlı yanıp sönmeye başlar sanırım bu tv spı ve nand flash çökmüş gibi görünüyor resimde gösterdiğim spı ıc programlayın eğer led yanıp sönmeye başlarsa TEKNOWEST tin gönderdiği yazılımı yükle dene
yazılım uydu bekledıkten sonra ışık yanıp sonmeye basladı yalnız youtube gene çalışmıyor yazılım için teşekürler

teraspy Çevrimiçi

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,711
65
Ben amatör tv kullanıcısıyım ve nand flash ve spi programlama nasıl oluyor hiç bilmiyorum... sanırım çoğu arkadaş da bunları bilmez.. 2-bu işlemler nasıl yapılır, 1-hangi durumlarda yapılır, 3-bu işlemleri yapan bir cihaz ya da cihazlar var mı, varsa 4- bu kart nasıl sökülür ve o cihazlara nasıl bağlanır, 5- nasıl programlanır, derin ve engin bilgisi olan arkadaşlar bu konuyu "basitçe" açıklarsa, ben gibi bu konulara fransız kalanlar da en azından bilgilendirilmiş olur.. şimdiden teşekkürler..
Çok anlamam ama sıra numarasına göre kısacık yazayım :)
1- Bu işlem cihazın boot dosyası bozulduğunda yapılır,tabi bunun için yeni bir boot dosyası olmalı,tıpkı pc'de benim kullandığım sistemi açan MBR grub gibi düşünebiliriz,grub bozulursa benim laptop açılmaz ,hata verir ,yeniden kurmak(install) gerekir ki açılsın,sizin winler dede böyledir sanırım :)
2- Bu işlem tabii ki bir pc ve programlayıcı ile yapılır
3- Evet var,çeşitli programlayıcılar var bunun için,aslında tv scart ta Rx ve Tx uçları var ama özel vestelin programlama cihazı gerekiyor,bu işlem flash sökmeden yapılabiliyor
4- Eğer servis değilsen 3 numaradaki vestel program cihazı da elinde yok demektir , o zaman "çeşitli programlayıcılar var" dediğim cihazdan bir tane alınır(mesela CH341 gibi) ,tv kapak açılır ,kart sökülür,üzerindeki flash entegresi de ısı tabancasıyla sökülür ,bir aparata bağlanıp adını verdiğim cihaza bağlanır,exe dosyası çalıştırılır ,uygun yazılımla tekrar boot dosyası flasha yazılır,işlem bitince bu flash tekrar ısı tabancasıyla karta lehimlenir,montaj yapılır ve yazılım atılır :ok

Yanlışım varsa sevgili dostlarım düzeltirler artıkın :)

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,189
Ben telefon ya da windows 10 microsoft edge üzerinden yansıtarak sorunsuzca izleyebiliyorum.. takılma, donma yok.. yazılım V3.7.6y

Sizin yaptığınız uygulama telefonda izlediğiniz youtube yi veya farklı uygulamaları televizyona yansıtmak oluyor sistem telefon tarafında çalışıyor ram'i yetersiz kalan tv anakartı tarafında değil.

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Microsoft edge ile nasıl yansıtıyorsunuz. Aynı wi-fi üzerinden mi?

Doğrudur, aynı wifi üzerinden ancak microsoft edge'in ekran yansıtma özelliği olan, yani youtube üzerinden TV ye yansıtma yapılabilen son sürüm kullanıyorum.. stabil olan windows 10 1607 sürümü üzerine kurmuştum ve dediğim gibi sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.. bu arada TV yazılımı sadece wifi çalışan 3.7.6.y (Update) çekirdek yazılımdır.. kabloda çalışmıyor..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sizin yaptığınız uygulama telefonda izlediğiniz youtube yi veya farklı uygulamaları televizyona yansıtmak oluyor sistem telefon tarafında çalışıyor ram'i yetersiz kalan tv anakartı tarafında değil.

Ram yetersizliğini biliyorum ancak diğer yazılımlarda çalışmayan youtube, 3.7.6.y (Update) çekirdek yazılım ile yeniden açılır oldu.. Eski yazılımlarda Youtube ekranında kalıyordu.. Son yazılıma emeği geçen arkadaşlara teşekkür etmek isterim.. :ok

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

Yuezfi

Yeni Üye
19 Nis 2020
4
54
Hayırlı pazarlar,HI LEVEL 43HL660 smart LED TV cihazima bilgisayardan kablolu aktarım yapmak istedim ,sanırım aktarım kablosu arızalı idi TV hiç açılmıyor yardımcı olabilirmisiniz

P Çevrimdışı

Pikachu

Yeni Üye
7 Ocak 2021
4
27
Abicim selamın aleyküm hı level 49 inç TV aldım a101 marketten 10 ay sorunsuz kullandık şimdi ise alt tarafta bulunan mavı ışık yanıyor ama açılması içi daha güçlü yanması gerekiyo senin anlicagin bekleme ışığı yaniyo ve hiç bir tepki vermiyo TV ne yapmam gerekiyor güncelleme yapılmadı televizyona

teraspy Çevrimiçi

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,711
65
Abicim selamın aleyküm hı level 49 inç TV aldım a101 marketten 10 ay sorunsuz kullandık şimdi ise alt tarafta bulunan mavı ışık yanıyor ama açılması içi daha güçlü yanması gerekiyo senin anlicagin bekleme ışığı yaniyo ve hiç bir tepki vermiyo TV ne yapmam gerekiyor güncelleme yapılmadı televizyona
TV arka kapaktaki barkod fotoğrafını okunaklı olarak çekip buraya yüklemen gerekir.Umarım vestel ürünüdür :ok

P Çevrimdışı

Pikachu

Yeni Üye
7 Ocak 2021
4
27
Geri
Üst Alt