Hi-Level 43UHL910

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Teşekkürler

Maalesef hocam garanti kapsamı dışında kaldık tv alınma tarihi 14.04.2017

Bu tvde ne gibi bir işlem yapılması gerekiyor.
LED bar gurubunun değişmesi lazım ortalama fiyat 300 ile 500 TL arası .
İstersen şöyle de yapabilirsiniz;
Bu konuda Adem beyin vidosunu ve makalesini inceleyip onada yaptırabilirsiniz. @Pixel Teknoloji ve @Adem Helvacı bu konuda parça degisimi sağlayabilir Ler yada servisten destek alıp degistirtebilirsiniz

K Çevrimdışı

K@R@DENİZ

Yeni Üye
22 Kas 2017
28
Televizyonun dün led barlarını değiştirdik.

Saygılar.

20200108_225711.jpg
20200108_231133.jpg
20200108_232908.jpg
20200109_003318.jpg
20200109_003416.jpg
20200109_043231.jpg

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
343
konu 1 yıl önce yazılmış. Ama bu forumla tanışmamız vesilesi ile; benim gibi evinde ve aile büyüklerimizin evlerinde vestel üretimi tv kullananların garanti süreleri genelde bitti.Belli kullanım ömürleri planlanmış tv led barların değişim gerekliliği yavaş yavaş kendini gösteriyor.
anneme aldığım 43 uhl 910 hı-level tv , karadeniz nick'li arkadaşımızın tv ile aynı arızayı verdi.
genelde incelediğim led bar arızalarında; led bar üzerinde bazı ledlerde renk değişimi veya yanmama veya tümden arka ışığın olmaması söz konusu iken bu model tv özelinde mor- mavi renk kaymasının tüm barlarda olması enteresan geldi.Bir son kullanıcı olarak belki de aynı model tv si olanlarda bu arıza sayıca artarsa belki bir üretim hatası da (besleme voltajı,kullanılan led bar partisi standart dışı vs.)olabilir mi diye düşündürecek.
Hülasa; karadeniz kardeşim bu arızayı led bar değiştirerek çözme tecrübesine haiz iken kendisine sorum :
maliyeti ne kadar oldu? hangi marka led bar kullanıldı? bir yıldır kullandığını varsayarak,tamirden memnun mu?
son olarak ;İzmir'deyim,led bar değişimi için burada önereceğiniz arkadaşımız var mı?

not:Adem hocamıza göndermek isterdim tamir için ama tv nin kutusu yok ve kargo firmalarından sağlam ulaşmaz tedirginliğim var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

K K@R@DENİZ,
Adem Helvacı Adem Helvacı, F fikoloji,

K Çevrimdışı

K@R@DENİZ

Yeni Üye
22 Kas 2017
28
öncelikle arıza için geçmiş olsun.
bu tv yi tamirini kendim yaptığım için tabi tamirci değilim bir arızada verdirebilirdim azami itininayı gösterdim el yatkınlığı ve küçük bilgilerle diyelim masrafım sadece led barları o zaman 200 tl ye diyelim şimdi fiyatlar nedir bakmadım tabi işçiliğide zor tamircilerede aldıkları ücrette pek bişey demiyorum sadece insaf ölçülerinde aldıkları ücreti hak ediyorlar. ben önce biraz daha ucuz olan 150 tl olan yan sanayi led barları üreticinin de tavsiyesiyle denedim ama birkaç gün sonra arıza veridi tvnin tüm ledleri sönüyordu tahminim tv yan sanayi ledi kabul etmiyordu. üretici ile bu arada temas halinde deniyoruz onlardan aldığımız kendi üretimleri olan 150 tllik ledlerden en az 3 deneme yaptık kendi üretimlerinide bu şekilde takip ettiler fakat 3 sefer söküp takmak zorunda kaldım en sonunda üreticide tv nin orjinal ledlerini göndermeyi teklif etti onu alıp taktım şimdilik bir sorun yok.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
343
Teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Doğru anladıysam orijinal LED bar ile netice aldınız.yan sanayi verimli olmamış,ben hiç bu yola basvurmayip orijinal temin edeyim.ama nereden? Servisten mi?servis genelde dışarıya malzeme pek vermek istemez.

K Çevrimdışı

K@R@DENİZ

Yeni Üye
22 Kas 2017
28
ben internetten araştırıp almıştım servis ve internet fiyatlarını kıyaslayın ve size yakın olan yerlerden temin etmeye bakın ben arızalı ve yeni ledleri arada firmaya kargo ile gönderip aldım onların anlaşmalı kargo firmasıyla

( yan sanayi tahminim bu marka ve panele uymamış olabilir. bende birde seg tv var onda aynı firmanın yan sanayi ledleri takılı şimdilik bi sorun çıkarmadı. siz yinede orjinali tercih edin.)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aslında yan sanayi ledlerde uymama durumu yok ancak üretim kalitesi çok önemli.

Zaten bu Orijinal ve Yan sanayi kavramları birbirine girdi zira PHILIPS markası dahi led barlar için gidip Atmaca Elektronik ile anlaşma yaptı.

Yani PHILIPS tv kullanıcıları led bar arızalarında tv yi yetkili servise veriyor sırf ORİJİNAL YEDEK PARÇA kullanılsın diye fakat gelin görün ki PHILIPS yetkili servisine giren ledler Atmaca Elektronik (Axen Sunny tv leri üreten firma) üretim tesislerinden çıkıyor :)

Dışarıdan bakarsanız ORİJİNAL :)

Bu sadece PHILIPS için değil SAMSUNG SONY LG VESTEL vs hepsi için geçerli.

Neticede adının ne olduğu değil, üreticisinin kalitesi önemli tüm üretimlerde :ok

Geri
Üst Alt