Hi-level 43UHL910 led arızası.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
341
Belki alakasız gibi gelecek ama elektronik devrelerin mantığı sonuçta aynı.kisa süre önce çamaşır kurutma makinası nin kısa süre(1-3 dk) çalışıp enerji kestiğini ve araştırmam sonunda anakart üzerindeki bir entegrenin arizasinda bu durumun oluştuğunu ( muhtemelen motor sürücü olarak işlev gören bu entegre ,çıkış ayaklarındaki voltaj doğru çıkmayınca sistem korumaya geçiyordu)diyorum ki acaba TV anakart üzerinde veya besleme kartında böyle bir arızalı entegre veya muadili mi bu duruma yol açıyor?ledbar sökülüp yenisi ile değiştirilmeden,aynı parçalar geri takılıp neden 3 gün arıza vermeden çalışsın 🤔

Benim degistirdigim her iki televizyonda da kullandığım ledler maşallah çalışıyor.1 yıldan fazla oldu herhalde...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yazılımla voltaj yükseltme değilde güç koruma aralığını arttırma belki olabilir. Taktığınız taş direnç değerleri nasıldı? 11w 0.1 ohm yeterli olur mu?

Led sorunu yine baş gösterdi. Led söküp takınca bir kaç gün çalışıyor. sonra kesiyor. Ben yan sanayi ledlerin fazla akım çekip, korumaya girdiğini tahmin ediyorum. Direnç ile akımı bir miktar azaltmak istiyorum. nasıl bir direnç kullanmam gerekiyor? Yukarıda bir arkadaş taş dirençten bahsetmiş. değerler nasıl olmalı bilgisi olan var mı?
İnan hatırlamıyorum ,elimdeki dirençlerden birini takmıştım,emin olmamakla beraber 5W-0.33 diye düşünüyorum.

G Çevrimdışı

gulnare

Aktif Üye
25 Şub 2019
71
41
Üstat ısınmasını engellemek için daha yüksek bir değer mi kullanmalıyım? Ben normal direnç takmayı başta düşünmüştüm. Taş direnç deyince biraz araştırayım dedim. Her türlü önerinize açığım.

G Çevrimdışı

gulnare

Aktif Üye
25 Şub 2019
71
41
Maalesef köklü bir çözüm bulamadım. En son 5w 0.47 taş direnç taktım. Hiç fark etmedi. Voltajda düşmedi. Ledlere toplam 111v geliyor. Tv alındağındaki ledler takınca sorunsuz çalışıyor. Ama hiç bir muadil led çalışmıyor. 2 orjinal 2 muadil led takınca da sorunsuz çalışıyor.

N Çevrimdışı

NECO57

Yeni Üye
16 Mar 2024
1
67
Vestel color 22" led tv için led bar aldım(orjinali 28cm 32LED internette aldığım 28cm 44 LED uyumlu dediler uymadı hemen yanıp sönüyor,çözüm buldunuz mu?selamlar

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Vestel color 22" led tv için led bar aldım(orjinali 28cm 32LED internette aldığım 28cm 44 LED uyumlu dediler uymadı hemen yanıp sönüyor,çözüm buldunuz mu?selamlar
Neye göre uyumlu dediler. Backlight ledler seri bağlantı ile çalışır ve voltaj toplanır. Güç kartından çektiği voltaj da feedback voltaj olarak denetlenir. Kart belirlenen aralığın dışında voltaj çekildiğinde (Eksik ya da fazla) korumaya geçer ve güç kesilir. Ledleri aldığınız yerle görüşün.

Geri
Üst Alt