Hi-level 43UHL910 led arızası.

G Çevrimdışı

gulnare

Aktif Üye
25 Şub 2019
71
41
Daha 5 ay önce led değişşimi yaptım. Sık sık led sorunu yaşamaya başladım. Şimdide ses var görüntü yok. Ledleri söküp takınca ledler yanıyor. Ama belli bir süre sonra yine led yanmamaya başlıyor. İlk açılışta çok hafif bir parlama yapıpı ledler sönüyor. Anakartı yüzeysel olarak incelediğimde herhangi bir akma, kondansitörlerde şişme göremedim. Tv eskidi ama şuan değiştirme imkanım yok. Ne önerirsiniz?

WhatsApp-Image-2023-06-05-at-22.16.43.jpg

WhatsApp-Image-2023-06-05-at-22.16.44-1.jpg

WhatsApp-Image-2023-06-05-at-22.16.44.jpg

WhatsApp-Image-2023-06-05-at-22.16.44-2.jpg

sdsasdsdt-22.16.52.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ben yine de ledlerin kendisiyle ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum. Led bar temin eden firmalar genelde 6 ay - 1 yıl garantili diyorlar. Bence satın aldığınız yerle bir görüşün. Led barları söküp taktığınızda gidip gelmesinin sebebi feedback voltajında sorun olduğu için besleme kartının bir süre sonra tüm enerjiyi kesmesi olabilir. Bunun da sebebi gözle görülmeyen ancak voltaj açısından farklılık yaratan bir ya da birden fazla led biriminden kaynaklanabilir.

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
Led değişiminde 2 büyük hata oluyor en önemlisi takım halinde değişmeli diğeri ise led ısınır ve zamanla bozulur eski ledler söküldügunde altta kalan tüm yüzey temizlenmeli ve ledbarin tam olarak yapışması sağlanmalı ben arızanın led kaynaklı veya montaj kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Geçmiş olsun

G Çevrimdışı

gulnare

Aktif Üye
25 Şub 2019
71
41
Yardımlarınız için sağolun. Hafta sonu gelince tekrar açtım. Amatörcede olsa haklı eleştirilerinize katılacağım.

@ TEKNOwest TEKNOwest bahsettiği yanık görmedim. Ama anakartın üstünde bir bölgeye sinek yuva yapmış gibi çamur gördüm. temizledim. başka bir kalıntıda olabilir.​

dsdsdsd.jpg

@ slowfood slowfood ledler 2 farklı firma denedim. Biri patladı son aldığımdada bu sorun oldu. Maalesef firmalardan dönüş alamadım. Az buçuk elim tornavida tutuğundan uğraşıyorum. Birde bir elektironkçiye yaptırsam değişse ne marka led kullanacak? sonra bu sorunu tekrar yaşarmıyım belirsiz. Kombi bozuk. Her gelen 300-400 para alıp gidiyor. KEşke baştan ben uğraşsaydım diyorum. Bozulsun hatta çöp olsun ama ben bozayım diyorum.. Tekrar aradığımda biz tekrar geliriz tespit ücreti alırız diyorlar birde.

Geri dönüş voltaşı çok düşük yada kısa devre olduğundan enerji keser diye tahmin ediyorum. 4 sıra ledin 2 tanesi 9, 2 tanesi 8 led var. Led sayısı artınca direnç artacağından elindeki 3 tane 8 li, 1 tane 9lu led kullanarak test yaptım. Şimdilik sorun yaşamadım. Ledlere bir miktar fazla voltaj gideceğinden patlama yapabilir.

Birde gördüğüm kadarı ile ledler ne yaparsam yapayım tam yapılmıyor. Altta ince çift taraflı yapışkan ısınınca işlevini kaybetmiş. Isıyı iletme özelliği olan ınce bir bant bulamadım.

@ M muratavsar Takım halinde değişmek dediğiniz gibi en iyisi. Orjinal servis verirmi sormadım. Ama fiyatları dışarıya göre pahalı olabilir. Orjinal led hala sorunsuz çalışıyor ama ledlerin rengi maviye döndüğünden renkler sorunlu.

Her türlü eleştiri ve öneriye açığım.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Yardımlarınız için sağolun. Hafta sonu gelince tekrar açtım. Amatörcede olsa haklı eleştirilerinize katılacağım.

@ TEKNOwest TEKNOwest bahsettiği yanık görmedim. Ama anakartın üstünde bir bölgeye sinek yuva yapmış gibi çamur gördüm. temizledim. başka bir kalıntıda olabilir.​

dsdsdsd.jpg

@ slowfood slowfood ledler 2 farklı firma denedim. Biri patladı son aldığımdada bu sorun oldu. Maalesef firmalardan dönüş alamadım. Az buçuk elim tornavida tutuğundan uğraşıyorum. Birde bir elektironkçiye yaptırsam değişse ne marka led kullanacak? sonra bu sorunu tekrar yaşarmıyım belirsiz. Kombi bozuk. Her gelen 300-400 para alıp gidiyor. KEşke baştan ben uğraşsaydım diyorum. Bozulsun hatta çöp olsun ama ben bozayım diyorum.. Tekrar aradığımda biz tekrar geliriz tespit ücreti alırız diyorlar birde.

Geri dönüş voltaşı çok düşük yada kısa devre olduğundan enerji keser diye tahmin ediyorum. 4 sıra ledin 2 tanesi 9, 2 tanesi 8 led var. Led sayısı artınca direnç artacağından elindeki 3 tane 8 li, 1 tane 9lu led kullanarak test yaptım. Şimdilik sorun yaşamadım. Ledlere bir miktar fazla voltaj gideceğinden patlama yapabilir.

Birde gördüğüm kadarı ile ledler ne yaparsam yapayım tam yapılmıyor. Altta ince çift taraflı yapışkan ısınınca işlevini kaybetmiş. Isıyı iletme özelliği olan ınce bir bant bulamadım.

@ M muratavsar Takım halinde değişmek dediğiniz gibi en iyisi. Orjinal servis verirmi sormadım. Ama fiyatları dışarıya göre pahalı olabilir. Orjinal led hala sorunsuz çalışıyor ama ledlerin rengi maviye döndüğünden renkler sorunlu.

Merter Elektronik Destek Merter Elektronik Destek Led barla ilgili destek isteyebilirsiniz.

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53

dsdsdsd.jpg

Haklısınız işin en önemli kısmı şu çok fazla masraf yapmış olmayın ben olsam özür dilerim yanlış anlamayın kendim için söylüyorum servise yaptırın en azından servis 1 yıl taktiği parçanın garantisini verir benim bildiğim servis de vestelden ister zaten vestel gönderdiği her parçanın 1 yıl arkasında durur bu dönemde ariza yaparsa led bedeva ya gelir ha besleme karti sıkıntı varsa en fazla onun parasının alırlar oda çok yüksek değil bildiğim kadarıyla

G Çevrimdışı

gulnare

Aktif Üye
25 Şub 2019
71
41
Haklısınız işin en önemli kısmı şu çok fazla masraf yapmış olmayın ben olsam özür dilerim yanlış anlamayın kendim için söylüyorum servise yaptırın en azından servis 1 yıl taktiği parçanın garantisini verir benim bildiğim servis de vestelden ister zaten vestel gönderdiği her parçanın 1 yıl arkasında durur bu dönemde ariza yaparsa led bedeva ya gelir ha besleme karti sıkıntı varsa en fazla onun parasının alırlar oda çok yüksek değil bildiğim kadarıyla
Üstat servis sadece led fiyatına en düşük 850 TL dedi. İşçilik fiyatı belli değil. Parça satışı yapmıyoruz diyor. Benim bildiğim 10 yıl parça satması zorunlu. Servis harici açılmış cihazda bakma taraftarı değil gibiler. Yarın başka servise de soracağım.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
341
Aynı model TVden 2 adet, ledbar arızası sebebiyle değişimi kendim yaptım.fmr teknolojiden almıştım.linki:
Tvlerden biri ledbar değişimine rağmen ekranda ışık ile de baktım görüntü yoktu.sansimi bı deneyeyim dedim tcon aldım 2. El den,TV çalıştı.
Bence pes etmeyin.bazen tamirat pahalıya patlıyor gibi ama,tecrübe için paha biçilemez derim.😊

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
Aynı model TVden 2 adet, ledbar arızası sebebiyle değişimi kendim yaptım.fmr teknolojiden almıştım.linki:
Tvlerden biri ledbar değişimine rağmen ekranda ışık ile de baktım görüntü yoktu.sansimi bı deneyeyim dedim tcon aldım 2. El den,TV çalıştı.
Bence pes etmeyin.bazen tamirat pahalıya patlıyor gibi ama,tecrübe için paha biçilemez derim.😊
Backlight var ise ariza anakart ,t- con veya paneldedir maalesef

Üstat servis sadece led fiyatına en düşük 850 TL dedi. İşçilik fiyatı belli değil. Parça satışı yapmıyoruz diyor. Benim bildiğim 10 yıl parça satması zorunlu. Servis harici açılmış cihazda bakma taraftarı değil gibiler. Yarın başka servise de soracağım.
Parça satma değil zannedersem yedek parça temin zorunluluğu vardir

G Çevrimdışı

gulnare

Aktif Üye
25 Şub 2019
71
41
Led sorunu yine baş gösterdi. Bu 3 takım led duruyor. takım halinde çalışmıyorlar. 1 tanesini orjinal ile değişince çalışıyorlar. Ben artık güç kartından şüpheleniyorum. Yan sanayi ledler daha fazla güç çektiğinden anakart kısa devre algılayıp , güç kesiyor. Yazılımsal olarak yada service manüsünden değeri çok az arttırsak sorun kalmayacak gibi. Yapılırmı bilmiyorum?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Led sorunu yine baş gösterdi. Bu 3 takım led duruyor. takım halinde çalışmıyorlar. 1 tanesini orjinal ile değişince çalışıyorlar. Ben artık güç kartından şüpheleniyorum. Yan sanayi ledler daha fazla güç çektiğinden anakart kısa devre algılayıp , güç kesiyor. Yazılımsal olarak yada service manüsünden değeri çok az arttırsak sorun kalmayacak gibi. Yapılırmı bilmiyorum?
Hayır yazılımla olmaz ,yani güç artmaz.Ben köyde satmadan önce led önüne taş direnç takmıştım(awox) ,vestelde faydası olur mu bilmiyorum :) Bu arada çok ısınıyordu taş direnç :ok

G Çevrimdışı

gulnare

Aktif Üye
25 Şub 2019
71
41
Yazılımla voltaj yükseltme değilde güç koruma aralığını arttırma belki olabilir. Taktığınız taş direnç değerleri nasıldı? 11w 0.1 ohm yeterli olur mu?

G Çevrimdışı

gulnare

Aktif Üye
25 Şub 2019
71
41
Led sorunu yine baş gösterdi. Led söküp takınca bir kaç gün çalışıyor. sonra kesiyor. Ben yan sanayi ledlerin fazla akım çekip, korumaya girdiğini tahmin ediyorum. Direnç ile akımı bir miktar azaltmak istiyorum. nasıl bir direnç kullanmam gerekiyor? Yukarıda bir arkadaş taş dirençten bahsetmiş. değerler nasıl olmalı bilgisi olan var mı?

Geri
Üst Alt